-
herkes gitarını mi akorduna göre mi ayarlıyor.herkes alçak actionda mı çalıyor.isteyen istediği gibi ayarlar.sen lutiherin yaptığı tel yüksekliğini beğenmezsen adam orda inidirip ya da kaldırmıyor mu telleri? akortla entonasyonun arasındaki alaka ne?entonasyon sadece iki aynı notanın aynı nota sesini vermesini sağlamak için yapılan bir ayar.mi akordundaki bir gitarı re'ye aldığında en üst mi teli 12.perde de mi olucak re mi?
ikinci dediğin lafı çarptırmaktan başka bir şey değil.onu sadece dizayn olarak söyledim.herhalde gövdeden çıkıp direk sapa gitmiyor tel.zaten mesajıma alıntı yapıp açıkladım durumu orası hatalı diye mesaj düzenlemek istemediğim için böyle yaptım.yani değilin entonasyonla alakası yok dediğin gibi sadece dizayn olarak söyledim.bir alt mesajımda da belirttim.asdadsasdasdjasj yeter.
-
bu konuda daha önceleri geniş bir yazı yazmıştım.
etonans: tel boşkenki tınlayan notanın 12. ve 24. perdelerde, 24. yok ise 21. ya da 22. perdelerde doğrulanması dır. bunu da luthier yapmaz(istereniz yaptırtabilirsiniz zor bir işdeğildir) tel kalınlıkları değiştiği zaman bir alyan anahtarı, bir kromatic tunner vasıtasıyla yapılır.
yukarıda bir resim koymuş arkadaş. öyle bir standart yoktur. o yüzden saddleların şekli de tele göre değişir.
eğer sabir köprülü bir gitar kullanmıyorsanız Vintage tremolo ya da floyd rose ise kasa arkasındaki telleri önce ayarlamalısınız daha sonra etonans yapmalısınız. bunu yapmadığınızda köprünün havaya kalktığını ya da gömüldüğünü görürsünüz.
dolayısıyla farklı kalınlıklarda tel için köprü yüksekligi, birde sap ayarı yapmak gerekebilir.
-
yukarıda bir resim koymuş arkadaş. öyle bir standart yoktur. o yüzden saddleların şekli de tele göre değişir
evet yok sen öyle bilmeye devam et.
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=723&gid=292
bu kitabı öneriyorum size ya da gidip telli ensturman yapımı dersi alın.köprünün havaya kalkması yaylarla ilgili bir sorun.ensturman forumuna bir daha mesaj bırakırsam adam değilim.rubersoul çok haklı.bilip bilmeyen yazarsa böyle oluyor işte.siz devam edin.ama yardım almak isteyen arkadaşların garaj forumuna başlık açmamasını rica ediyorum.önce biraz ingilizce terimleri öğrensinler yabancı sitelere baksınlar.ya da direk ustaya gitsinler böyle durumlarda.herkesin lafını dinleyip gitarın başına iş açmasınlar böyle komik durumlarla.
-
dediğin olsaydı o saddleları 6 sı bir arada tek bir kalıba dökerlerdi, kimse de ayar mayar uğraşmazdı değilmi?
-
bence de öyle... Eğer öyle bi standart olsaydı sabit olurdu bunlar. niye hareketli olsun ki...
-
dadaryo genelde 15 lira.elixirin ömrü 3 tane dadaryo sete eşit, yani 45 lira :)
ben dadaryodan şaşmam.
Ben bu cümlende dadaryo'yu mu yoksa elixir'i mi övüyosun anlayamadım..
-
pzuaa ıyı esprı abı aynı zamanda bencede elixir dadaryo 1 2 ayda paslanırken elixir 6ncı ayında bıle tertemız
-
guzel kardesım.herkes fıkrını soylemıs ama marıfet telde degıl calandadır herzaman.yok su yok bu gec bunları.bı standardı felan yok bu ısın.en ıyı tel bıle olsa degısmeye mahkum sonucta.o yuzden kafana takma çalmana bak...
-
sevgılı kardeslerım.bı konuda fıkre ıhtıyac duydugunuz zaman sıze kımın fıkır verdıgıne dıkkat edın.cunku bu sıtede uc ay zart zurt kursuna gıttı dıye kendını bısey sanan ve cok uzunsuredır muzıgın ıcınde olan ınsanlara meydan okuma kustahlıgında bulunan ınsanlar var.burda bulunma amacım genc muzısyen arkadaslarıma fıkır vermekten ıbarettır.lakın haddını bılmeyenlerede saglam dersler verılır.muzısyenlık adam olmakla baslar.saygılar...