-
gökhan kalafat sana yaziyorum, iyi oku!
ali bulamaç kişisi konserdeki insanlara küfretmek için bazı sözcükler sarfetme ahmaklığına düşmüştür ve bu ülkenin sarsılmaz değerlerinden biri olan laiklik kavramını da bu küfürlerin arasına, arasına değil en başına eklemiştir. altına imzanı atmadan önce dikkatli oku gereksiz adamların yazısını. yoksa bir parti olsaydın seni de rahatlıkla mahkemeye verirlerdi, haberin olsun.
bu bir.
ikincisi:
ben de konserdeydim! kendi isteğim ve araştırmamla müslümanım. ve bunu ali b. gibi adamlara ispatlama derdim yok. bilen bilir, Allah ise daha iyi bilir içimi dışımı.
Evet konserdeydim ve tesadüfen (sen bunu değil, tevafuk sözcüğünü seversin ya neyse) telefona bakınca birçok mesaj ve arama olduğunu görüp farkettim. herkes tek birşeye yoğunlaşmışken dışardan haber var mı acaba diye tek kulağımızı da radyoya dayayacak değiliz gökhan kalafat!
haberi alınca fırladım çıktım, çünkü benim oturduğum yerdeydi patlama. eğer orada ölseydim bana şehit müslüman diyerek camiden cenazemi kaldıracaktınız, yok 2 saat rötarla haberi alıp öyle dönmüş olsaydım hakaret anlamı yükleyerek saydığınız lafların hedefi olacaktım.
insanları bu denli kolay yargılama ucuzluğundan ve müslüman entel ayaklarıyla ortalıkta fink atan, hatalarla dolu bir de Kur'an meali olan bu adamın ayaklarını yalamaktan vazgeçin. ihtiyarlar önyargılılar, düşünceleri kemiklemiş, değişmeleri zor ama bari siz beyninizi kullanın gençlere bakarken!
-
nazmiyeah kardeş, yazımı dikkatli okumamışsın..gören de bişi var sanacak..
neyse, yazdığım alıntıyı ve yazıyı senin gibi tersinden anlayan başkaları da olabilir diye gene de bir yazı yazayım :
*oradaki sevgili ali bulaç beyfendi gibi tabirler tamamiyle adamla dalga geçmek için koydum..bunu sen hariç onlarca garaj okuyucusu anlamıştır yani..
*laik bilmem ne ateist müsvette tarzı yakıştırmalar bana ait değil , işte ali bulaç mıdır bulamaç mıdır nedir ona aittir..ben de bize bu yakıştırmaları yapan birine buradan sevgilerimizi (!) yolluyoruz diyorum konserde bulunan biri olarak..
*15 yıldır metallica dinlerim, 2 kez konserine gittim ve gerçekten de bu olaya çok üzüldüm ama senin benim yazımı sanki ali bulaç'ın yandaşıymışım gibi anlamana da hem üzüldüm hem de hafiften güldüm açıkçası..
*bak yazımın başında ne demişim?
"burada yüreğinden kopanları yazanlar ali bulaç beyfendi'nin köşesinde yazdığı "laik, ateist, agnostik, aczmendi müsveddeleri"dir bir nevi.."
yani bu ne demek?
bu şu demek nazmiyyeaah;
"sen bu yakıştırmaları yaptın bu gençlere bu insanlara ama, o insanlar burada yüreklerinden dökülen acıları yazıyorlar" demek..
* ay yordun ulan beni nazmiyyeah..
-
hahah, dün o kadar kızmışım ki, kızdığım, güldüğüm gibi özür dilemesini de bilirim gökhan kalafat :)))
bilirsin, insan kızınca gözü bişey görmez ya, o hesap...
-
aynı düşünce ve görüşte olmak güzel... nazmiyeaah sağol gerçekten içimden geçenleri anlatmışsın.. bu arada göhkankalafat gerçekten bu alıntıyı buraya koymaya da pek gerek yoktu insanların tepesi atabiliyor hele böyle bir zamanda...
-
bu kadar üzücü bir terör olayından sonra zaman gazetesindeki yorumu görmenizi istememdeki amaç sadece insanlar sinir olsun diye değildi. ekşisözlükteki yorumları okurken bir tanesi gözüme çarptı: http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=13730725
bu yazıyı okuyunca insan olayın ciddiyetini gerçekten daha iyi anlıyor.
-
bir şehit yakını olarak şu an o kadar çok diyeceğim varki vatansever doğulu olan arkadaşlarımın kalblerini kırmamak amacıyla yazmıyorum bir adam her ne olursa olsun ister türk ister kürt olsun akşam yatağına yatmadan önce inanarak NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE diye biliyorsa o adamın hem bu dünyada hemde diğer dünyada safı her zaman bellidir.........
-
sesi duydum ..hayvanlaşan insanın sesiydi.. bomba sesi değil.. kötü yapım bi amerikan filminin yıldız oyuncusu hayvan parçalanırken insanların hayallerini hayatlarını .... parçaladı ...bu başlangıç..
-
lan harbiden burda yazı yazanların hayatla hiçbir ilgisi yok bazıları dışında adam kalkmış düşranın en ucra tepesinden en anlamlı sözcükleri satırlara döküp zihnimizin içinden düşünmeye korkup söyleyemediklerimizi açık açık ben burdayım ve siz busunuz diyor bazı mülaim yandanyanaklı arkadaşlar bu arkadaşları satırlarıyla alt etmek istiyorrr
uyanın olm uyanın
ergekonda sizsiniz pkk da sizsiniz derin devlette sizsiniz siz değilseniz peki kim
erken öten horozun başı kesilir erken öten horozya hemen sesi kesilirr...
Dalgaların üzerinde bile savaş var.
Balık ve vücudun denizin içinde sallandığı yerde.
Biri mızrağı bir orduya saplar,
Diğeri okyanusun içine fırlatır.
Herbiri kendi yöntemini kullanır.
Biri zıpkını bir adama sokar,
Diğeri de balığa.
Ve dalgalar hafifçe ağlar.
Kanlarına bir mızrak takılı,
Okyanusun içinde hafifçe kanarlar.
Mızrak vücudun içinde boğulmalı.
Balık ve adam derinliklere batar.
Kara ruhun yaşadığı yerde,
Ufukta ışık yoktur.
Kalk, kalk denizci kalk
Herbiri kendi yöntemiyle gibi yapar.
Biri zıpkını bir adama sokar,
Diğeri de balığa.
Ve dalgalar sessizce ağlar.
Kanlarına bir mızrak takılı,
Okyanusun içinde hafifçe kanarlar.
Kalk, kalk denizci kalk.
Ve dalgalar hafifçe ağlar.
Kalplerine bir mızrak takılı,
Kendilerini karada kanatıp kururlar.
ANLAYANA!!!!!!!
-
Metallica konserinden çıkp eve döndüğümde bombalarla parçalanmış insanları görünce bütün konser heyecanım gitti yerini büyük bir üzüntü kapladı. Bunu yapan ve destekleyen yaratıklara insan denemez. Sıkıyorsa askerin Polisin karşısına erkek gibi çıksınlarda göerlim onların gücü anca böyle haince kadınların ve çocukların ailece gezdikleri yerlere bomba koyup kaçmaya yeter. Bu tabloya rağmen PKK ve Bölücülerin organizasyonu haline gelmiş olan BarışaRock a gidecek olanlara yuh diyorum. Biraz gözlerini açıp baksınlar orada müzik adı altında neler yapılıyor oradan yiyecek içecek ve tuvalet adı altında toplanan paralar nerelere akıtılıyor. Sıkıyorsa orda bir Türk bayrağı aç bakalım başına neler geliyor. 2 sene önce Show Tv ekranlarında Türk bayrağı taşıyan genci nasıl dövdüklerini hepimiz gördük. Teröre Lanet olsun. Atamızın bir sözüyle bitiriyorum. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
-
tek söylenecek birşey war hepimiz o acıyı yaşıyoruz yakınımız olmasalar tanıdığımız olmasalar bile hepimiz türküz. hepimiz yastayız yukarıda allah var. hepimizin başı sağolsun.