Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Bant Mag. işbirliğiyle: Başka Bir Ses Mümkün / Kendi Enstrümanını Yap Atölyesi Vol. 1 @SAE Institute

18 Mayıs 2013 Cumartesi 14:00
Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarına yayılan çeşitli panel ve atölyelerde müzik ve medya dünyasının önemli isimleri, müziğe, şehre ve sese dair farklı konular hakkında kendi deneyimlerini paylaşıyor olacaklar. Dünyanın dört bir yanından İstanbul'un çağrısına kulak veren müzik ve medya duayenlerini bir araya getirecek olan bu etkinlik serisi katılımcılara müziği dinlemenin yani sıra konuşma ve üretme fırsatını tanıyacak.

Oyuncaklar, icatlar ve kendi yapabileceğin garip enstrümanlar!

"Başka Bir Ses Mümkün" atölyesinin ilk ayağı 18 Mayıs'ta SAE İstanbul'da…

"Başka bir ses mümkün" diyerek yola koyulan Bant Mag. ekibi, bu ad altında düzenleyeceği etkinliklerin ilkinde, kendi enstrümanlarını yaratan mucitlerle farklı seslerin peşinde olan müzik severleri bir atölye kapsamında buluşturuyor.

18 Mayıs günü SAE İstanbul'da gerçekleşecek bu atölye, elektronik aletlerin, eski oyuncakların ve benzeri farklı malzemelerin müzik aleti olarak tekrar değerlendirilmesi üzerine uygulamalı bir ders niteliğinde işleyecek. Katılımcılar, konuşmacıların kendilerine tanıttığı bu sıradışı enstrümanları izlerken, aynı zamanda bu enstrümanların yapımında da yer alabilecekler.

Berke Can Özcan (123), Sarp Keskiner (Saska, İstanbul Blues Kumpanyası) ve Görkem Özdemir (Hayvan Elektronik)' in konuşmacı olarak yer alacağı "Başka Bir Ses Mümkün" atölyesi ayrıca circuit bending (devre büküm), temel devre bilgisi, gürültü yapımı gibi konulara odaklanıyor olacak.

Belirli kalıpların dışına çıkmayı sevenler, "kendin yap" (do it yourself) geleneğinin tutkunları için, dersten ziyade bir tür eğlenceye dönüşecek "Başka Bir Ses Mümkün Vol.1" atölyesi için yerinizi ayırtmayı unutmayın!

Görkem Özdemir : Hayvan Elektronik adlı kendine ait markayla lo-fi analog elektronik müzik enstrümanları üreten Görkem Özdemir, bu atölyesinde çeşitli elektronik parçalardan devre ve osilatör yapımını anlatacak.

Berke Can Özcan : 123 grubundan tanıdığımız Berke Can Özcan'ın atölyesinde iki farklı enstrüman yapılacak. İlk olarak kendisinin de kullandığı wind wand adlı enstrümanın yapımını anlatacak olan Özcan, ardından katılımcılara hula hoop'lardan çeşitli boylarda üflemeli çalgılar yaptırıp herkesin beraber çalacağı bir atölye yapacak.

Sarp Keskiner: İstanbul Blues Kumpanyası ve Saska'dan tanıdığımız Sarp Keskiner ise Başka Bir Ses Mümkün kapsamında 'nalbur'dan temin edilebilecek malzemelerle yapılan dört farklı enstrümanın tariflerini verecek. Bu enstrümanların isimleriyse şöyle: washtub bass, yayboru, didley bow ve thunder box.


**Etkinliğe katılım ücretsizdir.
Katılım sınırlı sayıdadır, kayıt yaptırmak için;
istanbulcalling.com/tr/lcv

Yorumlar

Aynı gece