-
Floyd Rose'un bu kadar yerilmesini anlamış değilim. 6senedir Floyd Rose kullanıyorum ve hatta oldukça dandik bi şey diyebilirim. Köprünün kendisi 10 yaşında ve düzgün ayar çektiğimde en ufak sorun yaratmıyor. sustaini az doğru, ama akort kaçırma falan yapmıyor. Ya lütfen arkadaşlar Satriani, Vai gibi adamları gitarında bu sistem olur muydu zırt pırt akort kaçırsa. Sonuçta o gitarların üzerindeki köprüler de Orijinal Floyd Rose patenti üzerinden yapılmış ve çok da farklı olan köprüler değil. Gitarın bazı pedeleri seste dalgalanma yapıyorsa başka bir telle ya da tellerin kilidin arkasında kalan kısımlarıyla rezonans yapıyordur. Harmonikleri de aynı değilse ses dalgalanır.
İnsanları yanlış yönlendirmenin alemi yok.
String-thru body canavar sustainlidir, kilitsiz tremolo parlak bir sese sahiptir, tune-o-matic ise sustaini yüksek ve kapalı bir tona sahiptir.
Fender tipi kilitsiz tremolo sistemleri de Floyd Rose ile aynı yapıdadır. yine gövdeye yaylar ve iki ayak ile bağlıdır, sabit köprü şeklinde ayarlanmadıysa yine bendlerde diğer tellerin akordunu kaydırır, üst eşikte kilit olmadığı için daha sık akort kaçırır. Ama bunlardan 2 seslik vibratoyu yapabilen sadece Floyd Rose'dur. E o kadar oynanmayacaksa da Floyd Rose'a gerek yok zaten.
Ama üzerine basa basa tekrarlıyorum: Floyd Rose sisteminin akort etme ve tel takma zorlukları dışında hiç bir dezavantajı yoktur. Yani Floyd Rose var diye alacağınız gitardan vazgeçerseniz sonrasında pişman olma ihtimali yüksektir. Önce sistemi iyice incelemek ve kullanmak, olmazasa adam gibi araştırmak gerek bence yargıya varmadan önce.
-
Ben akort kaçırıyor demedim ki.
"Gitarın bazı pedeleri seste dalgalanma yapıyorsa başka bir telle ya da tellerin kilidin arkasında kalan kısımlarıyla rezonans yapıyordur. Harmonikleri de aynı değilse ses dalgalanır."
---
Bu türden resonansları tremelo sistemlerinin yayları çok rahat yapar.
"Fender tipi kilitsiz tremolo sistemleri de Floyd Rose ile aynı yapıdadır. yine gövdeye yaylar ve iki ayak ile bağlıdır, sabit köprü şeklinde ayarlanmadıysa yine bendlerde diğer tellerin akordunu kaydırır, üst eşikte kilit olmadığı için daha sık akort kaçırır. Ama bunlardan 2 seslik vibratoyu yapabilen sadece Floyd Rose'dur. E o kadar oynanmayacaksa da Floyd Rose'a gerek yok zaten."
---
Fenderin tremelosu da sustain problemi yapıyor. Tabi 6 tane vida 2 tane değme nokasına kıyasla daha iyidir.
"Ama üzerine basa basa tekrarlıyorum: Floyd Rose sisteminin akort etme ve tel takma zorlukları dışında hiç bir dezavantajı yoktur."
----
Buna karar vermeden önce 335, lespaul vs türünden bir gitarı bir süre çalmak lazım. O zaman dez avantajının ne olduğunu anlıyorsun.
-
"Bu türden resonansları tremelo sistemlerinin yayları çok rahat yapar."
Fender tipi tremololarda da aynı yaylar mevcuttur ve aynı rezonansı yapabilir.
---
"Fenderin tremelosu da sustain problemi yapıyor. Tabi 6 tane vida 2 tane değme nokasına kıyasla daha iyidir."
6 vidalı sistemler Fender'in nispeten alt modellerinde bulunur ve genellikle dive-only yapıdadır. Amerikan serisi ve üst serilerde Floyd Rose ile neredeyse aynı olan 2 vidalı sistem bulunur.
---
"Buna karar vermeden önce 335, lespaul vs türünden bir gitarı bir süre çalmak lazım. O zaman dez avantajının ne olduğunu anlıyorsun."
Hepsini çaldım ve Floyd Rose'un tüm köprü sistemleri içinde en kötü sustaine sahip olduğunu biliyorum. Fakat bahsetmeye çelştığım şey, Gibson'dan sonra sustaini iyi olan gitarlardan Fender ile köprü sistemi olarak neredeyse hiç fark olmadığı. Floyd Rose köprüler ile string-thru body ya da tune-o-matic köprüler arasında öyle anormal bir sustain farkı da yok. Evete belirgin fark olduğu bir gerçek ama iki kat gibi uçuk farklar değil. Zaten jazz-blues haricinde o kadar sustainin kullanılacağı çok az yer vardır, jazz-blues yapacak adam da Floyd Rose almaz, almamalı da. Ayrıca iyi bir ağaç, iyi bir sap, iyi manyetikler, belki neck-thru body yapı ile bu sustain handikapı da büyük oranda dengelenebilir. Tabii herşeyin ötesinde bir nokta var: Doğru köprü ayarı.
-
"6 vidalı sistemler Fender'in nispeten alt modellerinde bulunur ve genellikle dive-only yapıdadır. Amerikan serisi ve üst serilerde Floyd Rose ile neredeyse aynı olan 2 vidalı sistem bulunur."
--
6 vidalı tremelo bi tremelo olarak kötü olabilir ama diğer açılardan fena değil (sustain, ton vs). Çift yönlü olarak ta ayarlanabiliyor.
-
neyse bu floyd rose tartışmasına bi son verelim de topic'e donelim :)
LTD(ESP) MH-250'yi nasıl bilirisiniz? DiMarzio Evo'lu bir rg370-350dx ile karşılaştırabilecek bir arakdaş var mı?
Not: MH-250'de EMG Hz-4 seti var...Evo dan iyi değildir sanırım? ama gitar neck-thru body...
-
ya şimdi şöyle bişi var ki , eski jackson performer ve eski ibanez i olan arkadaşımın floyd rose ları haliyle eski olduklarından bazı parçaları yalama olmuş durumda ve gitarlar arkod kaçırıyorlar.hatta jacksondakinin bir parçası hepten yalama olmuştu tam 1 ay parça aradık sonunda da bulamadık ve yüksel usta vida yerini yonttu filan o şekilde halletti.yani uzun lafın kısası , eğer kullanılmayacaksa gereksiz bir olaydır , hatta zararlı bir olaydır... yaklaşık 2 ay önce esp-ltd mh 250 nt aldım , gitar neck-thru , tune o matic string thru , gitarda harika bir sustain var ve adam gibi sağlam bi köprü olduğu için de kkurt un bahsettiği sorunlar yok , gayet memnunum.ayrıca sustain sadece jazz blues ile alakalı bir olay diğil , sustain gayet de önemli bir olay her türden müzik yapan insan için.
-
valla bana sorcak olursan ben ltd lerdeki kaliteyi ibanezlerle kıyaslamam bile , gitarı almadan önce milyon tane gitar denedim , heralde denemediğim bi 10 20 yıllık eski jacksonlar kalmıştır ki onlar da benim bütçemi aşıyordu.ama en iyisi ltd olduğu için onu aldım.
mh 250 modeli nt modelinden farklı olarak floyd rose içeriyo , ama bu floyd rose u da , esp nin forumlarında araştırırsan kimsenin önermediğni , nt (tune o matic , string thru) modelinin daha fazla önerildiğini görebilirsin.manyetik olarak gitar ibanezden kötü ama eminimki aralarında büyük fiyat farkı vardır bu iki gitarın.seçim senin bu durumda , ama ben sana ltd seç derim gerçi aradaki kalite farkını kendin de görebilirsin , denemeden çalmadan tabi ki olmaz.
ayrıca artık esp nin yeni üretimlerinde o fiyat aralığındaki gitarlarda emg-hz yok (emg hz pasif manyetiktir) , biraz daha iyi olan emg-esp lh 300 set var.
-
evo dünyanın en iyi manyetğinidir :) bi de seymour duncan alnico II pro humlar bu ikisi işte...
-
offf, çok öznel bir konu hangi manyetiğin en iyi olduğu. tepki toplayabilirisin... :)
-
doğru söylüyo aslında belki dünyanın en iyisi diğil ama çok harika bi manyetiktir.acaip temiz bi ton var.