-
İntihara sürükleyen müzik olarak rock müziği göstermek saçma bir genelleme olur. Her tarzda müzik intihara sürükleyebilir bence. Ortalıkta duyduğumuz arabesk fantazi tarzındaki parçalar acaba çokmu hayata bağlıyor insanları.
Bence genelleme yapmak anlamsız. Her tarz müzik, sözleriyle ilişkili olarak intihara sürükleyebilir. Önemli olan hangi parçanın hangi sözleri olduğu. X tarz müzik intihara sürükler diyemeyiz bence...
Bizim uzmanlık alanımız değil ve belki bilmişlik yapıcam ama şarkı dinleyipte intihar eden insanı intahara sürükleyen daha ciddi ve farklı şeyler vardır bence ama tabi işin uzmanı olmadığımız için bilemeyiz.
-
Benim uzmanlık alanım olduğu için kesin bir hüküm verebilirim;
Hiç bir müzik tarzı insanı intihara sürükleyemez.
O intiharın çok daha derin ve vahim sebepleri olur mutlaka.
-
Bende sana katılıyorum. Ya ekonomik nedenler, Ya aşk meşk davaları, ailevi mutsuzluk , hastalık, gelecek kaygıları gibi ruhsal nedenler olarak görüyorum. Şarkı dinleyipte, gidiyim intihar ediyim diye karar alınacağını sanmıyorum. Ama şöyle bir olay var intihar eden başka tür müzik dinliyorsa yukarıdaki nedenlere bağlanıyor. Rock, Metal dinliyorsa direk müziğe bağlanıyor.
-
Ama şöyle bir olay var intihar eden başka tür müzik dinliyorsa yukarıdaki nedenlere bağlanıyor. Rock, Metal dinliyorsa direk müziğe bağlanıyor.
İnsanların önyargılarının gözlerini kör etmesinden kaynaklanıyor bu da.
-
bence bu araştırmayı yapanların rock müziğe olan yaklaşımlarını sergiliyor.müziğin evrenselliğinden haberi olmayan türlerden olsa gerekler.hele hele bir insanın intihar gereksiniminin çevresiyle olan ilişkileri,piskolojik durumu,aile yapısı.ekonomik durumlar,aşk vs.vs saymakla bitmez ancak sayılmayacaklardan bir taneside müziktir ki;asla rock müzik olamaz.bana göre rock özgürlük demek.mutluluk demek,hayat için su=rock demek,damarda akan kan demek.nasıl oluyorda böyle birşeyi bu müziğe bulaştırıyorlar.asıl rock dinleyicilerine baktığınız zaman daha neşeli,daha hayata bağlı,daha sosyal ayrıca daha akıllı insanlar(intihar edecek kadar bunalım deyilller) sanırım bu araştırmayı yapan doçent fazla arabesk olsa gerek.nerde gördünüz ki kafası bozuk,çökmüş bir adamın herhan intihara meyilli olanın rock müzik dinlediğini,bu adam dinlese dinlese arabesk dinler ki ben böyle bir şey deyipte doçentle aynı çizgide bulunmak istemiyorum.çünkü böyle bir şeyin müzikle bağdaşlaştırılması çok saçma.neyse yaa millet kendine malzeme arıyor,böyle saçmalıklar rock severleri ya da rock'un tabanını sarsmaz.çünkü sağlam bir yapısı var.
-
Aklına İntiharı yerleştirmiş ve hayattan bunalmış, amaçlarını yitirmiş ya da amaçsızlaşmış bir insana bu olayı gerçekleştirmek için 'Ölürsem Kabrime Gelme İstemem'i de dinletirseniz de bu adam intahar eder.Bir insanın aklında böyle bişi yoksa en karanlık bunalım rock türünüde dinlese oralı olmaz. Bence Türkçe olan şarkılar daha çok intihar eğilimini tetikliyor denilseydi daha mantıklı olurdu...çünkü bu ülkede yabancı rock şarkıların arkasındaki gizli manaları anlayacak bir ingilizceye ya da dile sahip dinleyici kitlesi yok sanıyorum...bizde rock hoplama zıplama kafa sallama biraz duygulanma için bir araç o kadar...
-
insan aslında sorunluysa intihar eder. insan psikolojisi dediğimiz şey o kadar basit değil bir şarkı dinlemek kimseyi intihara sürüklemez bence...
-
AKM'de "Macbeth" operasını izlemenizi tavsiye ederim. Görüp görebileceğiniz en kanlı temsil. Ama verdiği mesaj kan, ölüm, dehşet falan değil elbette. Sevgiden ve insani değerlerden yoksun insanların, sadece iktidar ve zenginlik hırsıyla seri cinayetler işlemelerini, bu yüzden içine düştükleri boşluk ve dehşetle hazin bir sona doğru gidişlerini anlatan harikulade bir eser. Hayatın, maddi değerlerden ibaret olmadığı, insani değerler olmadan mutlu olmanın mümkün olamayacağı mesajı veriliyor. Uzun lâfın kısası, içinde ölüm temasını barındıran her esere düz mantıkla yaklaşıp ölüme teşfik ettiğini iddia etmek çok cahilce bir yaklaşım.
-
bence saçma bir kanı.. böyle şeyleri dış etkenlere bağlamayı çok seviyorlar.. ama söylenildiği gibi öncelikle suçu kendilerinde aramalı aileler.. onlara önemsiz gelen bir davranışları çocuklarının ölesiye üzülmelerine sebep olabiliyor bazen.. hani çocukla iyi iletişimde var.. çocuklarıyla iletişimde bulunmayıp onların agresifliğini başka şeylere bağlamaları yok mu gıcık ediyor beni! neyse..
-
abi ben darwin e satanist diyen bu insanlardan herşeyi beklerim...