-
Çift yollamışım kusura bakamayın. =/
-
ama üzerinde floyd rose tremelo var. (şimdiye kadar ucuzunun kaliteli olduğuna rastlanılmamış olan belalı alet...)
-
ama üzerinde floyd rose tremelo var. (şimdiye kadar ucuzunun kaliteli olduğuna rastlanılmamış olan belalı alet...)
+100000000000000
bozulunca/kırılınca anlıyo insan ucuzunu almamak gerektiğini :) özellikle o rg lerin üstündekiler nedir ya :)
-
valla bende şu an iki dene rg var,ikisi de on senelik falan (97,94),kore yapımı olanda hiç bi sorun yok(japon zaten canavar :)),ne tremoloda ne de herahgi bi yerinde...
bence yeterince kullanışlı bu aletler,bi sorun çıktığını da görmedim hiç (yaklaşık beş senedir rg570,370,470... hepsinden kullandım zaman zaman)
ama şunu da ekliyim rg3XXlerle aynı kefeye konan X6larda tremolonun dağılmasına iki kere şahit oldum ve hatta ben dağıttım da denebilir :P bu sebeple bence rg rakipleri arasında daha cazip duruyo...
-
ister kırılsın ister kırılmasın...
gıcığım ben bu aletlere. kırılmadıysa kıralım? :)
-
benim tremoloya ihtiyacım var yaw
kırılırsa saglamıyla değiştirilir illaki dimi? yuvasını filan dağıtmaz yani işallah ehe?
+50$ biriktirmeyi düşünmeye başladım 350dx harbiden çok 370'in yanında çok şık duruyo, kemik gibi ehua :)
-
tabi değiştirilir. neden değiştirilmesin ki. bikaç sene önce kıvılcım'da fiyatını sorduğumda $400 demişlerdi... şimdi $400 bu tremelonun kendi fiyatı olduğuna göre demek ki gitarın geri kalanını bedavaya çıkarıyorlar, ya da gitarın üzerindeki vasat bir versiyon. ya da bu işte başka bir iş(?) var...
-
rg370 ve 350'nin köprü ve diğer hardwarei tamamen aynı. Edge Pro'nun bir alt modeli olan ve eski Edge ProII'nin yerine geçen EdgeIII köprüye sahipler. Bu köprüler çok çok iyi olmadıkları gibi kesinlikle kalitesiz de değiller. EdgeIII'ün en az 10 yıl boyunca hiç bir sorun çıkaracağını sanmam. Zaten 15 yaşında 2 ay arayla 2 saddle'ı kırılan Orijinal Floyd RoseII köprüler var. Kullanımla da ilgili yani.
Floyd Rose fiyatları ise her zaman yüksektir. Bir Schaller tremolo sisteminin bugün ABD fiyatı 230$ Türkiye'de de 190 gibi bir fiyatı var. Floyd Rose olanlar daha pahalı tabi ki ama Schaller, Gotoh gibi alternatifler her zaman mevcut. Daha ucuza daha düşük kaliteli parçalar da bulunabiliyor. Zaten dediğim gibi yaklaşık 15 senelik bir zaman diliminde yeni bir köprü düşünüleceğini sanmıyorum. Tabii benim gibi hasta değilseniz.. =)
-
kırılma olayı biraz kullanımdan kaynaklanıyor ama bozulma olayı , örneğin akord kaçırması ve akord etme zorlukları belli bir aşınmadan sonra çekilmez hale geliyor.1 2 sene sonra o hale gelebiliyo köprü eğer sık kullanılırsa.sık kullanılmayacaksa da bence çok gereksiz bir olay floyd rose , acaip gereksiz hem de...
-
niye abi herseyden once floyd rose sustain'i tune-o-matic kopruye oranla daha fazla...