Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

klasik gitar hatamı?!

  • arsen_lüpen • 6 Haziran 2005 23:08 • #543775
    ibanetze
    5 Haziran 2005 Pazar / 23:16
    bi kursa yazıl,en önemli şey birileriyle gitar muhabbeti falan yapmak hevesi korumak için...işte ne biliyim hayal kur,bi şeyler yap,bi de hafiften bi ders al,çünkü tek başına biraz yavaş gelişirsin,ilk zamanlar zaten doğru ses çıkarmakta zorlanacaksın o yüzden pek fazla çalışmak istemiyceksin,hevesin olmıycak,bi de yanında öğreten biri olmazsa vay haline...en azından anlayan birine danış,faydası olacaktır kesin

    tam olarak duygularıma tercüme oldun :)öğreten biride yok vay halime ki ne vay..
  • arsen_lüpen • 6 Haziran 2005 23:19 • #543776
    rock..nu metal..alternatif..bir an önce akustiğe sonrada elektroya geçmek istiyorum ama bu gidişle hayal olacak..bilgi konusunda da yetersizim..etrafımda çok az kişi var gitarla ilgilenen..6 aydır GAM'dayım..rezillik..
  • Lestat • 7 Haziran 2005 00:08 • #543777
    Senin durumunda klasik gitar hatal1 seçim.
    Git al bir akustik,hatta akustik de alma.
    Direk ucuz bir amfi ve elektro gitar al.
    Herkes çok bilince yüzlerce kisi daha baslarda soguyor müzikten.
  • Ktulu • 7 Haziran 2005 11:34 • #543786
    Elektro gitarı sadece clean tonda çalmıycaksan bence klasik gitarla başlamak kadar saçma bişey yok.

    Ben 22 yaşımda gitara başladım, kimseye de sormadım elektordan mı akustikten mi klasikten mi başlıyim diye. Aklımda alıcağım gitarın tonları vardı sadece. Sonra baktım ki bu tonlar BC Rich'ten elde ediliyor ancak. BC Rich'leri araştırmaya başladım. Sonra baktım ki dinlediğim biçok grup da BC Rich kullanıyo. En çok hangi grubun tonlarını sevdiğime ve çalarken hangi sesleri duymak istediğime dikkat ettim. ve Kerry King Signatured KKV aldım hemen. (Hemen değil, para biriktirmem baya zor oldu:)))))

    Şimdi günde 10-12 saat gitar çalışıyorum. Bunun yerine bi klasik alsam eminim ki elime bile almıycaktım. Bence kafanda kesin bi fikir olsun ona göre hareket et. Hedefini kendin koy. Başkalarının sözlerine göre hareket etme ki pişman olma.

    Para mı? O da ne? Elektroya başlıycaksan aç kalmayı göze alıcak, parayı unutucaksın zaten :) Önceden iskernder yerken tosta razı olucaksın :) Yol paras bulup bi yere gidemiyceksin ama olsun, evde daha mutluyum gitarımla diyceksin. Bi yere gittiğinde hep evde bişey unutmuşsun gibi gelicek.. :)

    Neyse durun ben biraz daha çalışıcam :)
  • ibanetze • 7 Haziran 2005 12:23 • #543787
    bi de tostu zaten yiyemeyenler,eline gerçekten para geçmeyenler var yani ben üç beş koyuyorum kenara ama eline zaten sade üç beş geçenler var,benim böyle arkadaşlarım oldu valla öyle durumda olup da bi şeyler üretmeye çalışanları takdir ettiğim kadar hiç kimseyi etmem.
  • souls_for_rent • 7 Haziran 2005 13:31 • #543788
    bir an önce akustiğe sonrada elektroya geçmek istiyorum ama bu gidişle hayal olacak..bilgi konusunda da yetersizim..etrafımda çok az kişi var gitarla ilgilenen..6 aydır GAM'dayım..rezillik..


    Ben öncelikle kendine güven ve çalış derim...

    Klasik gitar tabi ki hata değil. ama Tuncay Abi (Ktulu) gibi daha önceden şöyle bir gitar olsun, böyle tonu olsun diye hayal kurup başlamadıysan tabi ki... yoksa klasik gitardan distortion alamayınca biraz hayalkırıklığına uğramış olacaksın :D ama ben de klasik gtarla başladım. nirvana, pearl jam, soundgarden, metallica, bulutsuzluk özlemi falan dinlerdim ama hiç de o tonları alamadığım için olmayacak gibisinden düşüncelere kapılmadım.
    ama dediğim gibi kendine güvenmen gerek. bilgi konusunda yetersiz olduğunu söylüyorsun elinin altında internet denen nimet var .) bir sürü gitar eğitim cdleri, kitapları var. al otur oku çalış...
    Bir de ruhunu şeytana satman gerek :D
    (espri ya kızmayın) :D
    ___________________________________________________________
    Ktulu'ya: Abi cidden 10 saat çalışabiliyor musun?! :D 2 saat dayanamıyorum... :D helal olsun.
    AMAN NAZAR DEĞMESİN, öyle her yerde söyleme :D
  • drummist • 7 Haziran 2005 17:48 • #543793
    ton mu? distorsiyon duyacam diye mi?
    müzik bilgim yok diyen bir adama elektrogitarın tonlarından bahsediyorsunuz. ibanetze sağolsun çok iyi anlatmış pena kablo mevzuatı ile.
    müzik bilgisi önemlidir öncelikli olarak. ondan sonra istediği tonlarla uğraşır. hem ayrıca 5li akoru kendiliğinden keşfetmek ayrı bi zevk. klasik gitar bence en uygun alet bu işe başlamak için. isterse palm mute da yapar klasik gitarda. ben harmonik ses te çıkarıyordum isterse onu da yapar. elektro gitara geçtiğinde zaten bi rahatlama ve hız artımı yaşayacaktır. elektro gitara alışmış olanlar için ufak bir tuşe kaybı olur ama yeni başlayanlar için biçilmiş kaftan.
    ayrıca klasiği bitirmek diye birşey sözkonusu olamaz. klasik gitar en basit kanunlarla yapımış olduğu için önce klasik önerilir ki kastırmadan müziğin kendisi öğrenilebilsin. ondan sonra isterse emg manyatik alsın kullansın ki kirk hammet gibi olsun. wah pedalını da unutmayalım:)
  • punk_girl_punk • 7 Haziran 2005 23:27 • #543807
    Yok be niye hata yaptığını düşünüosun ona bakarsan bende piyano veya gayda çalmak istiyorum buda benim dineldiğim müziğin felsefesine aykırı
    p_L_a_C_e_B_o
  • Ulaireattea • 8 Haziran 2005 05:39 • #543818
    Dinlediğin müziği çalmak istiyorsan önce bir konser indirip izle, adamların ellerindeki çalgılardan ne alman gerektiğini anlarsın zaten ;)
  • ner • 9 Haziran 2005 01:19 • #543842
    bende piyano veya gayda çalmak istiyorum buda benim dineldiğim müziğin felsefesine aykırı

    piyano herhangi bir müziğin felsefesine mi aykırı!!!
    yavaşşşşş, yavaşşşş, topla gel. ya da acilen müzik dinlemeye başla. bilemiyorum. içim acıdı gençliğe.

    bu arada bence de klasik gitar bir hata(çalmak istenilen müzik türüne göre). bir elektroyla başla, eğer parmak güçlendirmek istiyorsan bunu da elektro gitarla yap, bol bol hammer on- pull off seni istediğin seviyeye getirir. rastgele