Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Garaj devlet dairesi kadar resmi konular çok ciddi.

• reseyyar • 4 Mart 2005 13:53 • #567163
    birde buna bakın..

Kimden : GaRaJ Bekçisi
    Tarih : 11 Şubat 2005 / 09:44
    Konu : Cevap: selam
    ....GRJ forumu circir a donmeyecek. Cunku tanımı geregi bu forumun moderasyonu cok daha katı bir sekilde yapılıyor, oyle de yapılacak. Konular kilitlenecek, mesajlar silinecek, üyelikler dondurulacak. Cırcırın problemi cizginin cekilememsiydi. Diger forumların bu cizgisi cok net....

işte buyrun sayın bekçimizin bu konu hakkındaki fikirlerini içeren bir mesajı.....
    evet benden soruları sorması yorumlar sizden...
    1)Arkadaşlar sizce Garaj formu cırcıra döndümü veya en azından cırcır yolunda ilerlemektemi???
    2)bunca mesaj kopyalandı acaba bunların hepsinin bulunduğu forumlar kilitlendimi???
    3)yukarı kopyaladığınız mesajlar silindimi silindiyse yukarda ne işleri var???
    4)peki bu mesajları yazan bütün üyelerin üyelikleri donduruldumu???
    5)sizce bu forumlardaki çizgi gerçekten bekçinin iddia ettiği gibi netmi netse neden bu mesajlar bu forumlarda???
    6)bekçi bu iddialarda ne kadar haklı???
    NOT-1:Şimdi sayın bekçi gelipte ahanda ilk olarak senin üyeliğini donduruyorum ve bu formu kilitliyorum der belki diye yazıyorum...benim mesajım ve bu forum tamamen Garajın içeriğiyle ilgilidir...ve Garaj formuda Garaj hakkındaki şikayet ve öneriler için kurulmuştur...
  • Affedilmeyen • 4 Mart 2005 13:55 • #567164
    hakan bi de bi arkadasımızla bu konuda sen bişey demiştin ya.
    bekçi ve onunla olan ilişkisi :)))
    ironik değilmi dostum :))
  • reseyyar • 4 Mart 2005 14:07 • #567165
    dikkatimi çeken birşey daha...

Garaj bekçisi ne tür müzik dinler?
    [25 mesaj | Son: Cts, 29 Oca, 20:34 | sonicyouth]

evet siz bırakın mesajları Garaj hakkında şikayet ve önerilerin iletilmesi amacıyla kurulmuş olan Garaj formunda tam bir geyik konusu olan bir forum var...buyrun bakalım...Garaj formunun 4.sayfasında mesak eden gidip bakabilir...25 mesaj yazılmış ve yazanların üyelikleri dondurulmuşmu?...forum kilitlenmiş ama hala orda durmakta...ve mesajlar silinmemiş...ve bu tam bir geyik konusu...acaba bekçiyle ilgili olduğu için özel izin felanmı çıkartmışlar..çıkartmışlarsa izin kağıtları nerde felan feşmekan....ama bekçi buralarada bir göz atsa fena olmaz sanırım..çünkü bu forumların çizgisi çok net...
    NOT:sanırım bu mesajın eski olması farketmez çünkü bu forum kurulduğundan beri aynı amaca hizmet etmekte...
  • Ktulu • 4 Mart 2005 14:55 • #567166
    Ancak geyiği seven bizler diğer forumlara ilgi göstermedik ve sitedeki forumların bilgi ve ilgi seviyesi azaldı

Cırcır dönemindeki müzik forumlarına bakarsan müzik forumuna kimin ilgi gösterip göstermediğini anlayabilirsin. Ayrıca müzik forumunda sürekli takılan insanlar da var. Ordaki insanlar sadece sürekli cırcıra takılan ve hiç müzik forumuna uğramayan insanların (ki eğer öyle insanlar varsa) bilgisine de muhtaç değillerdir zaten. Ben profesyonel bir müzisyen bile olsam böyle birşey söylemeye cesaret edemem. Ki bildiğim kadarıyla sen de en az kendini büyük gördüğün diğer insanlar kadar amatörsün.

4 yıllık GaRaJ ın topiclerinin mesajlarını neredeyse ikiye katladı 3 ayda.

4 yıllık garaj topiclerinin hareketlenme tarihi haziran 2004'tür buna da dikkatini çekerim. Ondan önce 5000 küsür civarı mesaj varken şimdi 24000 mesaj var müzik forumunda. Doğal olarak o zaman da müzik forumunun "müzik" forumu olarak kalması için cırcır açıldı haklı olarak. Aslında bu forumun isminin de cırcır'dan ziyade "diğer" adını taşıyabiliceğini düşünüyorum. Bence insanların dışardan de amacını sapıtmayan bir site görünümü vermesi açısından daha iyi olacaktır. Açıklama olarak da "Diğer topiclerdeki kategoriye girmeyen mesajların buraya yazılması gerektiği" gibi birşey olabilir.

Ciddi bir konuda espri katıp az da olsa geyik yapmak bana mantıklı gelebilir ama saçma sapan bir konu üzerinde geyik yapmak bana hiç de mantıklı gelmiyor. Ha bende geyik yapıyorum bazı zamanlar yanlış anlamayın, yargılamıyorum kimseyi Affedilmeyen gibi

O saçma sapan konularda geyik yapanlar garajın her köşesinde mevcut, tıpkı ciddi konularda espri yapanların birimlerde mevcut olduğu gibi. Amaç bunların ayrıştırılması. Reseyyar'ın da dediği gibi bu kontrol mekanizması hiç de iyi işlemiyor çünkü. Ben de her insan gibi müzik forumuna girdiğim zaman müzikle ilgili konularla karşılaşmayı beklerim. "Seviyorum ulan" diye gidip de müzik forumuna yazmam. :)

Ama bence tek ve büyük bir hatan varsa da Affedilmeyen'in insanları yargıladığını düşünmendir. Çünkü bunu derken bile onu yargılamış oluyorsun.
  • divinemusic • 4 Mart 2005 15:03 • #567167
    Ha bende geyik yapıyorum bazı zamanlar yanlış anlamayın, yargılamıyorum kimseyi Affedilmeyen gibi. Sadece özeleştiri yapıyorum.

Virgül cümleyi değiştirmiş Tuncay, Ufuk abi sen de Tuncay gibi anladıysan kusura bakma. Affedilmeyen gibi yargılamıyorum kimseyi demek istedim. Çünkü Ufuk abi de ben geyiklerin efendisi olduğum halde bunları yazdım dedi üzerine de ben de böyle dedim. Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.
  • reseyyar • 4 Mart 2005 15:06 • #567168
    ah ne diyelimki...sesimizi duyupta duymamazlıktan gelenler utansın...vey işini iyi yapmayanlar utansın...cırcır vırvır formunu bir çöplüğe benzeten ve sonrada bu çöplükteki çöplerin bütün forumlara dağılıp her tarafı pisletmesine sebep olanlar utansın
    utanın...
    utanın...
    utanın...
  • Affedilmeyen • 4 Mart 2005 15:09 • #567169
    bunlarıda gördük ama silinmemiş

metal iyi bir müzik tarzı olarak görmek sizce nekadar doğru? bence metal bir müzik tarzı değil, bir dindir! hem de oldukça sağlam bir dindir... en azından 2-3 uyuşuk insanın oluşturduğu uydurmaca kitapları yoktur!! ve metal dinleyen insan diye birşey de yoktur!!! metalle yaşayan insan diye bişey vardır... eğer siz de benim gibi metalin kölesiyseniz, eğer sizin kulaklığınız da kulağınızda paslandıysa, okuduklarınız, gördükleriniz, paylaşmak istedikleriniz varsa, ben burdaym ve hertürlü soruya tartışmaya açığım

hakan bişe yok boş ver. sadece bişe hatırlaman lazım bi arkadasa bir zamanlar tavır almıştın yardımlaşarock ilanı ana sayfada olmadığından çıkan tartışmada ironik değilmi kardeş :)))
    :))
  • cc_baran • 4 Mart 2005 15:12 • #567170
    eğer cırcır açılmıyor ise, müzik forumunda gereksiz bir ton şey var ise, görüldüğü üzere sadece müzik konuşan belli başlı 3-5 adam var ise, müzik forumuna gereğinden fazla müzikle ilgili yorumlar yazan, başlıklar açan, makalelerde haberlerde söz-notalarda müzik adına hemen hemen her şeyi tartışan bizlerin "seni seviyorum" nidaları oradaki binlerce mesajın arasında kaybolur gider ve hiçbir şekilde sorun teşkil etmez.
    görüşüm aynı yöndedir, cırcır vırvır açılmalı ama müzik forumunda müzikle ilgili her şeyi konuşma gönüllüsü olan ben karşımda bir b*k anlamayan aptal bir kitle bulunca o forumun bir daha asla ciddi olamayacağına inanıyorum ki bu böyledir.
  • reseyyar • 4 Mart 2005 15:20 • #567171
    ya bu millet ne kadar cırcırı istiyormuş yaw...
  • Affedilmeyen • 4 Mart 2005 15:20 • #567172
    ya işte ne kadar müzikal sohbetler var burda onu göstermeye çalıştım ve cırcırda isyan edilen şeylerden fazla sebeb var
    bekçi hadi müzik forumunu kapatalım