Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Cem Köksal Müzik Atölyesi

Bu konu şu haber ile ilgilidir: Cem Köksal Müzik Atölyesi
  • rashid • 11 Ekim 2006 00:00 • #623141
    Ben de Cem Köksal için sağ el tekniği ve sağ-sol senkronizasyonu konulu bir kurs açmak istiyorum.. Ciddiyim.. O listedeki diğer müzisyenler için hiç bir yorumum yok, ama Cem Köksal'ın önce kendisinin müzikal cümleler, fikirler oturtmayı ve özgün çalabilmeyi öğrenmesi gerekiyor bence..Malmsteen videosu alan adam hiç olmazsa üstadından öğrenir.. Ve umarım bu ilana Köksal'ın yeterliliği konusunda eleştiri getiren tek gitarcı da ben olmam..Doğruyu söyleyip dokuz köyden kovulmaktan gına geldi..

Bi yollasana çaldıklarını bestelerini videolarını. Karşılaştıralım seni Cem Köksal ile. İnsanlar eğitim vermek için bir şeyler yapmak için yırtınıyor. Joe Lynn Turner bu adam için çalıştığım en iyisi diyor. Peki sen kimsin tanıt kendini bize yolla eserlerini. Paylaş. Ne yaptın bu hayatta profesyonel olarak. Şimdi sen buna da ağlak bir şekilde dersin ki "Ama benim param yoktu, o ise zengin çocuğu, üee, üee" İşiniz gücünüz atıp tutmak. Faaliyete gelince. Yok abi ben almiyim. Diyelim ki Cem Köksal gitar çalmayı bilmiyor ve senin dediğin kadar kötü. Bu kadar iyi müzisyen Deep Purple ve Rainbow solisti Joe Lynn Turner dahil senin anladığın kadar anlamıyorlar mı müzikten? Alpay Şalt, Çağatay Ateş, Murat İlkan, Aykan İlkan bu kadar mı paragöz Cem Köksal ile çalıştıkları için? Cem Köksal ise ayıptır söylemesi bu kadar mı Karun'un sol şeyi? Universal firması çalışanları afedersiniz bu kadar mı kek? Muhasebecisi misin zengin olduğunu biliyorsun? Bak ben avukatıyım kendi çapımda. Savunuyorum çünkü bu adam sizin gibi mabedinizin üstünde oturup engizisyon tavrı sergilemiyor. Çalışıyor, çırpınıyor, Türkiye'de hep ilkleri yapıyor. Çıkacak DVD'nin özetini indir sitesinden bir seyret. Senkronizasyona takılmışsın da. Bu güzel ekip bir şeyler yapmak için uğraşırken sen b.k at. Aman buraya bakan genç müzisyenler Cem Köksal'ın atölyesine gitmesin. Bak ben de gitar dersi veriyorum bu arada lafını sıkıştır da insanlar "Bu herif Cem Köksal'a bile laf atıyor, kesin süper hocadır." diye sana gelsinler. Gerçekten insanları bu kadar kek mi sanıyorsun? Ben de bıktım valla senin gibilerden, laf salatalarından. Bi düşün belki yanlış söylediğin için kovuyorlardır seni köylerden.
  • rashid • 11 Ekim 2006 00:00 • #623142
    Murat İlkan'ı Batur Yurtsever'i ve Haluk Polat'ı tanırım. Hepsi kendi alanlarında çok başarılı insanlardır.. Özellikle Haluk Polat'tan insanların öğreneceği çok şey var bence.. Bass gitar öğrenmek isteyenlerin vay haline.. Bilgi Üniversitesi'nde bir sene boyunca bizi haşlayan aynı zamanda müzikal olarakta adam olmamızı sağlayan biri ile çalışacaklar.. Murat İlkan'ın nasıl bir müzisyen olduğunu sanırım anlatmaya gerek yok.. Ama Cem Köksal konusunda barriosa bende katılıyorum.. Yine de insanların deneyip görmelerinde bir sakınca yok bence..

Madem Haluk Polat'tan herkesin çok öğreneceği şey var, rica etsem Haluk Polat'a Cem Köksal'ı sorar mısın? Menajeri olduğuna göre en iyi o bilir onu. Sağ elini, sol elini, yetersizliğini, taklitçiliğini? Değil mi? Ama "Yok, ben almiyim" cevabını duyar gibi oldum yine...

Cem Köksal ve onun gibi savaşan gerçek insanları - bu sosyal ve kültürel hayatın her alanında olabilir -, yağmacı, faaliyetsiz, negatiflikten zevk ve güç alan güruha karşı verdikleri mücadeleden ötürü tüm kalbimle kutluyorum, sonuna kadar destekliyorum ve destekleyeceğim.

Şimdiiiiii, "Saldırın yağmacılar!!"
  • hakanüngören • 11 Ekim 2006 00:00 • #623143
    ücret hakkında bir açıklama yapılcak mı acaba bir öğrensek de ona göre bir şeyler düşünsek...
  • Leviathan • 11 Ekim 2006 00:00 • #623144
    hayattaki en tehlikeli şey, insanların kendilerine idoller belirlemesi, kendilerine bir takım insanları birebir örnek almasıdır.

bir arkadaş gayet güzel espirili şekilde cem köksalı kendince eleştirmiş; katılırsın katılmazsın ama onun eleştiri hakkını engelleyemezsin. gitar çalmak tamamen göreceli bir kavramdır; kesinlikle en iyisi şu diye parmağınla gösterebileceğin tek bir kişi yoktur. iyiler çok vardır ama tarzları farklıdır, bunun yanında elbet de iyi çalamayanlar bolcanadır. hal böyle olunca herkesin herkesi eleştirme hakkı da kuşkusuz mevcuttur. ne bilim ben çıkarım malmsteen'i bile eleştirebilirim, "kardeşim bu adam tap yapamıyor mu?" v.s. tadında.

başta söylediğim idol belirlemenin tehlikeleri yanında, bir de bir arkadaşın yazısında şöyle bir şey gördüm: "Joe Lynn Turner bu adam için çalıştığım en iyisi diyor. Peki sen kimsin tanıt kendini bize yolla eserlerini." mvö'nün şarkısında 'adı olmayanların sesi de yok mu?' olayına giriyor tam:D yani bizler adam değil miyiz, o zaman kimse fikir beyan etmesin hiç kimse hakkında?

ben cem köksal'ın çok iyi bir gitarist, ancak bunun yanında bir steve vai, eric johnson, marty friedman kadar virtüöz olmadığına -her şey hız değil, yeni hareketleri, ürettiği stili olmadığı ve dinlenince "bu cem köksaldır" diye ayırt edilemeyeceği için-, akabinde ise iyi, yaratıcı bir müzisyen olduğuna inanmaktayım, şayet albümünü severek dinledim.

konuyla ilgili esas görüşüm, cem köksal tam sanatçı vasıflarına vakıf bir insan; bizzat kendim biliyorum çok mütevazi, iyi, yardımsever. müzik bilgisi de oldukça iyi. gitar tekniği, zevklere göre değişir ki şayet malmsteen çok seviyotsanız bulunmaz nimettir. ben, bu porgrama katılan arkadaşların kendilerine oldukça iyi şeyler katacağına inanmaktayım. ama şunu da belirteyim yine, kimseyi kendinize idol olarak görmeyin, herkesi eleştirebilin -eleştirin demiyorum "eleştirebilin diyorum"-, her şeye açık olun dar kalıplarınız olmasın. çünkü hayal ettiğiniz insanı olmaya çalışmak, içinizdeki insanı öldürmek demektir.
    saygılar..
  • stanker13 • 11 Ekim 2006 00:00 • #623145
    yapılacak derslerde cem koksal ın albumundeki kayıt teknolojileri ve olculere sıgdıramadıgımız sololar mı baz alınacak yoksa album şakaydı da orda müzikle ilgili ciddi şeyler mi yapılacak gitar çalarken tuşe nin onemini kim anlatıcak konserlerde time ın dısında bireysel haraketler yapıp yeni bir time ile baslamayı sahne egitimi derslerinde mi gostericekler ve birde herkezin merak ettigi tum bunları birine gostermek için ne kadar para alıcaklar
  • rashid • 11 Ekim 2006 00:00 • #623146
    bir arkadaş gayet güzel espirili şekilde cem köksalı kendince eleştirmiş; katılırsın katılmazsın ama onun eleştiri hakkını engelleyemezsin.

Esprili bir şekilde... Ha evet öyle... Doğru nasıl da anlamamışım... Ben de kıskanç bir şekilde zannetmiştim...

Siz "adı olmayanlar"; eleştirin abi, devam... Bir ad veya birey olmaya çalışmak yerine oturun ve eleştirin... Yapabileceğiniz başka bir şey yok zaten...
  • stanker13 • 11 Ekim 2006 00:00 • #623147
    Cem Köksal Müzik Atölyesi ile ilgili yorumunuz

bak rashid bu yazının altındaki kutuya yazıyoruz gelip evinin duvarına degil ben bu isim hakkında yazabilirim ben bi dinleyiciyim iyi bir dinleyiciyim yorumda yapabilirim ayrıca su ana kadar yaptıklarım ve yapabiliriliklerimi bilemessin evdeki perdelerden kıyafet yapıp sahneye cıkmıyorum biraz seçici olmalı geleni almamalıyız su an müzikteki drumumuz hep geleni almamızla ilgili oldu yıllardır sacma sapan rock gruplarının yabancı sarkılardan turkcelestirilmiş eserlerini dinledik evinde oturduuu yerden yazı yazan biri varsa oda sensin ben oturmuyorum bu ülkede iyi bişeyler yapmaya calısıyorum ama iyi bişeyler sana kalsa hemen mix master yapalım hatalarda dahil olmak uzere basalım albumleri karşı tarafa bişey soylerken sen bir isim olamamısın derken dikkat et benim paket bi albumden kazanılcak 3 5 kurusa ihtiyacım yok ole bi isimle sosyal cevremi arttırmayada ama birseyi unutma sadece muzikle ugraşıp maddi kaygılar yaşamayan müzsyenler var bu ulkede album kayıdı yapan (benim gibi) bu sebeble acelemiz yok
  • syarar • 11 Ekim 2006 00:00 • #623148
    iiymiş ama pahalıdır..
  • stanker13 • 11 Ekim 2006 00:00 • #623149
    ayrıca yazıyıda rashid yazmıs konuyla ilgili elestrilere direk cevap verilen tek yer galiba adamı bole yaparak rock star yapamazsınız elestrilmeyi goze almıyosa cıkarmıycaktı albumu sen artık bi cevap vermesen diyorumda herkez istedini yazsa bizim album cıkınca atıs sanada serbest ama album yapmanın bedelleri bunlar sen buradaki insanları elestiremessin ayrıca burdaki insanlar birilerini eleştirir yani durum bu behgenmiyosan git cem koksal konserlerinde kuliste bi yer bul kendine oke.
  • edosibon • 11 Ekim 2006 00:00 • #623150
    cem koksal gitar calan bir arkadasımız malmsteen in golgesinde kalan ama kesinlikle virtuoz degil ozgunlugu yok cunki ayrıca sunu da bilelim bu memlekette koksalı aglatacak ne underground gitaristler var....