-
valla cevaplari okumadim ama hangi gatar çalinacaksa çalinsin önce klasik gitar ogrenilir.. hani derler ya yürümeden önce emeklemeyi ogren.. iste buda ayni...
-
klasik gitar çalmayı emeklemek olarak mı nitelendiriyorsun? klasik gitar tekniği çok daha zordur diğer tüm gitar tekniklerinden, klasik gitarı küçümsemekten vazgeçin yahu. tabii almışsınız elinize 5 humbucker'lı gitarları, vurmuşsunuz distortion'ın dibine, gitara eliniz değince böğürüyor alet, siz de gitar çalıyorum zannediyorsunuz. la havle.
-
Katılıyorum işte bence o yüzden klasik gitar öğrenilmeli..
-
bence ne çalmak istiyorsan onu al çal bu kadar basit. klasik müzik dinlemiyorsun heralde veya çalıp ne yapacaksın ki para kazanamazsın da çok. çalmak istediğini alsaydın daha güzel olurdu senin için.
-
ben de uzun süre klasik müzik eğitimi aldım gitarda.ki geçen zaman çok,yorucu,kafa çatlatıcı arasıra sıkıcı olsa da boşa harcanmış olduğunu söyleyemem;tam tersine klasik parçaları notayla çözerken parçaların yapılanış şeklini felan da çözüyordum,müzik kulağımı da geliştirdi.daha sonra ileri düzeye gelince klasik müziği bıraktım(gitarı değil).çok zordu ve çok zamanımı alıyordu.şimdi ise hem o kadar zamanım yok hem de sevdiğim müziği çalmak için elektro çalıyorum.İyi bir hocayla klasik gitardan başlasan çok iyi edersin;temelini al ki sağlam durabilesin
-
bnde zorla klasik orendim ama yıllar sonra bas calıyorum ama klasik caldıgıma hich pisman olmadım!zman kaybı falan de degil!!!
-
klasik caldıgıma hich pisman olmadım!zman kaybı falan de degil!!!
+10
-
CAldıgın her enstruman baska bir enstruman calarken sana kolaylık saglar. BEn basit bir orgla basladım. DAha sonra klasik gitar aldım ve gordumki o begenmedigim kucucuk org sayesinde rahatlıkla ilerliyorum gitarda.DAha sonra bas gitar aldım ama nedense istedigim gibi calamıyordum. Oturup iki ay kadar klasik gitarla calıstım.Tekrar bas gitarımı elime aldıgımda cok seyin degistigini gördum. Basla yapamadıgım egzersizleri klasik gitar sayesinde rahatlıkla yapmaya basladım ayrıca muzik kulagımı gelistirmemde cok yardımcı oldu.
-
bence hiç bir çalgı aletini çalmak hata değildir. ve hep sana yeni birşeyler kadar
-
bence kesinlikle Acustic Kullanmalıydın En azından gitar denilebeilecek bi alet ondan elektroya gecistete zorlanmazdın.simdi elektroya gectiinde klavye seni zorlayacak..