Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

klasik gitar hatamı?!

• dexter_holland • 12 Haziran 2005 21:16 • #543949
    aslında klasik gitar hata çünkü klasik gitar için bestelenmiş çok fazla parça yok. ama çaldığın enstürmanın dinlediğin müzikle bir alakası yok bence. baksana şimdiki punk gruplarının hiçbiri de punk dinlemiyor. metalciler klasik müzik dinliyor. aynı olmak zorunda değil. bu arad piyano dinlediğim müziğin felsefesine aykırı diyen arkadaşa hiçbir şey demiyorum, cahildir diye geçiyorum.
  • eozsoyeri • 13 Haziran 2005 01:30 • #543959
    muhaahahahahaha:))
  • eozsoyeri • 13 Haziran 2005 01:39 • #543960
    :)eheuheue ben ilk akustikle başlamıştım sonra klasik sonrada elektroya geçmiştim..Akustik çaldıktan sonra klasik oyuncak gibi gelmişti bana..ama sorarsan kesinlikle klasikle başla derim amacın ne olursa olsun gitarın babası klasiktir.Parmakların onda açılır ,parmaklarının uçları yara olmaz yavaş yavaş sertleşir,klavyesi geniş olduğu için tutuş şeklini daha iyi kavrarsın,ya herşeyin temelini klasikte atarsın kısaca elektro daha fazla teknik içerdiği için bunları üstüne ekler sadece.Alfabeyi öğrenmeden okumaya çalışmak olur klasiği öğrenmeden elektroya başlamak..(( heyt beah felsefe yaptımm;))
  • erbil • 13 Haziran 2005 02:18 • #543965
    eozsoyeri,
    sen felsefe değil benzetme yapmışsın. bak şimdi asıl felsefeyi ben yapıcam. hatta biraz da sanat tarihi falan anlatıcam:)
    yok canım burası yeri değil! zaten de iyi bilmiyorum o kadar. ama şimdi şunu sorayım en azından. arsen_lüpen, güzel kardeşim, sen niye gitar çalmak istiyorsun? müzik yaparak zevk almak, kendini ifade etmek, sosyalleşmek, birey olarak gelişebilmek, dinlediğin müzikleri çalabilmek, karşı cinsten birilerini tavlayabilmek vs. cevabın bunlardan birkaçı ya da hepsi olabilir. e, o zaman yok nasırmış, kabloymuş, boşver bunları, kafanı karıştırma. müzik bilim değildir, herkesin bildiği gibi sanattır. kesin kuralları yoktur, koyulamaz.
    sonuç olarak, kafana göre takıl, sevdiğin müziği çal, gitardan soğuma mutlu ol güzel kardeşim.
    (akustik gitar çalmaya başlayınca, klasik gitar eserlerini çalmak zorunda olmayınca, bak nasıl güzel gelicek o klasikler sana dinlediğin zaman:))
  • Forever_ROCK • 13 Haziran 2005 15:11 • #543974
    eger ilerde elektro gitar calmak istiosan. alırsın elektro gitarını gidersin profesyonel bi hocaya dersi alırsın. köpek gibide calarsın. istemiosan klasik gitarla bosa vakit gecirirsin. bence baslangıc icin elektro gitarı almalıydın. ve gitar calmak hersey degil
  • allegro • 26 Haziran 2005 21:40 • #544254
    klasik gitar çalmak hiçbir zaman hata değildir. yalnız herhangi bir gitar türünde enstrümana başlamadan önce illa k. gitar ile başlanacak hikayesi de pek doğru değil bence. çünkü hepsi birbirinden oldukca farklı.
    k. gitar çalarak en azından çok sesli bir enstrüman çalmaya ve sesleri duymaya başlamışsındır. ritm ve nota okuman da gelişir. daha sonra ne çalacaksan çal faydasını görürsün
  • DonnieDarko • 27 Temmuz 2005 03:12 • #544906
    hiç yoktan biraz çalmayı öğrenirsin sonra alınır isteğine göre gitar sorun etme yani
  • Serpent_King • 27 Temmuz 2005 05:12 • #544909
    Eğer bir rallici olmak istiyorsan ilk araban bir ralli arabası olamaz.Bence gitar çalmak isteyen bir kişi klasik gitarını alıp doğruca klasik müzik eğitimi veren bir yere gitmeli ve orda temel bilgileri öğrenmeli , gitar fenomenini anlamalı , gitarı o şekliyle sevmelidir.Çünkü gitar klasik gitarla doğmuştur.Öğrenmek isteyen sadece gitarın farklı bir varyasyonundan başlarsa , edinebileceği bilgiler muhtemelen çok az olucaktır.Klasik gitar çalmak yani klasik müzik ezgilerini çalmak filan elektroda 50 tane sweep picking yapmaktan daha zor bir olaydır.Elektro ya da akustik gitarla başlarsanız hayatınız boyunca yarım bir gitarist olursunuz.Dünyada meşhur olan birçok rock gitaristi klasik gitar tekniğini de bilir.örneğin Annihilator gitaristi Jeff Waters ın Crystal Ann adlı partisyonu tam bir klasik gitar şölenidir ki bu adam rock gitarda thrash metal yapan bir virtüözdür , Örneğin Michael Romeo gitara klasik gitar ve klasik müzikle başlamıştır ve şu anda bana göre en baba virtüözdür.

Geçtiğimiz haftalarda AKM de brezilyalı bir klasik gitar virtüözünün konseri vardı.İzleyici sayısı da 30 du.Eğer gidip o kadının neler yaptığını görseydiniz , gitaristliğinizden utanır , hemen klasik gitar dersleri alıp o harika arpejleri ve apoyando soloları çalabilmek isterdiniz belki.Ben çok mutlu oldum konserden sonra.

Yani elektro çalmak isteyip de klasik gitarla başlamak yanlış birşey değil , hele hele saçmalık filan hiç diğildir çünkü ben de klasik gitar eğitimi aldım ve elektro gitarı aldığımda çok çabuk alıştım hiç de parmaklarım zorlanmadı zaten klasik gitar kursuna gittiğim dönemde parmak uçlarım şimdikinden daha sert nasır bağlamıştı.Elektroya geçtiğimde ders filan da almadım 3 senedir çalıyorum.

Sen ne yap ne et sıkılmadan usanmadan çalış bak görüceksin sonra elektroyu eline alınca ne oluyo..
  • beeftech • 27 Temmuz 2005 18:18 • #544923
    abi sen al eline bi klasik sonra elektro mu alcan bas mı akustik mi bilmem ama yararını o zaman göreceksin bak herkes aynı seyi diyor...

bizim bi arkadas elektro calcam diyip duruyodu bana. ben de dedim git klasik al.. sonra iste yukarıdakine benzer muhabbet gecti.. tabi benim dediğime gelip klasik aldı. sonra elektrosuna kavustu ve "iyi ki klasik almısım" dedi.. sen de git verebilecek paran varsa illa ki klasik al...klasik alınca klasik müzik yapcam diye bisey yok ben de klasikci olcam diye aldım ama sıkıldım sonra klasikten basa gectim hic te zorlanmadım(biraz abarttım galiba)

ama kendin ögrenmesen daha iyi olur cünkü hoca sana calısından tutusuna her seyine yardım edecek bir de hatalarını düzeltecek. bak bu ikinci cok önemli acil git bi kursa yoksa 6 ay aynı seyi yapar durursun
    hoca yardım ederse 6 ayda leyenda'yı bile calarsın(sunu unutmayalım calısmadan en iyi hoca bile ise yaramaz)..
  • thunderwolf • 27 Temmuz 2005 19:25 • #544927
    Yok abi en iyisini yapmışsın ama ben derim ki henüz almadıysan akustik al çünkü ben de akustikle başlamıştım şimdi elektro çalıyorum ve eparmaklarım inanılmaz rahat