Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

sa-l.c

• BurakFender • 28 Eylül 2006 20:18 • #552754
    sağol
  • BurakFender • 28 Eylül 2006 20:39 • #552755
    peki neden single tonuna karşısınız.ben şahsen single tonu arıyorum.sorunum dip gürültüsü.kkurt sen kinman kullanmıyomuydun??o single tonu vermiyo mu??
  • kkurt • 28 Eylül 2006 22:16 • #552757
    kinman single tonu veriyor. niye mi karşıyım, karşı değilim ama sen metal çalmak istiyorum dedin. ama pink floyd ya da jimi hendrix çalmak istiyorum deseydin karşı olmazdım. yani öyle herşeyin en iyisini yapan bir manyetik yok. bunu anlatması zor, denersen görürsün, arada önemli bir fark var, ki ben öyle çok manyetik manyağı bir adam değilimdir (öteki gitardaki paf tipi super58 manyetikleri değiştirmememden ve metal çalmak için uygun olduklarını düşünmemden herhalde belli:) ), yani ben bile duyuyorsam farkını, vardır bir farkı:D

ha single coil tonlu manyetiklerle metal çalınmaz mı... çalınır. çalmak zorundaysan. hatta hemen bir ses örneği kaydedeyim gör farkını:)
  • kkurt • 28 Eylül 2006 23:19 • #552758
    ilki bu diğeri birazdan geliyor. (paf humbucker)

http://www.sharebigfile.com/file/10648/super58-r8b.mp3.html
  • kkurt • 28 Eylül 2006 23:42 • #552759
    bu da "kinman woodstock regular set"

http://www.sharebigfile.com/file/10650/kinman-r8b.mp3.html

gördüğün gibi bu manyetikler birbirinin yerini tutmuyor.

ibanez super58 yaklaşık olarak SD jazz neck (sh2) ye karşılık gelen bir manyetik (yani hem köprüde hep de sap pozisyonunda jazz neck olan bir gitar düşün, işte öyle birşeyle yaptım ilk kaydı)... diğeri (kinman woodstock regular set) ise single coil standardlarına göre "yüksek voltajlı" sayılan bir manyetik seti (tabi single coil tonunu bozmadan ne kadar yüksek voltajlı olabiliyorsa o kadar).

hangisinin metal çalmaya daha uygun olduğuna sen karar ver.
  • BurakFender • 29 Eylül 2006 22:42 • #552762
    bu da

yok ya sen beni yanlış anlamışsın :Dben dedim ki asıl hard rock-r'n'r çalmak istiyorum.ama "ucundan" da metal çalabiliyim sıkılınca o tarzlardan
  • kkurt • 30 Eylül 2006 00:01 • #552763
    bu da

o zaman fazla abartı olmayan bir humbucker iyi gider, gitarın temiz tonunu da fazla bozmamış olursun. sd59'un single versiyonu köprüye takılabilir mesela (gerçi genelde bu alet sapta kullanılır köprüye de daha yüksek voltajlı birşey takılır, ama aşırı yüksek voltajlı olanların temiz tonu pek iyi değil o yüzden....)

bu arada single tonu vermek üzere tasarlanmış olan o manyetiklerden (lace sensor, kinman vs) daha sert metal tonları elde edilebiliyor. ama bunun için distorsiyon öncesi EQ koymak gerekiyor, bunu pod2.0 ile yapamadım, yazılımla yapınca da kullandığım yazılımın bendeki versiyonunun izin verdiği efekt sayısını geçti (distorsiyondan önce iki EQ vardı, EQ=>EQ=>boss DS1=>jcm900=>EQ=>reverb şeklinde). bu şekilde humbucker tonu tutturamasan da baya sert tonlar elde edilebiliyor, ancak ses örneği gönderemiyorum çünkü bu kadar çok efekt koyunca program demo moduna geçiyor, kaydı dosyaya kaydetmeme izin vermiyor, ama ne yapmak gerektiğini söyleyebilirim, distorsiyondan önceki EQ tiz tonları kesip bas ve midleri çoğaltacak. singlelar ile humbuckerlar arasındaki en önemli fark bu. aynısını bir ihtimal analog eq ile de yapabilirsin ama kaliteli birşey olması lazım ki gürültü eklemesin.
  • BurakFender • 30 Eylül 2006 09:56 • #552769
    bu da

hm.bende bir tane boss mt-2 metal zone var.üstünde eq var.onunla ne yapılır(+pod).ha birde emg sa ya ne diyorsun.gilmour tonları çok hoşuma gider
  • kkurt • 30 Eylül 2006 10:48 • #552770
    bu da

sanmıyorum, distorsiyon öncesi bir eq lazım iki distorsiyon arası eq değil.
    emg sa ses tonlarını gönderdiğim kinman'ın aktif modelidir herhalde (çünkü single tonunu bozmadan yapılabilecek en yüksek voltajlı manyetik bu, ne dimarzionun ne de emg'nin farklı birşey yapabileceğini sanmıyorum). aşağı yukarı aynı tonları verir, ama arada aktif preamfi olduğu için gitarla amfi arasına 10 metre kablo bağlarsan şikayet etmez, çıkış gücü preamfi ile arttırılabildiği için de kullandığın amfi ve distorsiyon pedalını daha fazla zorlayabilirsin (bu daha sert metal tarzı tonlar elde edebileceğin anlamına gelmiyor, onun için basları kuvvetlendirmen lazım EQ ile, emg sa ile beraber verilen preamfinin içinde bunu yapan bir EQ de olabilir, varsa bir anahtarla mutlaka açılıp kapatılabiliyor olması lazım çünkü temiz ses tonlarını çok fena bozuyor). gilmour'un gitarlarından birinde bendeki kinman manyetiklerin aynısı var (resmi endorser olmasa da bu manyetikleri kullandığı biliniyor), ama gitar benim elimdeyken o tonlar çıkmıyor, bir de o açıdan düşünmek lazım...
  • BurakFender • 30 Eylül 2006 11:27 • #552771
    bu da

tabi doğru o da var...(fender wishmaster diye bir gitar mı çıkartmış??)ya ben aslında çok değişkenim.yani bugün acayip blues havamdayım ama yarın metal e dönebilir.dün de feci şekilde blackmore havamdaydım...o yüzden ne istediğime karar veremiyorum.o kadar parayı toplamak da epey vaktimi aldı...neyse herhalde ben (bulursam Türkiye de)gold lace sensor alıcam.onu blamaszam da emg sa...