-
Grupların "eski-yeni" halleri
Buna "Başkalarının Fikirlerinin Müzik Zevkimize Etkisi" demeyelim de, bazı grupların eski ve yeni hallerinin durumu değiştirmesi diyelim.
Çoğu yerde şu tabirlerle karşılaşırız:
old-Metallica
old-In Flames
old-Cradle Of Filth
old-Satyricon
old-Mayhem
old-Slayer
gibi... Bunların arasına Children Of Bodom da yavaş yavaş eklenmeye başladı bile.
Bazı grupların eski albümleriyle yeni albümleri arasındaki tarz farklılıkları (ki bunlar genelde "yumuşama" olarak gerçekleşiyor), bu grupları önceden de dinleyen insanlarda bir soğuma yaratıyor çoğu zaman. Bir de yeni yetme tayfalar tarafından "aaa Cradle Nymphetamine diye bi ŞARKI çıkarmış süferrr" gibi diyaloglarla karşılaşınca insan ister istemez sevdiği grubun böyle ayağa düşmesinden hoşlanmıyor haliyle. Tişörtünü alacaksa vazgeçiyor, bir mekana gittiğinde sadece yeni ve ona göre kötü olan parçalarının çalınmasından hoşnut olmuyor.
Bunda gruplar kadar piyasaya yön veren mekanların da önemi çok bence. Bir yere girdiğinizde Satyricon'un King gibi aptal bi parçası çalacağına Mother North çalmasını beklemeniz hiç de mantıksız değil aslında. Sonuçta yeni yetme de olsa insanlar bu müzikleri "güzel" taraflarıyla öğrenecekler ve bu tarz saçma sapan şekil değişikliğine giden gruplara prim vermeyecekler belki de.
Ama her yerde olduğu gibi müzik çalan mekan sahibi esnaflarımız da para kazanmanın bu şekilde olacağına inanıyorlar nedense.
İnşallah uygun bir zamanda şöyle sağlam şeyler çalan bir cafe açabiliriz de piyasayı bu "tiki metal" kıvamından bir nebze olsun uzaklaştırabiliriz belki...
Umudumuz var hiç olmazsa :)
Eder çook etki eder.Ben birçok arkadaşımın müzik tercihini etkiledim.Tabi ben de etkilendim.
-
Grupların
aaa Cradle Nymphetamine diye bi ŞARKI çıkarmış süferrr
Gercekten Tuncay super :)
kopmayantekteL
by gitarTELi
-
bu yüzden müziklerimi(nası sahiplendiysem artık) paylaşmayı sevmiyorum ve eğer dinlenmeye milletin diline düşmeye başladıysa mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyorum. çünkü olur olmaz adamların yaptıkları acayip yorumlar (evet etkiliyor) cidden sinir bozucu olabiliyor. yine bu yüzden ne kadar iyi bilemiyorum ama başkalarıyla beraberken sevdiğim müzikleri dinlememeye onları tabir-i caizse kıskanmaya başladım. müzik adına eleştiriye açık değilim pek galiba.
-
müzik zevkimizi etkilemez belki dinlediğimiz grupları sınırlandırmamıza sebep olur. ya da albümsel bir kısıtlama. tarz olarak değiştirmez.
-
Etkili olabilir tabi ki. O müzik adı altında bazı değerlerinize küfredilirse ve ideolojik olmaya başlarsa beni etkiler. Soğurum ve dinlemem.
-
ya çoğu kişide oluyor bu ama bende nedense olmadı hiç..dinlediklerim hakkında olumsuz yorumlar çevremden çok olabilyor ama hiçbir zaman değiştirmedi fikirlerimi nedense
-
Açıkçası hiç olmadı , küfredilen St.Anger'ı bile açıp dinleyebiliyorum :) Laf atanın da canı cehenneme diye düşünüyorum , çok iyimserim :)
-
çok da fifi.. ha tabi müzik zevkinin önüne geçen bazı insani değerler var ki onlara aykırı şeyler olduğunda başkalarının demesiyle değil, kendi değerlerime uymadığı için dinlemem..
-
kesinlikle doğru bir tespit, en azından kendi adıma konuşayım, bi izin ver:) benim bugüne kadar müzik zevkimde dönüm noktası olmuş bi kaç temel arkadaşım vardır mesela, en son progresif dinlemezken, progresif manyağı bi arkadaşım oldu, ve tabir i caizse etkili cümlelerle progresifi övdü ve bende o müziğe karşı bir sıcaklık hissetmeye başladım artık daha çok başında olsamda progresifte dinliyorum, mesela bu gayet somut bir örnektir var böyle bir etki, ben rock müzik dinlemeyede bir arkadaşımın özenli anlatımı sonrası başlamıştım zaten, çok etkileniyorum ben ya :)