Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

ibanez rg370 almayi düşünüyorum

• XES • 22 Mart 2006 11:03 • #548711
    Artık bir şey anlatmıyorum ben. Arkadaşın alacağı gitardaki köprünün avantajını, dezavantajını bilmesi, seçimini ona göre yapması için bilgi vermeye çalıştım. Hatta 10 yıllık ve son derece dandik olan kendi köprümden örnek verdim. Ama bu başlıkta bilgi vermekten çok fanatiklik yapılır oldu bence.

almbfsek; hangi gitarı alacağına aklındaki tüm gitarları deneyerek karar ver. denerken de buradki hiç bir yazıyı düşünme. benimkileri bile.
    Ha ben senin yerinde olsam. ibanez'i tercih ederim, manyetiklerini de değiştirir, Seymour Duncan59 ve JB takardım. Ama bu biraz da subjektif bir tercih. Esp'yi oldum olası sevmemişimdir. Gitar alırken de 750$lık LTD'yi(modelini hatırlamıyorum 3 humbuckerlı(Duncan Desinged bi aletti) bırakıp yarı fiyatına N2 aldım. Ve şu an gitarımdan oldukça memnunum, iyiki LTD almamışım diyorum.
  • Serpent_King • 22 Mart 2006 11:31 • #548714
    :) sakin ol bence , sen örnek verdiysen ben de örnek verdim sadece , gitarların ikisini de görebilirsin , floyd rose larının ne halde olduklarını da görebilirsin , dünyada floyd rose kullanan tek kişi olsan şu yaptığın saçma yorumunda haklı olabilirdin.

ayrıca sen bana 500 euroya sıfır yekpare gitar al , ltd hakkında yaptığın yorumda da o oranla haklı olup olmadığını görebileceksin.
  • almbfsek • 22 Mart 2006 11:54 • #548715
    tabii ki deneyeceğim gitarları almadan once ama işte tunele gittiğimde nelere bakmam gerektiği konusnda bir on bilgim olsun istedim

millet topic'in konusunu floyd rose tartışmasına dondurdu :) Floyd Rose'un dezavantajlarını anladım, avantajları da var, tamam (nokta). tartışmayın artık, barışın ;) ...

sonuç:
    -rg370-350dx dimarzio evo ile berbaer 600$'a geliyor yurt dışından
    -evo'ların emg hz-4 lere oranla daha iyi manyetikler olduğu kesin
    -esp mh-250(nt) veya m-200fm en fazla 500$'a geliyor ve neck-thru govdeleri var...

sonuçta bu 3 gitarı denemeye karar verdim...
    başka marka/model onerisi olan varsa sevinirim...
    bu gitarlardan herhangi birini seçersem çok da pişman olacağımı sanmıyorum ama bihaber oldugum bir gitarı denememişsem uzulebilirim :)

saygılar
  • XES • 22 Mart 2006 12:03 • #548718
    Gayet sakinim. Beni rahatsız eden şey verilen örneklerin hep tek taraflı olması. Tüm Floyd Rose köprüler kırılacak, yalama olacak diye bir kural mı var? Elimden o kadar gitar geçti ki.. Ne kırık Fenderler, ne yalama tune-o-maticler gördüm. Sadece yanlış kullanımla tüm köprüler kırılır, bozulur. Doğru kullandıktan, adam gibi ayarını bakımını yaptıktan sonra Ne Floyd Rose'a, ne de başka br köprüye bir şey olmaz. Sonuçta Floyd Rose da metal, tune-o matic de metal. Birisi yalama oluyorsa diğerinin yalama olma ihtimali de o kadar var. Zamanla bıçakları aşınıyor, tremolodan sonra köprü yerine tam dönmüyor derseniz eyvallah derim. Çok fazla kullanılıyorsa bu olur. Ama akort kaçırıyor demeyin. En dandik Floyd Rose bile teller doğru takıldığında ve vidalar doğru(diş yedirmeden ve yeterli güçte) sıkıldığında akort kaçırmaz. Akort kaçıran gitarınız varsa getirin, beraber bakalım, sorunun nasıl bir "kullanım hatasından" kaynaklandığını söyleyeyim. Ve iddia ediyorum, sorunlu denilen Floyd Rose'ların %85'inin sorununu çözerim.

Ayrıca LTD hakkındaki yorumumun da subjektif bir yorum olduğunu söylemiştim. Gitarın kalitesiz olduğunu söylemedim. Sadece "sevmiyorum" dedim. Anlaşılması bu kadar zor bir kelime değil sanırım?
  • XES • 22 Mart 2006 12:43 • #548719
    Eğer Steve Vai hastası değilsen gitarına neck için Paf Pro ya da Air Norton takmayı da düşünebilirsin. Bu arada LTDlere de baktım, iyi gitarlar. ESP ile olan duygusal zıtlığımı bir kenara koyarsam o fiyat için iyi gitarlar olduklarını söyleyebilirim. İkisi de Neck-Thru ki bu büyük avantaj. Belki bir single manyetik eksikliği hissedersin ama ben pek hissetmiyorum. =)
    Push-pull olması iyi bir şey, agathis nasıl bir ağaçtır bilemiyorum ama maple top fena hoş görünüyor.
    Bu ikisi arasında ben MH-250yi seçerdim. Hem ters kafa kullanım olarak zor oluyor, hem de gibson vari "curved" kasa(adını hatılayamadım) hem ton olarak hem görünüş olarak daha iyi. Hatta ibanez'e tercih edilebilir. Ama ben ESP sevmiyorum işte.. =/
  • Serpent_King • 22 Mart 2006 22:11 • #548726
    hayır ltd ile fiyatı yüksek demişsin de , iki katı filan , o bağlamda söyledim 500 dolara bulabilirsen bana , aynı kaliteye sahip neck-thru gitar , anlaşırım senle.ayrıca yine ben sevgimden ötürü gitar filan almadım , söylediğim gibi denedim inceledim , bana o kaliteli geldi
    o yüzden aldım.yani pek sübjektif diğil açıkçası.arada bariz bi kalite/fiyat farkı mevcut.

floyd rose konsuna gelince , yanlış bir mantığa sahipsin.şöyle ki , bütün floyd rose lar bozulmaz da diyemezsin , bütün floyd rose lar bozulur dandiktir de diyemem.ayrıca aynı grupta çaldığım arkadaşım pek de kullanmaz floyd rose u , +tel değiştirirken dahi gitarını ayarlatmaya yüksel ustaya götürür , gitarlar eski biraz ama gel gör ki ne yanlış kullanımından (gayet iyi gitaristtir ayrıca) ne de ayarsızlığından bozuklar , sadece bozuklar , ve bozuldukları zaman da gerçekten sinir bozuyolar sadece bunu söylemek istedim.bence floyd rose a hiçbişey olmaz demekle sen de oldukça sübjektif bir yorum yapımş oluyorsun.
  • K_NIGHT • 29 Mart 2006 18:17 • #548764
    350EX'i şiddetle tavsiye ederim..aslında 370le arasındaki tek fark gövdesi sanırım ama kesinlikle mükemmel bi alet..üstelik çok tatlı duruyo bnce..!
  • almbfsek • 30 Mart 2006 11:49 • #548766
    govdede de fark yok :) sadece pickguard var 350 lerde :)
    bi de bi arkadaş Washburn N2 onerdi. Bridge'de L500XL Bill L. pickup varmış, iyiymiş bayaa, sadece neck'i Dimarzio ya da sd 59n'le filan değiştirirsen bayaa sağlam olur dedi.

fikirlerinizi alayım :)

PS: 2-3 hafta içinde denemeye gitcem tunele, aynı gun de alırım heralde :)
    teşekkürler
  • almbfsek • 30 Mart 2006 13:51 • #548767
    ibanez rg321mh modelini rg350/370'e gore kıyaslayacak var mı? (Floyd Rose hariç :))
    resmi sitesinde maun govde demiş ama music123'de ıhlamur gozukuyor...
  • kkurt • 30 Mart 2006 19:22 • #548771
    bende de bi washburn n2 var. Köprüdeki manyetik (Bill L.) fena değil, iş görüyor ara sıra da güzel harmonikler yakalıyor. Neck'tekini pek sevmedim, sd59n ile değiştirdim, pek birşey fark etmedi, lp ve 335 lerdeki derin ses tonunu vermiyor gitarın kendisi ile ilgili bir durum manyetik ile değil. Floyd rose'u kırıldı, sabit eşik yaptırdım (biraz garip görünüyor:) Sabit eşik yaptırdıktan sonra da neck manyetiğinin tonu pek düzelmedi, sadece sustain problemleri çözüldü. - ama bi yolunu bulup neck'e single coil takarsanız güzel strat tonları yakalıyor)