Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

sa-l.c

• kkurt • 30 Eylül 2006 11:36 • #552772
    bu da

neyse herhalde ben (bulursam Türkiye de)gold lace sensor alıcam.onu blamaszam da emg sa...

:) elinde bir tek gitar olan bir adam için kötü bir seçim ama sen bilirsin. ben olsam en azından sd59 gibi temiz tonlu bir humbucker alırdım. hatta elindeki ekipmana fazla güvenmiyorsan (öyle oraya buraya gürültüsüz eq koymak gibi bir seçeceğin yoksa), bu seçimi dimarzio fasttrack2 den yana kaydırmanı da tavsiye ederim. boşver blackmore ne yaparsa yapsın onlar stüdyoda buzdolabı gibi amfilerle, bilmemkaç bantlı analog EQ'ler ile çalışıyorlar. biz aynı şeyi ancak yazılımla yapabiliyoruz, o durumda bile alet programın tam versiyonunun parasını vermedin bak demo moduna geçiyorum haaa diye ukalalık yapıyor. (ama fasttrack2 nin temiz tonunun ciddi derecede bozuk olacağını da söyliyeyim, bir yanlışlık olmasın sonra:) yani uzun lafın kısası öyle her yola gelen en iyi manyetik SD59 ya da dimarzio protrack olabilir (paf taklitleri), kullandığın ekipman da kaliteli aletlerden oluşuyorsa sorun çıkmaz blues, r'n'r, metal her ne istersen her yola gelir bu aletler (en sevdiğim manyetik tipidir single coil tonu vermek hariç ne istersen yapıyorlar:) ). )
  • BurakFender • 30 Eylül 2006 11:50 • #552773
    bu da

bu SD59 un marka ne?nerde satılır?tonlarını nerden bulup dinlerim?humbcker değil mi bu?

aynı soruları fasttrack 2 için de soruyorum
  • kkurt • 30 Eylül 2006 12:02 • #552774
    bu da

SD=seymour duncan. kıvılcımda vardır. humbucker boyunda olanı da vardır, single boyunda olanı da. tabi humbucker boyunda olanı daha doğal bir humbucker tonu verecektir, ama diğeri de eşşek şakası değildir herhalde:) (köprü versiyonunu al (59b), köprüye tak.)

fastrack2, dimarzio super distortion denen aletin single boyunda olanı. aynı yorum onun için de geçerli, o da kıvılcımda vardır.

bu aletlerin ikisi de 500K lık volüm potansiyometresi gerektiriyor, 250K gerektiren singlecoillerin aksine. Yani gitarın üzerindeki ton potansiyometrelerinden birini volüm yapmak gerekecek (bir volüm potansiyometresi (250k) singlelar için, bir tane daha ilave (500K), humbuker için, geri kalan ton potansiyometresini de bütün manyetikler için ortak kullanılacak şekilde bağlamak gerekiyor, ya da hiç kurcalamadan humbucker için ton potansiyometresi istemiyorum diyebilirsin o da mantıklı bir seçim olur)

her yola gelen bir manyetik istiyorsan sd59b, ben tam metalciyim diyorsan fasttrack2 al. sd59b alınca ekipman kalitesinin önemi artacak tabi, çünkü voltaj seviyesi daha düşük (bu yüzden her yola geliyor zaten, başka yolu yok)
  • BurakFender • 30 Eylül 2006 12:10 • #552775
    bu da

ya peki benim anlamadığım benim 25 watt fender amfim var.gayet de kaliteli hatta canavar gibi.bununla gold lace sensor ya da emg sa kullanmam niye kötü sonuç versin ki.amfi iyi.gitar iyi...kablo desen o da iyi(ne alakaysa:)).bu manyetiklerden alan ve benim gibi bir ekipmanı olan insanlar salakmı da alıyor bunu.ya da fender bunu kimse alamasın, alan da yanına bir buzdolabı alsın diye mi üretmiş??zaten sanırım emg sa biraz daha rahat metal çaldırtır bana diğerlerine göre.emg nin sitesinde demoları var onları dinledim bu sonuca vardım yanlışmıyım??
  • BurakFender • 30 Eylül 2006 12:10 • #552776
    bu da

ya peki benim anlamadığım benim 25 watt fender amfim var.gayet de kaliteli hatta canavar gibi.bununla gold lace sensor ya da emg sa kullanmam niye kötü sonuç versin ki.amfi iyi.gitar iyi...kablo desen o da iyi(ne alakaysa:)).bu manyetiklerden alan ve benim gibi bir ekipmanı olan insanlar salakmı da alıyor bunu.ya da fender bunu kimse alamasın, alan da yanına bir buzdolabı alsın diye mi üretmiş??zaten sanırım emg sa biraz daha rahat metal çaldırtır bana diğerlerine göre.emg nin sitesinde demoları var onları dinledim bu sonuca vardım yanlışmıyım??
  • kkurt • 30 Eylül 2006 12:30 • #552777
    bu da

:) ses örneğini gönderdim, aradaki farkı da duydun, uygundur diyorsan uygundur.

bu arada gold lace sensor alanlar onunla metal çalmak için almıyorlar tabi ki. o kadar salak değiller:) dünyada sadece metal müzik yapılmıyor.

blackmore'un da gidip bir gold lace sensor alması onu metal çalmak için kullandığı anlamına gelmiyor. yanımda gezdirdiğim 5-10 tane gitarımdan birinde de temiz single tonu olsun, o da lazım demiştir:)

tabi single coil'in arkasına distorsiyondan önce bir iki EQ koyunca ondan da baya sert metal tonları çıkıyor dediysem, onu da yanlış anlama, boss GE7 ile olacak bir iş demedim mesela... niye dersen dijital (yazılım ile yapılan EQ)'lerin bu türden basit EQ pedallarına kıyasla bir iki ışık yılı kadarcık(!) ileride olduklarını söylemekte fayda var.
  • BurakFender • 30 Eylül 2006 12:45 • #552778
    bu da

bu arada gold lace sensor alanlar onunla metal çalmak için almıyorlar tabi ki. o kadar salak değiller:) dünyada sadece metal müzik yapılmıyor.

:Dben zaten sıkılınca karambol sesler çıkartmaktan bahsediyorum ucundan metal derken.yani çalmak istediğim asıl müzik blues-r'n'r.ama sanki sa alırsam daha hayırlıymış gibi geliyor
  • kkurt • 30 Eylül 2006 12:48 • #552779
    bu da

mümkündür, o kadar çok çeşit manyetik var ki hangisinin ne işe yarayacağını ne kadar yarayacağını bilmek mümkün değil. normalde bu aletleri denedikten sonra geri iade edebiliyorsun. ama burası türkiye, burda tüketici hakları sadece kağıt üzerindedir.
  • BurakFender • 30 Eylül 2006 13:22 • #552780
    bu da

evet doğru.peki son bir soru.bu golda lace sensor lar blues için çok iyi seçim değil mi ve bunların siyahı varmı(Tr. de beyaz bulsam da şükür de)
  • kkurt • 30 Eylül 2006 13:25 • #552781
    bu da

"gold" tam standard single'ın gürültüsüz versiyonu, yani senin elindeki manyetiklerin aynısı, sadece gürültüsüz.
    blues için daha iyi bir seçim silver veya blue lace sensor olabilir (tabi sadece köprü posizyonu için, diğerlerinin değiştirilmediğini varsayarak)

siyahı beyazı yeşili varmı nerden bileyim, satana sor:)