Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

klasik gitar hatamı?!

• arsen_lüpen • 3 Haziran 2005 14:54 • #543698
    konservatuvara hazırlanan ve sahneye çıkan bir arkadaşımın tavsiyesiyle klasik gitarla başladım..akustik'e parmakların dayanmaz dedi..hatamı ettim acaba..dinlediğim müziğe görede ters..ne dersiniz hatamı yaptım?!
  • Nem • 3 Haziran 2005 15:11 • #543699
    Evet hata yapmışsın. Dinlediğin ve çalmak istediğin müziğe uygun olan akustikse akustik gitar çalman gerek. "Önce klasikle başlamak gerekir" gibi bir fikir standartlaşmış, bence tamamen yanlıştır, vakit kaybıdır.
  • K Satriani • 3 Haziran 2005 15:21 • #543700
    Bence de hata yapmışsın. Genelde "Önce klasik gitarı bitir sonra elektroya, akustiğe vs. geçersin." şeklinde bir düşünce var. Ama zaten klsiği bitirmen insan hayatının en azından 4de 3ünü alır diye düşünüyorum. Hem detayalara bakarsanız elektro ve akustik gitar şekil itibarı ile ne kadar klasiğe benzese dahi kullanılan teknikler, yonlar vs. çok farklı. Dolayısıyla "önce klasiği bitireyim" demekle büyük bir "zaman kaybı planı" yapmışsın diye düşünüyorum.
  • ibanetze • 3 Haziran 2005 15:42 • #543701
    bence hata değil

ben yanlış olduğunu düşünmüyorum çünkü gitara klasikle başlamanın bi kaç avantajı var,bunlardan biri perdelerin genişliği nedeniyle ilk akorlarına daha rahat alışman,ki hakkaten akustikle ya da elektroyla başlamaktan daha rahat,bi diğeri akustik gitarın telleri gerçekten sert oluyo yani bi kaç ay çalmayınca bile insan eline bi akutik gitar geçtiğinde oturup bi şey çalmaya çalışınca hevesi kaçıyo yani parmaklarının nasırı sağlam olması lazım,hem klasik gitarı doğru gitar tutuş pozisyonuyla çalmayı öğrenirsen ilerde elektro gitar çalmaya başladığında bileğinin açısı değişmiyceği için o da bi avantaj,yani bence klasik gitarla başlamak doğru,hem ilk aşamada elektro gitar alıp amfilerin pedalların arasında boğulacağına,git,ne pena,ne kablo...çıkar çal gitarını,sonra hevesin kaçmazsa,gel bi de elektro gitarla ilgili bi forum aç,tartışalım
  • dreamth • 3 Haziran 2005 16:22 • #543703
    dostum hata falan degil ssende herkes gibi yapmışsın dogru da yapmışsın arkadasın haklı ayrıca klasik gitar akustik gitara nazaran cok daha eglencelidir tavsiyem cok sesli eserleri cal parmakların daha iyi gelişir ayrıca elektro gitarın telleri akustik gitar kadar sert degildir elektroyu eline aldıgında cok zorlanmayacaksın kolay gelsin
  • veterdem • 5 Haziran 2005 13:07 • #543732
    Klasik gitar çalmak bir hatadır zaten yanlışlıkla icat edilmiş bir alettir zaten :)))) Şaka tabi ki
  • arsen_lüpen • 5 Haziran 2005 21:27 • #543742
    neredeyse gitardan soğuyucam..içimden çalmak bile gelmiyor..üstelik tek başıma öğrenmeye çalışıyorum..kafayı yemek üzereyim..akustik alıpta çalmayı beceremezsem diede korkuyorum bu yüzden..
  • ibanetze • 5 Haziran 2005 23:16 • #543746
    bi kursa yazıl,en önemli şey birileriyle gitar muhabbeti falan yapmak hevesi korumak için...işte ne biliyim hayal kur,bi şeyler yap,bi de hafiften bi ders al,çünkü tek başına biraz yavaş gelişirsin,ilk zamanlar zaten doğru ses çıkarmakta zorlanacaksın o yüzden pek fazla çalışmak istemiyceksin,hevesin olmıycak,bi de yanında öğreten biri olmazsa vay haline...en azından anlayan birine danış,faydası olacaktır kesin
  • turuncu_ • 6 Haziran 2005 19:58 • #543764
    ne tür müzik dinliyorsun ki kardeş klasik gitar harika oluyor çalarken beni dinlendiriyor ama akustiğinde yeri ayrı ya bence sen klasik gitarı hata olarak düşünme unutma gitarlar çok kırılgandır:P
  • toTem • 6 Haziran 2005 23:01 • #543774
    bence asla değil. dinlediğin çalmak istediğin tarz ne oldursa olsun her zaman odanın bi köşesinde bir klasik gitarın olsun. hatta elektro çalarkende her egzersizden sonra aynısını birde klasikte dene 15dkk sonra elektroya geçtiğinde çok daha rahat çaldığını göreceksin...