-
Böyle diyorsun ayıp ediyorsun,
Beni düşürmüş işte daha ne istiyorsun?
Haha , kafiyeli oldu :D
Teldeki kirleri zaten her çalıştan sonra temizliyorum o zaman sorun olmuyor , baya uzuyor telin ömrü :)
-
0.10 dadaryo var... İki üç haftada bir filan değiştiriyorum genelde...
-
Birçok tel denedim marka olarak, Dean Marley benim için en uygunu oldu. Bu ara dunlop tel deniyorum on numara, bunlar da hoşuma gitti gibi...
-
Telin ölçüsünü değiştirceksen önce entonasyon ayarı gerek. =)
-
Dediğin baştan ayağa yanlış, Elixir teller üst dört telin sağlamlığı olarak dizayn edilmiş, alt iki teli değiştirirsin ama üst 4 telle üç ay bile çalarsın, geçen hafta basçı arkadaş dört haftalık Ernie Ball tellerin iki tanesini çıkartıp eski tellerini (gitarın üzerinde 8 ay duran Ibanez K5'in stok Elixir telleri) taktı. 8-9 aylık teller haftalık Ernie Ball'dan çok daha temiz ses veriyodu. Bu test sonrası Elixir'den başka tel almamaya tövbe ettim, 10 YTL para veriyosun 2 3 gün akustik gitar gibi ses veriyo elektro sonra yamuluyosun Elixir'de bu süre nerdeyse gitar teli için 3 aya kadar çıkıyo. Rutubetsiz ortamda kullanırsanız 3 4 ay teller ilk günkü haline yakın oluyo. Bu arada 2 aylık Elixir telle konsere çıkabileceğinize şüpheniz olmasın. ;)
-
bir de sap ve köprü ayarı gerek .)
-
biraz yavaş gel :) 8 ay bir tel takımı kullanan adamın elinde k5 gibi bir gitar varsa o gitara acırım.dadaryo kullanan adamlara bak ondan sonra gel kalitesini tartış.senin aldığın 10 liralık tel belki kalitesiz olabilir ama 15 liralık ve daha pahalı olanları da dene.bu tel herhalde gibson gitar gibi bir şey alıyorsun evlatlık oluyor, vay anasını..
Bu arada 2 aylık Elixir telle konsere çıkabileceğinize şüpheniz olmasın. ;)
ben çıkmam ama çıkanada mani olmam :)
-
sadece köprü ayarı gerek...aksini iddaa eden varsa çıksın luthier luthier dolaşsın :)
-
10 ytl ye daddaryo alıp 3-4 hafta kullancağınıza 20 ytl ye elixir alın 4-5 ay paşa paşa kullanın.ayrıca elixirler gitar fretleri açısından da çok sağlıklı teller.bunların yanında da benim idealim 09-42 numara telerdir.
-
Tamamen kulaktan dogmalarla konuştuğpuna adım gibi eminim. Ibanez'ine laf attığın arkadaşımın Warwick Streamer'i de var ve kendisi Taksim'in en çok aranan Nu-Metal, HardCore, Grunge basçılarından biri, hiç tanımadığın ve sadece tel takımını bilip laf attığın bu kişinin kayıtlarını gönderiyim mailini yazarsan, sonra devam edelim. =)
Neyse eminim D'Addariyo (çok komik bi şekilde GaRaJ D'Addariyo'yu, yapıyor, ediyor'la bi tutuyo) kullanıp üç gün sonra tel değiştirmeye parası yetecek onlarca kişi vardır, onun için D'Addariyo kullananları gördüğümde şaşırmam, D'addariyo'nun EXP Coated dahil bütün tellerini kullandım, zaten baya bi zaman buldum çoğu modellerini denemeye, sıkma canını bu konuda. ;)