Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

sa-l.c

• kkurt • 30 Eylül 2006 14:49 • #552784
    bu da

bu arada efekt sayısını biraz düşürüp EQ=>jcm900 plugini=>EQ şeklindeki zincirle bu kaydı yaptım:

http://www.sharebigfile.com/file/11087/dene2-Rendered-r8b.mp3.html

sadece iki tane EQ kullanarak istediğim ayarı yapamıyorum ama yine de single coiller + bir iki EQ ile elde edilebilecek tonlar hakkında bir fikir verir. pod2.0 single coil manyetiklerden böyle bir ton elde edecek kadar detaylı bir EQ ayarı yapamıyor mesela (istediğin ses tonuna uygun manyetik al, yanlış manyetikten kaynaklanan sorunlar bizi ilgilendirmez diye düşünmüşler herhalde:) )
    aynısını analog EQ ile yapmaya kalksan, distorsiyon sonrası EQ sorun olmayacak, ama distorsiyon öncesi EQ "gerçek dünyaya hoşgeldin" anlamında bir hsssss gürültüsü ekleyecek, amfinin gain ayarının miktarına göre de hiç te az olmayabilir bu sesin yoğunluğu.. öyle bir problem var. yoksa dimarzio binbir çeşit manyetik satamazdı zaten, o manyetiğe ne ihtiyacım var EQ ayarını biraz değiştiririm olur biter diye düşünürdü insanlar.
  • kkurt • 30 Eylül 2006 16:18 • #552787
    single coil manyetikler için EQ ayarı.

bu son gönderdiğim kayıtta kullandığım EQ ayarı bunlar:

bu distorsiyon öncesi EQ:
    http://www.sharebigfile.com/file/11104/EQ1.jpg.html
    bu da distorsiyondan sonraki EQ:
    http://www.sharebigfile.com/file/11105/EQ2.jpg.html

böyle bir EQ ayarı yapabilirsen gold lace sensorden de yeterince sert metal tonları elde edersin.
  • BurakFender • 30 Eylül 2006 19:43 • #552795

hmm.metal pek derdim değil.şu r'n'r blues...blue ve silver ı neden önerdin?
  • kkurt • 30 Eylül 2006 19:44 • #552796

köprü pozisyonundaki standard single'ın sesinin fazla tiz olduğunu düşündüğüm için. o manyetiğin sesini seven bir tek blues çalan adam bile görmedim şimdiye kadar. haa adam 50'li yıllar takıntılıysa o başka.. 50 yılların manyetiklerini okumuşlar üflemişler zaten. o yüzden pek güzeldir tonları:)
  • BurakFender • 30 Eylül 2006 20:06 • #552797

50 yılların manyetiklerini okumuşlar üflemişler zaten. o yüzden pek güzeldir tonları:)
    :D cidden hoş tonları var.peki ben karar verdim artık.kesin ya sa ya da gold alıcam(nedense eskiden hiç hoşuma gitmezken o köprünün tizi hoşuma gidiyor şimdi.hatta eskiden sırf neck çalardım).funk-punk, r'n'r, hard rock, blues, çok nadir metalçalıcam.hangisidir daha iyisi?nedendir??
  • kkurt • 30 Eylül 2006 20:22 • #552798

:) abi sana birşey demiyorum bundan sonra.
    gold lace sensor. pilsiz çalıştığı için, ama sen şimdi tamam o zaman madem sen gold lace sensor dedin ben gider emg sa alırım dersin şimdi:)
  • BurakFender • 30 Eylül 2006 21:20 • #552799

tabi ki:D ya ben şu humbucker ları strat a hiç yakıştıramıyorum.strat a bence single la strat denir.ama hiç diğilse gürültüsüz olsun diye şeettim.aslında sen şu köprüye çok tiz diyosun ya.sa daha mı baastır?öleyse onu aliyim şimdi çalıyodum bana da çok tiz geldi:D:D:D...
  • kkurt • 30 Eylül 2006 21:22 • #552800

tabi ki:D ya ben şu humbucker ları strat a hiç yakıştıramıyorum.strat a bence single la strat denir.ama hiç diğilse gürültüsüz olsun diye şeettim.aslında sen şu köprüye çok tiz diyosun ya.sa daha mı baastır?öleyse onu aliyim şimdi çalıyodum bana da çok tiz geldi:D:D:D...

sap pozisyonuna yakışmıyor, köprüde çok sorun olmaz. zaten strata humbucker takınca lp gibi olacak demedim. diğer geyiklere cevap vermiyorum bu muhabbet fazla uzadı.
  • BurakFender • 30 Eylül 2006 21:27 • #552801

ok sağol çok yardımcı oldun blue falan onları da bi araştırıcam