Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

GERÇEK METALCİYLE ÖZENTİ METALCİ ARASINDAKİ 7 FARK

  • Ay Prensesi • 9 Temmuz 2008 21:36 • #534663
    :)

    Seni anlıyorum canım da ben dalga geçiyordum. Bence sen de dalga geç. Çünkü kimin ne olduğunu, siyah giymesinden, konserlere karı-kız tavlamak için gidip gitmediğinden anlayamazsın. Anlayamazsınız. :)
  • sunmoon_13 • 9 Temmuz 2008 21:55 • #534665
    zaten hepimiz özentiyiz.Kimin sadece kendine has bir tarzı var? mutlaka birilerine özeniyoruz.
  • insane_im • 9 Temmuz 2008 22:13 • #534667
    Herkes birilerine, bir şeylere özeniyor olsa gerek; ama burada kastedilen "özenti" kavramı daha bir başka.
  • sunmoon_13 • 9 Temmuz 2008 22:27 • #534671
    evet onun farkındayım burdaki anlamı bilmeden popüler diye birşey yapmak.Ama eminim herkes yapmıştır.
  • insane_im • 9 Temmuz 2008 22:32 • #534672
    Ben seni temin ederim, yapmayan insanlar var.
    :)
  • Ktulu • 9 Temmuz 2008 22:47 • #534673
    Adamın nickine bakın, profiline bakın, kendi reklamını yapıyor, geyiğini yapıyor geçiyor, siz hala özenti nedir diye tartışıyosunuz :)
  • sunmoon_13 • 9 Temmuz 2008 22:49 • #534674
    Ama o özenti metalci değil ki,
    özent metalci :P
  • dark_ambient • 9 Temmuz 2008 23:02 • #534675
    Metalci adam zıplayarak koşar
    Özenti adam koşarak zıplar
  • Leviathan • 9 Temmuz 2008 23:21 • #534676
    gerçek metalci diken, zincir, topuz emvayi çeşit aksesuarla gezer. özenti metalci de bunları yapar. zaten bu yüzden "metalci" diye insanı ele ayağa düşüren bir kavram vardır.

    megadeth dinleyen adam efendidir, evinde oturur gitar çalar. toplum içinde dikkat çekicek şeyler yapmaz, giymez. kendini belli etme telaşı yoktur. beşiktaşlıdır, mülayim adamdır. maçlara gider, bira değil "rakı" içer.

    dream theater fanı olan adam 16 yaşındadır ve ya alman lisesine ya da robert kolejine gider. beyni sulanmıştır, dream theater tiöşrtünü çıkartmaz anasına babasına gider petruccinin gitarından aldırır her yerde anlatır.

    metallica'yı herkes sever. "ben her türü severim abi ya, öyle bir takıntım yok" derler bir de. bizi de sorunlu yaparlar.

    iron maidan'ı dinleyen adam, efendilikle pis metalcilik arasındaki o ince sınırdadır. ya bakırlara, zincirlere dikenli yeleklere yönelecektir, ya da sabah 8 akşam 6 şıkıdım beyfendi olacaktır. dengesiz adamdır.

    bir de böyle gothic adamlar vardır. bunlar bir grupta takılmaz, emvai çeşit abuk subuk grup sayarlar sana her karşılaşmanızda. çok grup bilmesidir gururu, bu yüzdendir amelelğindeki kibiri.

    özüyle "metalci" diye özge bir kavram bence kesinlikle yok, "metalci" zaten kendinden çakma bir kavram, özünde özentilik barındıran. o yüzden daha derin sosyolojik analizler yapmak gerek diye düşünüyorum.
  • sunmoon_13 • 9 Temmuz 2008 23:24 • #534677
    vay :)