Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Kaç numara tel?

• ibanetze • 25 Mayıs 2007 18:51 • #556470
    Entonasyon ve köprü ayarının farkı nedir?

Entonasyon ayarı çektikten sonra köprüye başka nasıl bi ayar çekilir?
  • HeArSe • 25 Mayıs 2007 19:16 • #556472
    satriani,marty,michael amott ve onlarcası salak özürlü zaten onlar ne anlar ki telden, sadece senin taksimdeki ünlü arkadaşın ve sen biliyorsun bu işleri.öyle bir yazıyorsun ki sanki ben elixir tele kötü birşey demişim gibi.demek istediğim uzun ömürlü olabilir ama o ilk taktığındaki tınıyı öyle aylar boyu koruyamayacağıdır.ben bizzat kendi gitarlarımda denemedim ama çevremde kullanan tanıdıklarım hep koptuğundan ve öyle denildiği gibi çok fazla uzun ömürlü olmadıklarından şikayetçiydi..
  • HeArSe • 25 Mayıs 2007 19:19 • #556473
    köprü pozisyon ayarı yani.entonasyon ayarı zaten bir kere yapılır ömür boyuda gider öyle.ama temizlik yaparsan köprüde saddleları çıkardınmı bir daha entonasyon ayarı yapmak zorundasın ve çok kıl bir iş floydlu gitarlarda :)
  • ibanetze • 25 Mayıs 2007 19:49 • #556476
    Emin misin bu dediklerinden? Entonasyon ayarının sadece bi kez yapıldığından yani, sap ayarını değiştirdiğinde entonasyonu da ona uygun hale getirmen gerek... Yani telleri bi perde geri çekcem falan diyosan sabit köprülü/vintage tremololu bi gitarda bunu yapmazsan, düdük gibi olur gitarın...
  • _soloistdeve_ • 25 Mayıs 2007 19:56 • #556477
    Valla daddaryo,elixir tutturmuşsunuz ama ben 0.10 Earnie Ball derim. Bence söylediklerinizden çok daha kaliteli bu teller...Tabi bu benim düşüncem:)
  • ibanetze • 25 Mayıs 2007 19:57 • #556478
    Sana Striani'ye verdikleri parayı verseler, köprüden bile atlarsın Elixir diye bağırarak. :D Bi ürün hakkında daha gerçekçi yorumlar almak için semi-profesyonel, endorseliği olmayan, ekipmanını kendi cebinden para vererek alan müzisyenlere bakmak çok daha mantıklı, sonuçta Satriani her konserde üç gitar değiştiriyo ve her konserden sonra kendi gitar teknisyeni tarafından gitarı bakıma alınıyo ve telleri değiştiriliyo desen, o adam o tellerin sadece cicim dönemini kullanıyo yani. Sence buna bakarak onun kullandığı tellerin üç ay sonrasında da aynı performansı vereceğini düşünmek mantıklıysa diycek çok da bi şey yok. =)
  • ibanetze • 25 Mayıs 2007 20:01 • #556479
    Ernie Ball deyince midem bulanıyo. Elixir değil Fender Dean Markley'ler bile daha iyi. Şu an bi gitarımın üzerinde Ernie Ball Super Slinky 09'luk tel var, gitardan soğudum resmen. Para bulunca ilk iş onları değiştirmek.
  • HeArSe • 25 Mayıs 2007 20:04 • #556480
    sen entonasyon ayarını bozuk saplı bir gitarda mı yapıyorsun da sapı düzeltince tekrar entonasyon ayarı yapıyorsun.entonasyon ayarı gitarda yapılan en son ayardır.önce köprü ayarlanır ardından sap sonra entonasyon.telleri geri çekmeyle,tel seti değiştirmek le entonasyonun alakası yoktur.zaten entonasyon belli bir ölçüsü vardır onun dışına çıkamazsın.
    6 telli bir gitarın entonasyonu resimdeki gibi olmak zorundadır.

http://img370.imageshack.us/img370/7154/saddlemn5.jpg

şimdi sen sap ayarını değiştirince bu saddle ayarlarını nasıl değiştireceksin çok merak ediyorum.
  • HeArSe • 25 Mayıs 2007 20:19 • #556481
    bende bunu diyorum zaten :) dadaryo öyle uzun ömürlü değil ilk hafta takıcaksın konsere veya kayıt için sonra çıkart yenisini tak :) üsteki mesajımda da yazıyor zaten.madem böyle yazıcaktın ilk mesajında niye bana takarak yazdın :D
  • ibanetze • 25 Mayıs 2007 21:09 • #556483
    Gitarın akordunu değiştirmek ne demek biliyo musun?

Ya da high action/low action ayarları hakkında bi fikrin var mı?

Altı telli tüm gitarların entonasyonu bu gibi olmalıdır gibi bi genelleme de yapılamaz zaten, bu floyd roselu bi elektro gitarın entonasyon ayarı şeması, bunun Les Paul'ü var, Buzz Feiten'lisi var...