Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Yeni Demo :: Bir Zamanlar - Cats In Practice

Bu konu şu haber ile ilgilidir: Yeni Demo :: Bir Zamanlar - Cats In Practice
  • felix • 29 Ağustos 2005 00:00 • #611194
    Arkadaşlar, tekrar teşekkür ederiz yorumlar için. Maalesef Türkiye'de müzik yapan veya yapmaya çalışan, emek gösteren, çaba sarfeden tüm müzisyenler saygısız tavırlarla da başa çıkmak durumunda kalıyor. Bunun nedenlerine inersek bayağı derinlere gitmek gerekir, ki bu Türk toplumunun sosyal yeri, kültürel değerleri vs. gibi uçsuz bucaksız noktalara uzayabilir. Konumuz müzikse, yalnız eleştirel olarak değil, yokedici veya yıkıcı sıfatlarla yaklaşan, ağzı olan konuşuyo tabirine uygun çeşitli "ağız"ların eleştiri değil, saygısızlık yapan yansımalarıyla karşılaşmak mümkün. Yine biz müzisyenlere düşen görev burada zor olsa da, karşılaştığımız saygısızlık neticesinde kalbimiz kırılsa da, sakin olup işimizi yapmaya devam edebilmektir. Yine maalesef, lay lay lom'culuk kolay bir eylemdir, kaldı ki kendini "vokal" diye tabir edenlerin yapıcı vokal eleştirileri yapmaları ve "atın şu vokali" gibi, kişiyi göze almayan, başka şahıslara hitabeden saygısız, kompleksli yaklaşımlarda bulunmamaları mesleki açıdan adeta bir misyon haline gelmelidir. Mesleki hayat yollarındaki şartlar, yollar, eğitimler, tutumlar farklılaşabilir. Nasıl ki gerçek bir müzisyen yapıcı eleştirileri değerlendirip çözüm üretmekle yükümlüyse, gerçek bir dinleyici de, eğer yorum yapmak istiyorsa, müzisyene detaylı eleştiri yaparak, onu geliştirici tutumlar dahilinde davranmakla yükümlüdür. Ülkemizde bireyin şahsi eziklikleri ve kompleksleri özellikle halka açık sanatsal alanlarda ortaya çıkmaktadır ve bu lay lay lom'cular, hele bir de eleştirdikleri kişinin meslekdaşıysa ortaya komik sonuçlar çıkabilmektedir. Kaldı ki biz sizlerden demo yorumu istemekteyiz, "abi bu grubun elemanlarını ne yapsak da adam etsek, kimleri değiştirsek, göndersek?" gibi bir yaklaşımda bulunduğumuzu pek hatırlayamıyorum.
    Beyninizi acıttığım için özür dilerim, eğer buraya kadar okuyabildinizse, benim de zaman zaman ülkemizde müziğe ve sanatçıya olan yaklaşım neticesinde beynim acıyor. Keşke bir tane yıkıcı eleştirinin -yıkılan biri olmayınca boş eleştiri durumuna düşer- yerine bin tane Danimarkali,xeroquark,baseren vs diğer yapıcı eleştirilerin altına imza atan arkadaşlarımızın ki gibi yorum olsa...
    Her zaman dilerkler kabul olmuyor -yine maalesef-...
    Teşekkürler arkadaşlar, sevgiyle, patiyle, eğitimle, kültürle ve SAYGIYLA kalın...
  • undermining • 30 Ağustos 2005 00:00 • #611195
    gerçekten güzel olmuş tebrik ediyorum...
  • P_E_N_A • 30 Ağustos 2005 00:00 • #611196
    vokale evlenme teklif etsem, benlen evenirmi acep ??
  • felix • 30 Ağustos 2005 00:00 • #611197
    sevgili P_E_N_A, kabul etmem maalesef...Bitanecik ruh eşim, ruhumun yarısı, varlığımın anlamı Gökhan Büyükkara beyefendi ile 29.08.2005 tarihi itibari ile nişanlanmış bulunuyorum:) Amman diyeyim, yayınladığımız demonun anlam ve öneminin dışında konuları buraya pek yansıtmayalım arkadaşlar. Parçayla ilgili yorumlar buraya.....Herkese sevgiler...
  • BassCat • 30 Ağustos 2005 00:00 • #611198
    Özelden atılmış bir sorunun cevabını buraya yazayım dedim;

Altyapının (davul ve efektler) tümü bilgisayarda yazıldı. Ancak gitar ve bass canlı kaydedildi, yine bilgisayarda tabii. Tam olarak tatmin etmese de, isteğimize yakın tonlar aldık gibi.

Gitar ve bas'ın nisbeten daha az duyulması ve vokalin diğer parçalarımıza göre göreceli olarak önde olması durumu doğru olabilir. İlginç gelebilir ancak, yerli ve yabancı tarzlara göre mix ve edit şekli değişiyor.

Yine Bir Zamanlar parçasının, vokalin daha çok enstruman şeklinde gömülü olduğu bir diğer kaydına da http://www.catsinpractice.net/downloads/birzamanlar.mp3 linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
  • BassCat • 30 Ağustos 2005 00:00 • #611199
    Önemli:

Haberde belirtilen linkte, bağlı olduğu siteden kaynaklanan bir sorun yaşanmaktadır; Bir Zamanlar'a burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.
  • P_E_N_A • 31 Ağustos 2005 00:00 • #611200
    sevgili P_E_N_A, kabul etmem maalesef...Bitanecik ruh eşim, ruhumun yarısı, varlığımın anlamı Gökhan Büyükkara beyefendi ile 29.08.2005 tarihi itibari ile nişanlanmış bulunuyorum:) Amman diyeyim, yayınladığımız demonun anlam ve öneminin dışında konuları buraya pek yansıtmayalım arkadaşlar. Parçayla ilgili yorumlar buraya.....Herkese sevgiler...

aldım mı cevabımı :D , şaka bi yana şarkı güzel biraz daha sert olsa şöyle sonunda güzel bi solo olsa mesela olmaaa mı ??
  • BassCat • 31 Ağustos 2005 00:00 • #611201
    Sorunuz gitardan sorumlu devlet bakanımıza iletilecektir :)
  • doguhan • 31 Ağustos 2005 00:00 • #611202
    9 CANLI ABİ BUNLAR YAA :):) Süper olmuş Mert...
  • cemecstasy • 1 Eylül 2005 00:00 • #611203
    Çok güzel parça. Çok güzel vokal. düzenleme çok iyi. Parçanın sözlerine ayrıca dikkat edilirse melodiyle birlikte sözlerin etkisinin arttığı farkedilebilir. ki bu da Türkçe vokalli parçalarda pek rastlanmayan bir şey. Cats' a başarılar.