-
ya iyi güzel de, benim (ya da başkalarının ) böyle insanlardan daha kaliteli şeyler yapmalarını beklemek, (ve en önemlisi daha ilkeli olmalarını istemek) gibi bir hakkımız olamaz mı ? ayrıca niye (nedense) benden bir şeyler yapmam falan beklenmiş ? arkadaşlardan biri aşağıda "yaparsın bir gün albüm.. " falan diyor.. niye ben ??? bunu asıl beklememiz gereken nurkan renda gibi adamlar işte.. bunu da garaj da söylemeyeceksem ve garaj üyeleri söylemeyecekse başka kim söyleyecek ? neden kişisel bir şey yazmışım gibi olay başka mecraya çekilmeye çalışılıyor ? benim söylediğim (biraz alaycı bir tavırla da olsa) şudur: böyle bir müzisyenin nil karaibrahimgile çalması ayıptır, yazıktır.. en önemlisi de, bu müzisyenin kartvizitidir, peşinden her yere gelir.. sertap erener, demir demirkan, nil karaibrahimgil!!! bu listede bir abukluk yok mu ? şarkı söylemekten aciz, her hecede detone olan ve üstelik bunu bir tarz falan zannedebilecek kadar aciz bir "şarkıcı"nın gitarcısı olmak böyle bir müzisyen için eleştirilecek bir şey olamaz mı ? daha önce de söyledim, anlamayan için tekrar söylüyorum: istediğine çalmak bir özgürlük ise, bunu eleştirmek de öyledir.. ben ve benim gibi insanlar için nurkan renda pekala nil karainrahimglin gitarcısı etiketini de taşıyacaktır..benim bütün söylediğim budur..daha fazla bir şey yazmak istemiyorum buraya, yoruldum..
-
One evening, an old Cherokee was teaching his grandson about life...
He said, "My son, there is a battle between two "wolves" inside us all.
One wolf is Evil - he is anger, envy, jealousy, sorrow, regret, greed, arrogance, self-pity, guilt, resentment,lies, false pride, superority, competition, and ego.
The other is Good - he is joy, peace, love, hope, sharing, serenity, humility, kindness, benevolence, friendship, empathy, generosity, truth, compassion and faith."
The grandson thought about it for a minute and then asked his grandfather: "Which wolf wins?"
The old Cherokee simply replied, "The one you feed."
-burada herşey yazıyor-
müzikal açıdan nil karaibrahimgil den de hoşlanamam sertab dan da. Ama işini iyi yapmaya çalışan bir müzisyene laf atmak için kullanılacak kadar kötü isimler olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca bu yaşta bu tecrübede bir müzisyene böyle ortamlarda ona buna salça olmak değil ağırbaşlı efendi bir şekilde hem kendi müziğini yapıp hem de tecrübesiz insanlara yardımcı olmak yakışır diyor ve bitiriyorum.
-
Hikaye müthiş ve bir çok şeye cevap verir nitelikte :) Güzelmiş , tebrikler :)
-
hımm, enteresan...
sertap erener demi detone anlamadim tam yahu...nil karaibrahim desen trukcell'e 10 dan fazla beste vermiş hatun, dehşet reklam müzikleri var...demir demirkan'ın müzisyenliğini tartışmayalım bile...
ne hasta bir düşünce tarzıdır bu yahu, adam nasıl marangoz ise, buda müzisyen, para kazanacak, ailesine bakacak...
gel bir çal da görelim bakalım sertap erener'e, nil'e...?
adamın rodisi olamayacak insanlar nasıl meydanı boş gördü mü atıp tutuyorlar hayret valla ya...
güldenjazz'i beğenmiyormuş....Türkiye de o kalite de kaç tane albüm çıkıyor ha, büyük bir ihtimalle cebinden de para verip yapmışlardır o albümü....
funky jumping madem bu konu hakkında ciddisin, biraz güldenjazz'i teknik olarak eleştir, bizde anlayalim neyi beğenmediğini...
barrious sen müzikten aileni geçindirmenin ne olduğunu biliyormusun, onu bırak acaba hayatını kendi ayaklarının üzerinde hiçkimse olmasa geçindirebilirmisin...? yahu geçindirebilsen bunlari söylemezdin...yuhhh...
sizler biraz ciddiyseniz, neyi; neden beğenmediğnizi anlatın da bizde öğrenelim...
-
Hey allahım. Sırf şu haberden dolayı garaja dödüm bu kadar süre sonra da yorum yazıyorum. Kompleks sahibi insanlar iki rekat sussunlar da kendileri için iyi bir şey yapıp ya aynaya baksınlar ya da narsist duygularını biraz bastırabilirlerse gelsinler şu etkinliğe de "iki adım ileri gidebilme" adında bir ihtimalin izini sürsünler. Zira Nurkan Renda, şu abuk subuk tavırlara rağmen sizinle bilgisini paylaşacak kadar da geniş bir insandır. Gitaristliğinden söz etmeye bilmem gerek var mı?..
Onur