Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Rock müzik intihar eğilimini tetikliyor....

• nazmiyyeaah • 5 Haziran 2007 00:07 • #527484
    ya boyle sacma sapan konuları pisirip yeniden gundeme getirmeyin ya.
  • Soulforger • 5 Haziran 2007 00:38 • #527485
    O değil de , cinnet geçirip ailesini kesen biçen , iş yerinde arkadaşlarını vuran , sevgilisini kesip kendisi de intihar eden ve gazetelerin 3. sayfalarına konuk olan tiplerin dinlediği müzikler niye araştırılmıyor?
  • Mrs_metal • 5 Haziran 2007 16:39 • #527498
    ınsan ruhsal acıdan cokmusse ve hayattan bır beklentısı kalmamıssa ıntıhar etmeye nıyetı varsa onu hıc bır sey durduramaz ki muzık hıçççç...
  • donald_cobain • 5 Haziran 2007 17:38 • #527501
    Rock music
    farmokolojik özellikleri: yoğun stres ortamındaki breylerde stresin gösterdiği endüksiyonların fiberoptik hilşipsemesini azaltır insanları coşkuya sürükler çocuklarda kullanımı 1 doz soft
    olarak belirlenmiştir
    Yan etkileri: bön bakış, hayatın boş gelmesi ,ağızdan salya akması(nadiren konserlerde olur abazalık damarıyla alakalı bir durum),intihar eğilimi

üşenmedim yazdım alın işte gördünüzmü tetikliyomuş :D
  • bir_sakil • 6 Haziran 2007 13:41 • #527520
    hayır zaten hiç bi intihar bi anlık alınmış bi karar değildir. içinde intihar potansiyeli varsa bi insanın, yaşadıkları, gördükleri bu süreci tetikler ve geri dönüşü de olmaz genelde. geri dönüşü olanlar şovdur, bi anlık heyecandır.dinlediği müzik yüzünden intihar edecek olanların da bi başlıkta çok eleştirdiğimiz ve her gün intihar edeceğini cümle aleme yayan emo'lardan bi farkı yoktur..
  • RichardWagner • 13 Ekim 2007 17:40 • #531791
    Yazıyı kimse tam olarak okumamış galiba
    "Backward Masking" demiş yanlış da söylememiş.Bu yöntemde tıpkı "Subliminal Message" gibi bilinç altına hitap eder
    Bu yöntemde şarkıları tersten çaldığımız zaman ortaya çıkan sözler önemlidir.Bunu zamanında yapmış gruplarda vardır

Bazı gruplar kendi ideolojilerini dinleyenlere anlatmak,onları etkilemek konusunda bu yöntemi seçerler
    70'li yıllarda bu yüzden rock dinleyen gençlerin aileleri bir araya gelip meydanlarda bunu pretesto etmişlerdir.Özellikle "KISS" bundan çok çekmiştir

Mesela Pink Floyd'un "Empty Spaces" şarkısını tersten çaldığımız zaman
    "Congratulations. You've just discovered the secret message. Please send your answer to Old Pink, care of the funny farm, Chalfont."
    gibi bir mesaj ile karşılaşırız.

Kimisi komik ve iyi niyetli mesajlar içerdiği gibi kimisi intihara teşvik eden,sanatik düşüncelere iten mesajlarda içerebiliyor
    "Slayer-HellAwaits" i bu konuda örnek gösterebiliriz

Darkthrone'un As Flittermice As Satan's Spys şarkısını tersten çaldığımız zaman "Tanrı adına butün kliseleri yakınız" gibisinden bir mesaj ile karşılaşırız

Aslında yüzlerce örnek verilebilir.Frank Zappa'dan, Soundgarden'a kadar bir çok grup bu yönteme başvurmuştur.Kimisi espiri,kimisi küfür kimside bu karşı çıkılan türden mesajlar eklmiştir

Yani metal müzik fanlarının sanatist olarak nitlendirilmesinin,bir çok kesimin bu müziğe karşı çıkmasının bir sebebide bu backward mesajlardır bence...
  • kutay__ • 14 Ekim 2007 04:35 • #531798
    ac dc plaklarını tersten düzden çaldım hic oyle intihar et gibi bir mesaj alamadım. en fazla takıl keyfine bak diyolardı. :)
  • sunmoon_13 • 16 Ekim 2007 19:55 • #531847
    yoo hiç bi rock müziği dinledikten sonra ya ben bi gidiyimde intihar edeyim demedim yani :))
  • CRN_CRN_ME • 16 Ekim 2007 23:19 • #531848
    Eger bir insan intihar ediyorsa bu müzikten değildir...bunalımdadır...bunalımdayken lay lay lom diye şarkı da dinlemez...o anki ruh halini anlatan parcalar dinler bu parcalarda pop olamayacağına göre rock/metal olabilir.... ama bu metal tetikliyor demek değil ki? yani rock dinlediğinde intihar edeyim demiyor... o müzikleri dinlediği anda intihar eğiliminde olabilir...
  • delik beyin • 17 Ekim 2007 03:13 • #531854
    Rock müzik intihar eğilimini tetikliyor!

katılıyorum.. yasaklanmalı..