-
Squier kullanmadım ama söyleyeceğim Cort'un çok da dandik bir marka olmadığı.
Benim elimde artık üretilmeyen "top" bir modeli var, belki de bundan dolayı söylüyorum bunu. Cort Viva Gold 2. Bir manyetik değişimi sonucunda harika bir enstrümana dönüştü. Ağacı ve işçiliği çok iyi gitarın ki bunu da Evrensel Müzik - Kenan abi başta olmak üzere bir çok kişi onayladı. Gitar da 5 6 senelik oldu sanırım, ağacı da iyice "oldu" ve sustaini çok iyi vaziyette, tonu da gün geçtikçe oturuyor.
Şu marka bu marka, fiyat mutlaka bir fikir verir ama bazen hiç tahmin etmediğiniz aletlerden çok güzel ses alırsınız. Kulağa güvenmeli en çok, denemeli bakmalı da almalı.
Squire olayı konusunda fikir sahibi değilim çalmadım hiç, bilmem yani ama bir Fender Telecaster ve Gibsol LP alacağım günleri de iple çekiyorum. Az kaldı. Ah ah...
Onur
-
ben de acil ihtiyaçtan,japon '93 ibanezimi satıp,squier alcam.. :(
ah bu parasızlığın gözü kör olsun ya..
ama squier iyidir ya (züğürt tesellisi işte :)) 95ten önce yapılmış bi squier idare eder yani..
ehehe beni de idare edecek gibi,etmek zorunda..
-
lan sefa kimin gitar1na "kötü alet" diyorsun? çizmiim haaa. squierle ilgili bir foruma yazabilecegin akl1ma gelmezdi ama okuduktan sonra sasiracak birsey olmad1g1n1 anladim. squier ugras1l1rsa iyi bi alet oluyor. cort x6 ile sadece bir manyetik degistirerek fark att1m bu gitarla. gerçi 145 milyon bay1ld1m ama olsun. o klavye için degerdi dedi de....
-
Fender Squier orjinal amerikan fender olmadığı, japon olduğu için pek tercih edilmiyo.
-
valla arkadaşım neden tercih edilmediği belli evet de adı kalıyo işte ben de ondan alıcam hem bi arkadaşın da dediği gibi züğürt tesellisi bi çalalım da daha iyisi zateenn gelirr dimi??
-
abi ısrar et satmadan önce sapını ayarlasınlar.
-
japon mu? japon squier gören var mı? çin olmasın o bir de kore var ki ısrarla tavsiye ettiğim. hım squier iyi gitardır her ne kadar maun ağacının talaşlarından bi çeşit suntavari malzemeden yapılmış olsa da maundur yani.
-
Japon malı olduğunu sanmıyorum. Japon mallarının fiyatları amerikanlarla başabaş gidiyor. Benim denediğim squier fena değildi. Fabrikadan ayarsız çıktıkları belli yalnız. Kardeşim ya şunu ayarlat ya da almam bak haa istediğim ayarı tutturamıyorsan da almam ayar masrafı sana kalır diye diretmek lazım.
-
abi bende 93 fender ve yan ürünlerinin fiyat kataloğu var
orda japon squierlerin fiyatları da var (meksika fenderle başa baş)
galiba silver serisi o gitarların tam açılımı..
bi Türk sitesinde de ikinci el japon squier görmüştüm 650 milyon fiyat vermişlerdi...
ama şu an üretilmiyo japon da,kore de bildiğim kadarıyla..
-
fender squier denilen marka yokken bi adamın kendi atölyesinde bas yaptığı yerden büyüdü dünyanın bir numaradsı oldu hatta mexicolar bile yokken bu saatten sonra öyle birşey yapmasalarda olurdu...ucuz üreteceksen git başka bir isimle üret..fender yara aldıkça alıyor..