Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Cem Adrian (Hayatımda Duydugum En Güzel Ses- 6.5 oktav)

• Günah_Keçisi • 13 Ocak 2007 19:28 • #520554
    Basit yarıslara girerek konumu kirletme o zaman.
  • EdiP • 13 Ocak 2007 23:24 • #520568
    Bende garaj'dan bir arkadaşla bunu tartışmıştım.. Sonuç olarak bayağı aradım. Çoğu yerde 6,5 oktavlık sesi olduğu yazıyor. Bende buna inanarak bayağı bir savundum. daha sonra kendi röportajını okudum. falsetlerle beraber olduğunu öğrendim. Normalde sesi 4,5 - 5 oktav.

Röportaj Yapan: İbrahim Yazıcı “Cem Adrian gibi bir yetenek dünyaya bin yılda bir gelir” diyor

Cem Adrian :Onu Fazıl Say’a söylemiş, ben direk duymadım. Ama Oylum Tirol ses aralığın inanılmaz dedi. Oylum Hoca’nın her zaman altını çizdiği şeyi burada söyleyeyim. Sesimin kaç oktav olduğu tartışmaları; 6,5 mu, 7 mi yoksa 4 mü?. Benim sesim 4,5 ile 5 oktav arası diğer sesler yani 7 denilen şey, sadece teknik olarak şarkılara verdiğim ince çığlıklar, hırıltılar. O seslerle şarkı söylemiyorum, sadece şarkıların altlarını dolduruyorum. Ama öyle bakılacaksa evet o kadar ses aralığına sahibim. Bu aralıkta şarkı söylemek imkânsız zaten. Bu ses aralığının önemi, bir soprano ya da basla aynı rengi verebilmem.

Bunu kaynağı ise internetten kaldırılmış ancak google önbellek ile ulaşabildim onun da linki : http://216.239.59.104/search?q=cache:hy4ru7MuvQsJ:www.cemadrian.net/yazilar_burakbulut.htm+4,5+oktav+cem+adrian&hl=tr&gl=tr&ct=clnk&cd=2&lr=lang_tr

Şunu da belirteyim ben Cem Adrian dinlemeyi çok severim. Kesinlikle rahatlatan bir müzik yapıyor. Özellikle "Aşk Bu Gece Şehri Terketti" albümü gayet güzel. Albümün a capella(veya acapella emin değilim) kaydedilmesi ayrı bir çekici olmuş bence.
  • ga ga • 14 Ocak 2007 02:01 • #520571
    devlet konservatuar hocalarından biri oktav hakkında;
    "bir insanın şarkı söyleme işine başlaması için 1.5 oktava sahip olması asgaridir.2 oktav güzel bir ses 2.5 ise çok nadir bulunan bir sestir.3 oktav ve yukarısı sizi ünlü bir opera sanatçısı yapabilir.." demiştir.
    bilinen ölçümlü en yüksek oktavlı ses adam lopez e aittir..televolelerde mariah carey,ibrahim tatlıses,burhan çaçan gibi kişiler hakkında çıkan "7 oktavlar kafa sesleri 8.5 oluyor" gibi söylentiler öküzlük ve cehaletten ibarettir.çıkamaz bir insandan o kadar ses,4 oktav range bile inanılması güçtür.bunu söylerken şu noktaya değinmek te farzdır ki bir insan şarkı söylerken çıkardığı sesten yüksek oktavlısını günlük yaşamında kasarak birşekilde çıkarabilir,edebilir fakat bu absulut range'ine dahil olamaz.ayrıca çok oktava sahip olmak süper sese sahip olmak değildir..ses rengi diye birşey vardır..mesela freddie mercury'yi ele alırsak..tamam f2 den d6 ya kadar olan yani, 4 oktava 1.5 ses kalmış bir range'e sahiptir,inanılmazdır..ne varki ses rengi o kadar hoştur ki ses aralığından çok bu unique dediğimiz tınısı onu bukadar ulaşılmaz yapmıştır..hikaye 5 oktav 15 oktav

kaynak:http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=oktav
  • ga ga • 14 Ocak 2007 02:04 • #520572
    cem adrianın şarkı söylemeyi bilmediğini düşünüyorum evet geniiiş aralıklı bir sesi olduğu kesin ama şarkı söyleyebilmek, kendini dinletebilmek başka birşey bunları da başarabildiğini sanmıyorum.bence kendini daha çok geliştirmesi lazım.cevher var ama işlenmemiş
  • metalikmanyak • 23 Ocak 2007 21:32 • #521163
    46 farklı ses çıkardığını duydum aslı var mı?
  • Günah_Keçisi • 23 Ocak 2007 22:20 • #521165
    bilgim yok,bilen varsa paylaşsın:P
  • violoncellist • 23 Ocak 2007 23:27 • #521166
    müzik o kadar nankör bir meslek ki kendini beğendiğin an yeteneğin dahil seni terkedip gidiyor. çünkü kendini beğendiğin an artık sınırları zorlamaktan vazgeçip, yeni şeyler arama isteğini kendi kendine söndürüyorsun..
    cem malesef bunun en basit ve büyük örneği. evet,yetenekli.. ama ona sunulan eğitim imkanlarını elinin tersiyle iterek bana kalırsa haayatının hatasını yapmış durumda. yeteneğin üzerine profosyonel eğitim eklenmedikçe yeni şeyler bulma şansı yoktur insanın. kaldı ki insan sesinden bahsediyoruz. bu şu demektir ki, insanın enstrumanı kendi boğazıdır. iki gün bile ardarda aynı şeyi yapamazsın, çünkü vücut bu.. yediğin yemek, içtiğin içecek bile sesini etkiler ve ses tellerinin titreşimini değiştirir. ama bunları bilmeyince bu kadar lafın bir anlamı yok tabi ki..
    bir insanın sesi 6.5 oktavsa ve şarkı söylemeye dair en ufak bir fikri yokken 'dünyayı ben yarattım' kılığına bürünüp inanılmaz detone sesler çıkararak hala bu kimliğini koruyabiliyorsa, 1.5 oktav sese sahip ama müziğin ne demek olduğunu bilen ve doğru düzgün sesler çıkaran, ayrıca sürekli öğrenmeye ve eleştiriye açık bir insanı 6.5 oktavlığa tercih ederim!

saygılar
  • Günah_Keçisi • 23 Ocak 2007 23:31 • #521167
    iyi de cem okuyo zaten:S:S bilkentte:S bildigim kadarıyla..
  • violoncellist • 23 Ocak 2007 23:36 • #521168
    öyle mi?!son 3 yıldır, her yılın 365 günü okuldayım ben ama?! görüşemedik henüz kendisiyle...
  • Günah_Keçisi • 23 Ocak 2007 23:42 • #521169
    hangi kampüstesin ?