-
Ya metal için en iyi manyetik hangisidir?Ben EMG diye biliyorum 81/81 mesela,ama bazı gitaristler standart manyetiklerle cok güzel sert sesler cıkarabiliyorlar.Yani mesela Alexi pasif manyetiklerden nasıl öyle ses cıkarabiliyor ve bu EMG 81'lerden taktırmak istersem eger agacın uymayacagını söylüyorlar.Ama bir tane müzik dükkanına sordum adam,"EMG manyetik alıpta bu olmadı ses kötü diyeni görmedim." dedi.Yani eger bunlardan alırsam memnun kalmayacagım kesin mi?Ya da bu EMG 81(basswood)ıhlamur agacıyla tam verim vermez mi yani?Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
-
alexinin çıkardığı sesi herhangi bir pasif manyetiklede çıkarırsın ki pasif manyetiği aktifle kıyaslayamazsın.ben açıkçası evde çaldığım için aktif mayetik kullanmam.çok sık kayıt yapmıyorsan ya da konserlere çıkmıyorsan aktife ne gerek var.evinde 15-20 wattlık bir amfi ile çalıyorsan artec manyetikleri bile aktif emglerden daha başırılı olucaktır.basswood da tam verim vermez diye bir şey yok.her türlü ağaca takılabilir yeterki ağacı kaliteli olsun.
-
emg manyetiğe gerek yok kısmını anladım ama artec manyetiğin nasıl daha iyi olduğunu anlayamadım açıkçası.
-
Peki niye aktife gerek yok yani demek istedigim kayıt falan yapmıyorum,konsere falan da cıkmıyorum ama EMG 81 taktırsam mesela iki tane güzel olmaz mı yoksa aptallık mı olur?
-
15 wattlık amfiden aktif manyetiğin sesi os*r*k gibi gelecektir o yüzden.
-
işte o zaman verim alamazsın :D yani ağaçta değil ekipmanda olay.
-
ağaçta değil derken senin verim alabilme hakkındaki mesajına göre yazdım.
-
abicim tak nolacak yaa:D..yuksekligini iyi ayarla manyetigin yeter
-
Aslında GT-8 haricinde pek bir ekipmanım yok :D
Yani gitarım cok dandik baya dandik yani öyle böyle değil. :D Fender taklidi bir gitar.3 single var.Amfimde yok zaten bilgisayara baglıyorum(ya da kulaklıkla calıyorum).
Yani yeni gitar aldığımda nasıl bir şey alayım onu ögrenmek istiyorum.Hangi sistem daha iyi olur falan.1 milyar ya da ! bucuk milyar sınır olabilir.Diyorum ki bir Cort EVL K4 alıp 2 tane EMG 81 mi taktırsam yoksa LTD M-400 mü alsam?Sizce hangisi daha iyi olur?Bana LTD gibi geliyor.
-
m 400 al.