Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Rock müzik intihar eğilimini tetikliyor....

• EMG 85 • 21 Ocak 2007 11:10 • #520988
    Rock ve metal müziğin, ergenlik çağındaki gençlere intihar eğilimlerini geliştirici yönde mesajlar verdiğini belirten Adnan Menderes Üniversitesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Eskin, “Hard rock ve heavy metal türü müziklerle gençlere intihara yönelik mesajlar iletiliyor. Bu tür müzik parçalarının sözlerine ‘backward masking’ denilen bir yöntemle gençleri intihara yönlendiren mesajlar yerleştiriliyor” dedi.

ABD’DE MAHKEMELİK

Söz konusu müzik türünün yaygın olduğu ABD’de çocuğu intihar eden ailelerin bu müzik endüstrisini mahkemeye verdiğini hatırlatan Doç. Dr. Eskin, “Araştırmalarım, intiharın oluşmasında taklidin önemli yeri olduğunu gösterdi. Bu tür müzikler gençlerin intihar eğilimlerini güçlendirerek dolaylı etki yapıyor” dedi.
    (Alıntıdır 21/01/2007 Akşam )
  • deathvalley • 21 Ocak 2007 11:25 • #520990
    bu ne ya biri satanizm içerikli mesajlar iletiliyor der, biri intihara yönelik mesajlar iletiliyor der.. ne istiyorlar bunlar rock ve metal müzikten anlamadım gitti...
  • EdiP • 21 Ocak 2007 11:52 • #520991
    http://jeffmilner.com/backmasking.htm

süper örnekler var ama bazısı çok şans eseri... Eminem'in şarkısı güzelmiş orda.. Bir de Stairway to Heaven bayağı ürkütücü.. =) Bunları dinleyip 8kere intihar etmeye çalıştım..=p

edip
  • kaşif • 21 Ocak 2007 13:30 • #520995
    İsimlerinin önünde Doç. Prof. ünvanı bulunan bazı insanların açıklamalarını gördükçe bu ünvanlara karşı duyduğum saygınlık hissi her geçen gün azalıyor malesef.
    Çocukların intihar sebepleri asla müzik ya da benzeri bir dış etken olamaz. Bunu ancak suçu kendinden başka her yerde arayan cahiller düşünebilir.
    Aileler önce kendilerini, sonra da çocuklarını doğru düzgün eğitsinler bence. Kendi suçlarının faillerini mahkeme koridorlarında arama gafletinde bulunmazlar böylelikle.

Bir de aklıma bir zamanlar Reha Muhtarın Murat Kekilli'ye yaptığı çin işkencesi geldi şimdi.
  • sadecemüzik • 21 Ocak 2007 13:32 • #520996
    Ben tam tersi olduğunu düşünüyorum. Yani rock müziğin intihar eğilimini arttırdığını değil, intihara eğilimli insanların rock müzik dinlediğini. Ama diyeceksiniz ki her rock müzik dinleyen intihara eğilimli mi? Elbette değil.
  • sadecemüzik • 21 Ocak 2007 13:34 • #520997
    Şöyle söyleyeyim: Hayatla ve kendisiyle hiçbir sorunu olmayan bir insana ne kadar depresif ya da bunalımlı müzikler dinletirseniz dinletin intihar eder mi? Etmez. Hem yeryüzündeki tek depresif müzik rock mı sanıyorsunuz? Bu, olaya at gözlüğüyle bakmak olur.
  • syarar • 21 Ocak 2007 14:18 • #521005
    rock müzik dinlemesem ya uyuşturucu kullanır ya da çok bi çalkantıda olsam intihar ederdim ama sigara içmiyorsam müzik sayesindedir.. bence saçma bir kanı...
  • Otellica • 21 Ocak 2007 15:24 • #521006
    rock müziğinden punk müziğine geçen 15 yaşındaki kızların
    ellerine gitar alamayıp sırtlarında boş çanta taşıyıp
    saçlarını mora boyattıktan sonra bir donem sıkılıp
    siyah rengıne geçişini ve bu blackten etkilenip black metala geöip zombicilik oynayıp şakadasına kanlı resımler çektirip ellerinde bıçklarıyla oynayan
    ip atlayan kızları teşvik edip kedi merasımınde
    once tüyleri ürperten sonra kedinin rengi faark etmez siyahı efdal olduğu söylenen euzuyu çekip
    bizmillah allahu ekber nidası ile boğazdan girişleri
    çok akıl karıştırıp
    daha dun annemizin yollarında koşarken
    kedileri kovalarken
    nerden ben öldüm oluyor?
  • Single_FACTOR • 21 Ocak 2007 22:59 • #521050
    Necrophilliac
    21 Ocak 2007 Pazar / 13:49

argoya dikkat!!!
  • hardcore_x • 22 Ocak 2007 13:01 • #521067
    bence doğru bir teşhis.intihara sebebiyet veriyor rock müziği.kısıtlı dinlemek lazım ve özentilerden uzak durmak lazım.