-
Kurt Cobain'in ölümünden sonra geçen zaman süresince onu çok özledik. Kesinlikle Kurt aradan 10 yıl geçmesine rağmen rock tarihinin en unutulmazlarından biri ve bir 10 yıl sonra da yine bu şekilde kalacak. Gerek müziğe kazandırdığı yeniliklerle gerek ise verdiği toplumsal mesajlarla şu anda hayatta olmasa da Kurt zaten ölümsüzleşmiş birisi ama bugün arkama yaslanıp Kurt'ün şu anda hayatta olduğunu ve yeni projelerle karşımıza çıktığını hayal ettiğimde bile kalbim hızlı hızlı çarpıyor ki aranızda "sallama!" diyenler olabilir.Peki sorarım size yıllardır kayıp olan bir eserin "You Know You're Right" ın tamamen ezbere bildiğimiz şarkılardan oluşan uyduruk bir albüm ile yayımlanması sizi nasıl etkiledi? Şahsen ben koşarak gidip albümü aldım almamın sebebi tek bir şarkıydı ve dinlerken çok mutluydum sadece bunu düşünün tek bir şarkı bu kadar sevindiriyorsa NIRVANA birkaç albüm daha çıkarsaydı bizi nasıl etkilerdi? Peki neden intihar etti paranın satın alabileceği herşeyi alabilirdi,Frances in çocuklarına dedelik yaparak mutlu bir şekilde ölebilirdi. Şimdi de "peki ya çocukluğundan beri çektiği kronik karın ağrıları" diyorsunuzdur onu da eroinle ve güçlü ilaçlar kullanarak hafifletebiliyordu. O intihar etti en kolayı seçti ama ben onun en kolayı seçmiş olduğuna inanmıyorum "Rape Me" ile nasıl bir eleştiri aldığını düşünün o zor olanı seçerek Rape Me yi yazdı kolayı seçerek "düz beni düzbeni dostum" demek yerine "tecavüz etmeyin suçlular çünkü bu kötü birşeydir" diyebilirdi ama etrafından gelebilecek olumsuz tepkilere rağmen zor olanı yaptı işe yaradı da o tarihten sonra tecavüzlerde azalma oldu ve bunu tek başına başardı. İşte bu yüzden intihar etmiş olabileceğine inanmıyorum üstelik kafasına sıkarak intihar ettiği pompalı tüfekte de parmak izi bulunamadı. Peki ya sizce Kurt Cobain intihar mı etti? yoksa öldürüldü mü?
-
valla o tetiğe kimin bastığı önemli değil sonuç o şişirilmiş ilahın ölmesi..iyiki de ölmüş hiç sevmezdim o ibneyi..mtv gazıyla ünlü olan sıradan bir grubun cool takılan salak frontman i
-
"baranthalas" burada tartışmak istediğimiz şey intihar mı ettiği? cinayete mi kurban gittiği? Kurt ü sevmiyorsan bu senin sorunun o zaman neden giripte bu başlık altında değişik şeyler yazıyorsun sevmiyosan girme ve ölümü ile ilgili yorum yapma KONUNUN BAŞLIĞINI OKU SENİN YAZDIKLARIN BUNA UYUYOR MU? Hem Kurt kesinlikle şişirme bir sanatçı değildi kendini beğendirmek için hiçbir şey yapmadı yırtık kotunun altına pijama giyip pijamasını da çoraplarının içine sokan birisi kendisini beğendirmeye çalışmıyordur. Ama beynin az gelişmişse ve sen hala şişirmeydi diyosan yolun açık olsun ama bu konu başlığı altında mesaj yazanların hepsi bil ki seni kınıyacaklardır..
-
hoca siz otu bok anlarsanız bu iş gitmez.kurt kesinlikle şişirme bir ilah ! nirvana dan kaliteli müzik yapan yüzlerce grup var ama hiç birnin elinden tutan yok !! yırtık kotun altına pijama giyen ve onu çoraplarının içine sokan kişi cool olduğundan değil dikkat çekmek istediği için yapmıştır.ama siz hiç bir boktan çakmadığınız gibi müzikten de çakmıyorsunuz !! allah bilir siz metallica yada kötü piyasa rezil iğrenç grup dersiniz ve dinleyenleride aşağılarsınız ! hiç kafanız çalışmıyor lan sizin !!! Amelenin biri çıkıyor saçma sapan sözler yazıp basit bir riff buluyor mtv onu destekliyor ve tataaa !! adam ünlü milleti peşinden sürükleyen bir akımın lideri oluyor !! ama grunge nirvanayla başlamadı gerizekalılar !! nirvana özenti insanların dinlediği,müzikten hiç bir şey anlamayan popçu gerizakalıların satın aldığı nevermind ile ünlü oldu !! kurt e aşık olan kızlar sayesinde o kadar satış yaptı..tamam albümlerini alan ve demin saydığım rezil insan katagorisine girmeyen binlerce insan var ama nevermind ın bu kadar satmasının tek sebebi pop la rock müzik dinleyicilerinin birden bu albümü almasıdır..hiç bir klibi mtv de yayınlanmasaydı hiç tv lerden destek almasaydı bu kadar popüler olabilir miydi ? Iron Maiden yada Slayer gibi olabilir miydi ? işte gerçek ilahlar onlardır..hiç bir medya desteği olmadan tarzlarında 1 numara olanlardır !! gerçek albümler master of puppets ve number of the beast gibilerdir !!
-
ben sadece nirvana dinlemiyorum metallica, megadeth, sepultura,pearl jam, green day, static-x, audioslave, slipknot, pentagram, iron maiden, iced earth, slayer, pantera, testament, deep purple da dinliyorum yani müzikten anlamama diye birşey olamaz..baranthalash bunu bir söz dalaşına dönüştürmeye gerek yok lütfen bir daha bu konu başlığı altında yazı yazma.
-
tamam hoca ben yazarken vh1 de nirvana hakkında belgesel izliyodum da adama sinir olmuştum onun gazıyla yazmıştım özür dilerim
-
ben bir numarayım demedim güzel kardeşim ben sadece kurtun şişirilmiş bir ilah olduğunu yazdım..ondan milyonlarca kat daha iyi bir müzisyen olan cliff in adını çok az kişi bilir ama kurt dallamasını herkes tanır..benim kaldıramadığımda bu..yada jim morisın ! dünyanın en zeki insanlardan birini kaç kişi tanıyo ? ben bunu kaldıramıyorum..
-
grungy dostum ben sana neden mesaj yazamıyorum isminin üstüne basılmıyo nasıl konuşcaz hadi yap bi güzellik senle iyi anlaşıcaz gibime geliyor
-
ben sana onları tanımıyorsun demedim ki :)hepimizin nefret ettiği tikky ortam piçlerinden bahsediyorum.."aa smells like.. mükkemmel şarkı nirvanayı çok severim" diyen tiplerden bahsediyorum..neyse siktir et çok uzadı bu konu..bence kurt intaar etti iyiki de etti..yaşasaydı bu kadar ünlü olamazdı :P
-
keşke sizin gibiler de intihar etse de kurtulsak sizin gibiler müzik adına bişey yaptıklarını sanıyorlar ama aslında hiçbirşey yaptığınız yok gıcık mısınız siz len? Cliff miş onu bende seviyorum sevmeseydim de ona küfredecek kadar küçülmezdim adamın bana ne zararı olmuş be bak işine allah aşkına her mesajında bi küfür var Garaj Bekçisi uyuyo mu?!! ne bu böyle bu kadar küfür et hala birşey yapılmamış olsun. Bu olay dışarıda bilmem kaç kişi öldürmüş birisinin serbest bir şekilde dolaşması gibi birşey... anaemics ve grungy arkanızdayım dostlar devam edin savaşmadan galibiyet olmaz...!!!