Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

türkiye'de heavy metal...

• Soulforger • 13 Mart 2007 17:44 • #524220
    Evet Pentagram o yüzden 90'ların başında , metal yapmanın bu ülkede en zor olduğu dönemde yaptı ve tuttu değil mi?

Yapmak isteyen insan her yerde yapar , illa bunun albüm bazında olmasına gerek yok. Gidin amatör piyasayı araştırın , sadece albümü çıkanları dinlemekle olmaz o iş. Aklıma şu an ilk gelen mesela izmirli Dawnfall diye bir grup var , çatır çatır heavy yapıyor adamlar. Garaj'da da Heavy çalan gruplar var , bu işler zamanla olur , birden değil.

Ama "ya bu iş burda olmaz , boşuna yapmayalım" kafasındaysanız , zaten afedersiniz ama bi b*k yapamazsınız. Mücadele edeceksiniz. Metal yapmanızdan alın bu gücü bari.

Pentagram , o dönem uzun siyah giyen uzun saçlılar karakollara götürülürken , rock dinleyenlerin hepsine satanist gözüyle bakılırken , ülkede daha doğru düzgün hatta neredeyse hiç metal piyasası bile yokken mücadele etti. Paraları yoktu , çalışıp kazandılar. Konser verecek mekanları yoktu , düğün salonlarını kullandılar. Alet edevatlarını taşıyacak kimse yoktu , kendileri taşıdılar kurdular , çıkıp çaldılar , konserden sonra tekrar kendileri söküp geri taşıdılar. İlk albümü kaydettikleri stüdyo , daha önce bırakın rock veya metal tarzından bir şarkı kaydetmeyi daha önce içine elektro gitar girmemiş , bağlamalarla türkü kaydı yapılmış bir stüdyoydu. İkinci albümlerini çıkaracakları zaman yeni kayıt bandı alacak paraları yoktu! İlk albümü silip onun üzerine kaydettiler. Albümlerini çıkarıp bizzat kendileri sattılar.

Ve şimdi metal yapmak isteyen kitleye bakıyorum... Başarısızlıklarının bahanesini hep piyasaya veya ülkeye atıyolar. Türkiye bu iş için en son ülkelerden biriymiş?! Bu müziği sevdiği için yerel fanzinler basıp dağıtan insanlar boşuna mı uğraşıyor? Etrafta görebileceğiniz bu müziğe gönül vermiş dergiler boşuna mı özellikle amatör gruplara eğilmeye çalışıyor? Çıkıp kendinizi gösterebileceğiniz bir sürü etkinlik varken sizi kim tutuyor , kim engelliyor?

Bu yazdıklarımdan sonra hiç kimse şöyle böyle falan filan demeye kalkmasın , her şey gayet açık ve net. Hiç kimse size kolay olacağını söylemedi. Bunun için mücadele etmelisiniz. Başarılı olursunuz veya olmazsınız , şans da etki eder bu duruma. Ama hiç bir zaman bahanelerin arkasına saklanmayın.

Karanlığa küfredeceğine bir mum yak... -Konfüçyus
  • _Backmasking_ • 13 Mart 2007 18:31 • #524221
    cenk her zaman doğru seyler sölüyosun
  • sadecemüzik • 13 Mart 2007 19:16 • #524222
    Yazımın sadece o kısmı alıntı yaparak başlığı nereye saptırdığının farkındasındır umarım.

Bu konu saptırmak değil. İnsan programlanmış robot değildir. Bir başlık açıldığında herkes sadece başlık doğrultusunda yazmayabilir. Örneğin dediğim gibi benim senin yazının ana fikriyle ilgili bir yorumum yoktu, sadece bir cümlen ilgimi çekmişti ve onunla ilgili yazma gereği duymuştum. Yani konu dallanabilir ama bu saptırmayla karıştırılmamalıdır. Eğer, "Metal müzik ne kadar güzel bir müzik öyle değil mi arkadaşlar!" gibi bir şey yazmış olsaydım konu sapmış olurdu. Tabii kimse önemsemezdi. Çünkü insanlar forumda sadece kendi düşüncelerine ters düşen yazılar yazanların konu saptırıp saptırmadığıyla bu kadar yakından ilgileniyorlar. Bu arada konunun sapmış halini görmek istiyorsan aşağıdaki mesajlara bir göz at derim. Neyse, ben de bu başlık altındaki son mesajımı yazmış olayım böylelikle.
  • Soulforger • 13 Mart 2007 20:00 • #524224
    Teşekkür ederim :)
  • Rock_forever • 23 Mart 2007 20:00 • #524580
    evet fevkalade bir şekilde açıkllamada bulunmuşsun...ben orda yorum yaparken biraz sinirliydim gerçekten de çok kült bir düşünceyi dışa vurmuşum. ve sen bu düşünceyi çürütmeyi başararak geleceğe karamsar bakan metal müzik dinleyen insanları ve dinleyenleri geleceğe umutla bakmaya yönelttin...
    sagol dostum Soulforger...
  • baltalı ilah • 25 Mart 2007 01:31 • #524708
    Blue Jean Dergisi tekrar Heavy Metal eki vermeye başladı bu durum beni hem sevindirdi hemde umutlandırdı.
  • Soulforger • 25 Mart 2007 01:49 • #524719
    Ben teşekkür ederim cevabı bu kadar olgunlukla karşılayabildiğin için , çünkü genelde böyle cevapları hazmedemiyor buradakiler ,kendilerine hakaret ettim sanıp kişisel alıyorlar :) Umut her zaman var , inatla bakmak yeter :) Kal sağlıcakla...
  • baltalı ilah • 25 Mart 2007 02:09 • #524722
    Yukarıdaki Pentagramla ilgili yazına ek yapmak istiyorum Yıl 90 lardı Belediye herkese taksim parkında sahne verirken Pentagram a Taksim parkında kamyon kasasında konser vermeyi önerdiler. kabul edip etmediklerini şimdi hatırlayamıyorum ama sanki kabul edip verdiler konseri gibi geliyor bana. Net hatırlayan varsa yazmalarını istiyorum. İşte zamanında böyle zorluklar yaşandı varolmak için.
  • Soulforger • 25 Mart 2007 02:19 • #524723
    Açıklayayım , orada yakınlarda bir yerde Bob Geldof ile görüşme yapan bir bakanımız vardı , ismini hatırlamıyorum şimdi. Gelipte konseri yarıda bırakmasını istediler gruptan gürültü dolayısıyla. Öyle bir kesinti yaşandı , sağolsun sonradan Bob Geldof araya girdi de grup konserine devam edebildi :)
  • baltalı ilah • 25 Mart 2007 02:29 • #524725
    Kamyonu parkın içinde hatırlıyorum ama sonrasını unuttum 92 veya 93 yılı olabilir. Ama o kamyon kasasında birkaç gurubun konser verdiğini iyi hatırlıyorum. Olayı net hatırlamak için galiba Beşiktaşa Cenk in yanına gitmek gerekecek.