-
cok saglam gruplar olcak bu sene emınım cok calısmak ve guzel bı kac parcayla katılmak lazım .....
-
yıllar önce 97 ya da 98 fevkalade amatörüm. ki hala öylewyim aslında.. herneyse.. kent ozanları beste yarışması vardı. güven erkin erkal düzenlemişti. lan dedim koca türkiye ne adamlar ne şarkılar yollar falan.. herneyse gönderdim şarkımı.. birinci oldum. insan inanamıyor.. sonra birinci olup kazandığım gitarı parasızlıktan satmak zorunda kaldım. battle of the bends diye boğaziçi üniversitesinde bir yarışmaya daha katıldım. topladığım gurupla sadece iki gün çalışabildik. kötü bir organizasyondu. ve yarışma kuruluydu.. üniversteden birine birinciliği verdiler . ben ikinci oldum. ama dert etmedim. yarışma bittiğinde okul sakinlerinden bir çocuk siz en iyisiydiniz dedi. bu benim için yeterliydi. jurinin hangi kararı verdiği önemli değil. ne kadar iyi olduğunuzu insanların gözlerinden okursunuz. diyelimki 5 gurup torpilli hadi bilemedin 9 gurup. siz yeterince iyiyseniz 10. finalist olarak katılırsınız.. ama dersenizki seyircilerde ayarlanmış.. abartmayın derim. o zaman yarışmayı iktiredin. gerçekten iyiyseniz. bir gün bunu ispatlarsınız.. katılmayı düşünüyorum. ve benden iyi guruplar çıkarsa bundan sadece zevk alırım. bu iyi bir şey demektir.. sonuçta yarışmalara kafanızı takmayın. sadece devam edin.
-
ya birde lütfen biz alıcaz en iyisi biziz gibi sözler i bırakın. nerden biliyorsunuzki ... nil karaibrahim gil kazanamamış bu yarışmayı... ama başarılı bir besteci şu anda. herkez tanıyor... birinci olanlarıda görüyoruz... aman alın ya siz alın.. hepsini alın...aldıktan sonra insanların gözlerine bakmayı unutmayın yeter..
-
demekki kazanacağız diyen grupların hiç biri kazanamayacak..insan kendini o kadar fazla beğendiğinde bişiler ters gider.mesela iyi çaldığını sanan kötü bir gitarist gibi..yorumu juriye bırakın demiyorum çünkü iki sene önce bakınız dejavu aldı ödülü...ben kaldım öyle...evet gerçekten farklılar ama sadece farklılar başka hiç bişi yok...o farkı da herhangi alelade bir grup yaratabilir...çok sallamamak lazım bence bu yarışmayı..iyi olan bir yerlere gelecektir;) ruh salatası sözüm sana=)isim çok feci bir kere..neyse kolay gelsin müzisyen arkadaşlara...umarım bu sene şöyle oturup dinlenilebilecek iyi bir grup alır ödülü...herkese başarılar
-
son sözümde şu.. burası karşılaşma öncesi birbirini sinirlendirmeye çalışan ve itişip kakışan boksör ler gibi saçma sapan bir sindirme alanı olmasın. aklı başında sözü olmayanın aklı başında şarkısıda olmaz. herkeze başarılar..
-
bu sene şöyle sert baba bi grup kazansa iyi olcak modern trash soundlu bi müzik harbi gitar riffleri 32 lik crosslarla süslenmiş bi sound deli olur değilmi.... ama jüri tabiiki;yine 'yerli piyasa' yapan kazanır!
-
son derece prestijli bir yarışma,ama ülkemizde o gürültülü sesiyle patlayp kulakları sağır eden şeyden her sektörde bolca oldğu için düşünceliyim.. arkadaşlar bu albüm yarşma vs kimin ne zaman nasıl patlayacağını bile ayarlıyorlar bize de hikayeler ve hayallerle yaşamak kalıyor..bu işlerin peşinden oldukça koşmuş birisi olarak umuyorum ki temiz bir sonuç elde edilir.güven abiyi tanıyorum o yapmaz onu size garanti edebilirm ama gerisni bilmem:)
-
yani hakikaten ya..
bişi bulmak mı gerekiyor ki..
gevende de çatır çutur aldı,arkadaşların deyimi ile:)
bi kere juri cidden seçilmiş de gelmiş.bellidir yani..
öyle torpil morpil.. pek geçmez, laf edenler de bişi arıyorlardır altında o yüzdendir..
dert edilecek bişi değil..türkiyenin en iyi yarışmalarından biri roxy..
hadi iyidir iyi..
-
kesinlikle torpil olayına katılmaz dediğim tek isim var jüride; murat hasarı...
-
birkere bu yarışma takip ettiğim kadarıyla bir sürü ismi kulaklara ulaştırmış bir yarışma yanılıyormuyum?ayrıca şunuda unutmamak lazım ülkemizde rock müziğinin bu derece değerlendirildiği başka bir platform yok.bu kadar kısırlıkta bu tarz yarışmalara sahip çıkıp eleştirirken dikkat etmeliyiz. başarılar..