Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

nu-METAL nedir?

• anaemics • 16 Mayıs 2004 02:37 • #432265
    1970 li yıllarda Rock müzik tam olarak patlak verdiğinde çıkan yazılı olmayan bir kuralla rockerlar CONVERSE giymeye başlamıştılar. Bu geçtiğimiz yıllara kadar neredeyse aynı şekilde devam ediyordu fakat şimdi CONVERSE artık herkesin ayağında peki neden herkes giymeye başladı bu mereti, sokakta yürürken insanların ayağına baktığımızda artık Rocker olup olmadığını nasıl anlayacağız? sözüm size poperlar,rapperlar,hip hoperlar ve diğerleri neden Rock ve Metal müziğin simgesi haline gelmiş bu ayakkabıyı sıradanlaştırmaya çalışıyorsunuz? şimdi sözüm rapperlara ilk önce davul,bilgisayar müziğinin falan üstüne söyleyip şarkı yapıyordunuz. sonrasında turntable denen o lanet aletle klasik olan plaklarımızın içine ettiniz. şimdi de nu-metal adı altında gitarlarımızı almaya çalışıyorsunuz! ki nu-METALin Metal olması için en çok gerekli olan şey yani vokal! rap olursa sorarım size böyle birşey nasıl Metal olabilir? Ben nu-METAL'in tamamen rapten uydurma birşey olduğunu düşünüyorum ama THE DARKNESS sağ olsun geçmişte tarihin tozlu sayfalarının arasında bir yerlerde kaybolmuş olan HAIR METAL'i de dirilttiler. Bu yolda savaşmadan gitarlarımızı teslim etmeyeceğiz Metal ölümsüzdür bu arada Grunge, Rock ve Metal dinleyenler azalmış olabilir ama asla yok olmayacaklardır..
  • the_ibibic • 16 Mayıs 2004 03:07 • #432266
    Bravo cok doğru bir yaklasım ben de ilk basta nu-metal'in ne anlama geldiğini pek bilmeden dinlediğim bazı grupları nu metal sanıyordum ama şimdi bir baktım ki nu-metal denilen şey limp bizkit linkin park tarzı denen şeymiş utandım kendimden
  • ScarFace • 16 Mayıs 2004 11:48 • #432269
    cooook doğru özellikle CONVERSE mevzuu.Ben 11 yıldır hiç çıkarmadım ayamdan ama şimdi bakıyorum alakasız adamların ayanda.Piyasa olmaya başlamış tabi yapan da tiky ler.Bi ona el atmadıkları kalmıştı.
  • baranthalas • 16 Mayıs 2004 12:52 • #432271
    converse i ben nu metal denen rezil müzik çıkmadan önce giyerdim ama sonra herkes giymeye başlayınca tiksinip bırakmıştım..ama şimdi tekrar giyiyorum ve mutluyum :)
    nu-metal ise tamamen ticari bir müzik..iki kitleye birden hitap etmek için uydurulan iğrenç bir müzik..türkiyede ise çıkan her yeni gruba nu-metal ci grup yakıştırması yapmıyorlar mı deliriyorum !! drowning pool gibi koRn gibi slipknot gibi hardcore gruplara bile nu metal diyorlar !!! salaklar
  • pepperrina • 16 Mayıs 2004 15:23 • #432280
    ah anaemics.. ne güzel konuşmuşsun.. sizi gidi hergele popçular! rapperlar! çıkarın ayaklarınızdan bizim asil converselerimizi!!
    rapperlar sadece plakları alsalar yine iyi! sokakları da aldılar elimizden punkçıların duvar yazılarını da çalıp kendilerine mal ettiler! şimdi gitarlarımız elden gidiyo.. durdursun biri şu özentileri!!!!
  • flecheiro • 16 Mayıs 2004 20:46 • #432295
    arkadaşlar falla süpersiniz...size 100000 de 100000 katılıyorum yeter yani artık..herkesin ayanda converse yaaa hip-hop çı olduğunu iddia eden bir kızın üzerinde cradle of filth in tişörtü vardı....harbi harbi tüylerim diken diken..oldu abi biz boşuna mı dinlioruz ya....durdurmalıyız bu marka peşinde özenti kılıkları......yaşam biçimimiz dediğimiz müziğimize bile el atmaya başladılar.....offf...
  • pepperrina • 16 Mayıs 2004 21:05 • #432298
    hiphopçının üzerinde cradle of filth t-shirtümü???!!!!! herifler almışlar başlarını gidiolar resmen nooluyoz ya!! durdurun şu özentileri!!!
  • flecheiro • 20 Mayıs 2004 19:31 • #432417
    abi boşunamı diom kıl oluorum die....ya...belinde pembe kemer üstünde slipknot tşörtü şekil yapıolar kendilerince....valla bizim dersanede fln çok bunlardan...
  • shaq • 20 Mayıs 2004 20:19 • #432420
    kesinlikle katılıyorum. rock doğduğu yıllarda (rock around the clock dönemleri) pop gibi bi şiydi. Elvis presley'e tüm kızlar aşıktı, beatles da öyle. O zamanlar popülerdi, modaydı 'in'di. Sonra daha sert müzik yapan gruplar çıktı işte rolling stones guns'n'roses fln rock da daha 'aykırı' oldu. Rockçılar bi süre sonra tarz yapmaya başladılar. sosyete şu rock denen olaya yukardan bakmaya başladı. hippiler, metalciler, punkçılar vs vs hepsi 'kaka' die gösterildi. Tricia Henry Young'ın 'Punk' adlı kitabında dediği gibi bi akımı takatten kesmenin en etkili yonu onu son moda olarak gösterip verdiği mesajları yok etmektir. Şu an herkesin ayağında converse var herkesin belinde zincirler asılı tüm t-shirtlerde 'punk' baskıları var ve bütün bunları giyenler 50 cent, britney spears dinleyen tipler.
    (açıklayıcı konuşiim derken sıçmadım umarım :) )
  • pepperrina • 21 Mayıs 2004 10:39 • #432425
    abi shaq hatılamıyo musun bizim sınıftaki kızı? kız yırtık bi tişört giymiş işte üzerine çengelli iğne fln takmış üzerinde bissürü küfür punk lafı var kız bırak britney, 50 cent'i ulan petek dinçöz, gülben ergen fln dinliyo.. bitmişiz biz.. nerde o 70lerin punkçıları? 60ların rockerları??
    önce rockerların ve punkçıların sahne tutumları, dinleyicinin sahneye sandalye, bira şişesi fln atması, grupların sahneye kusması kendilerin yaralamaları sapıklık olarak gösterildi sanki üçüncü dünya savaşıymış gibi anlatıldı (oysa bunlar sadece parasız işçi gençlerin hayal kırıklıklarını gösterme biçimiydi ve kendilerinden başka kimse de zarar görmüyodu) ama sonra bunların yıkıcı yönü koca bi törpüyle çürütüldü ve son moda trend oldu.. önce kötülediler sonra aman canım zararsız bunlar kuzu kuzu diyerek para kazandılar.. ztn şimdi görüyoruz avril'i .. neymiş? punk yapıyomuş... tabi canım ben de kleopatra..