Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Kaç numara tel?

• ibanetze • 25 Mayıs 2007 21:12 • #556484
    o ilk taktığındaki tınıyı öyle aylar boyu koruyamayacağıdır

Benim genel anlamda itirazım bu genellemene, ki hala diyorum "korur" diye.
  • HeArSe • 25 Mayıs 2007 21:33 • #556485
    gitarın akort ve tek yüksekliği ile entonasyon arasındaki ilişki nedir ya.akort ve tel yüksekliği kişinin isteğine göre yaplır.ama entonasyon ayarının tek bir biçimi vardır.

ne yani les paul gitarların köprüsü bu şemaya göe yapılmıyor mu? eğer yapılmıyor diyorsan;

sabit köprü(les paul)http://www.minehara.com/supertune/eleki/les_paul_91.jpg
    buzzpaten :D http://www.buzzfeiten.com/howitworks/howitworks.htm
    buzzfetieni fii tarihinde yaptırmıştım yüksel ustaya aynen bu şekildeydi :)

o ilk verdiğim resimdeki sadece floyd rose için değil bütün saddle olan köprüler için.hatta bazı string-thru gitarların gövdeleri bile o şekilde dizayn edilmiş.çünkü kural o dur.hiç kimse o şema dışında bir ayar yapamaz.

artık bu konu aydınlandı ve uzatmanın anlamı yok.herşeyi delillerle ispatladım artık hiçbirşey yazmam bu konu ile ilgili.
  • HeArSe • 25 Mayıs 2007 21:36 • #556486
    eee bu teli ne zaman çöpe atıyoruz yani ömür boyu gidiyor mu böyle?.hiç eskime belirtisi olmuyor mu? yoksa bu telde cripton gezegeninden alınan bir element mi mevcut?
  • HeArSe • 25 Mayıs 2007 21:37 • #556487
    çünkü kural o dur.hiç kimse o şema dışında bir ayar yapamaz

bunu sadece saddle için söyledim yanlış anlaşılmasın.
  • Lester Polfus • 25 Mayıs 2007 22:09 • #556488
    Peki aranızda hiç gibson tel kullanan var mı? Merak ediyorum olnları da ama bu civarda hiç görmedim.
  • ReigN13 • 26 Mayıs 2007 00:16 • #556490
    çoğu ünlü gitarist earnie ball kullanıyo.hiç denemedim.bi ara deniycem çok merak ediyorum.
  • ibanetze • 26 Mayıs 2007 12:03 • #556494
    :) Çok eminsin kendinden ama malesef yanlış biliyosun. =)
  • HeArSe • 26 Mayıs 2007 16:44 • #556495
    abi tamam ben yanlış biliyorum buzzfeiten siteside yanlış hatta tüneldeki bütün ustalarda yanlış biliyor bu işleri.doğruları sen biliyorsun.yazdıklarına birinci dereceden doğru cevaplar veriyorum hala üste çıkmaya çalışıyorsun nasıl iş bu anlamadım.
    bu mesajları okuyan müdürler artık gerekeni yapsın.konu raydan çıktı.
  • BurakFender • 26 Mayıs 2007 17:20 • #556496
    ibanetze orada fender tellere b*k atmış ama ben kullanıyorum-seviyorum.çok uzun ömürlü değil ama ilk 3 hafta falan çok iyi sesler alınıyo.dayanıklılık açısından hiç sorun yok 3 ay gidiyo rahat ama tonları gittikçe bozuyo ama ilk 1 ay gayet temiz pırıl pırıl tonlar alıyorum ben...
  • ibanetze • 27 Mayıs 2007 14:32 • #556510
    gitarın akort ve tek yüksekliği ile entonasyon arasındaki ilişki nedir ya.akort ve tel yüksekliği kişinin isteğine göre yaplır.ama entonasyon ayarının tek bir biçimi vardır.

Bu söylediğini anlayan birine söylediğinde güler sana. =)

hatta bazı string-thru gitarların gövdeleri bile o şekilde dizayn edilmiş.çünkü kural o dur.hiç kimse o şema dışında bir ayar yapamaz.

Bu söylediğin de saçma, Arada köprü var çünkü, tail piece ya da tellerin girdiği deliğin, entonasyonla alakası ne?...