-
arkadaşlarım;
önemli olan semboller ayakkabılar, hedeler hödöler değil. Önemli olan dinlerken ne zevk aldığımız değil mi?
ek olarak LP sevmeyebilirsiniz, ama bu yinede onları ezmek için bi hak değil ki sizin için. Adamlar bir hayal peşinde koşturmuşlar, kendi türlerini kurmuşlar. Sırf para olsa herşey aşk hakkında şarkı yazıp geçiştirirlerdi, ki demoları dahil hiç mevcut değil aşk şarkıları.
onları da geçtim, Paul McCartney adamları huzurna alıp şarkı mixlemiş. Onu rahatsız etmiyorsa sizi de etmemeli. (bilmem kaç oldu LP savunmam ne ise :D)
neyse LP yi bir yana bırakırsak, KoRn da SlipKnot da static-X de nu-metal diye geçiyor. Önemli olan tür değilki, kimi dinlediğimiz...
hiç mi haklı değilim?
-
gençler; yaklaşık 13 yıldır rock ve metalin her tarzını dinliyorum. Ve bu kültürün yaşam tarzını hayata bakışını benimsiyorum.
Ama hiç converse giymedim. Kastettiğim şu; olayı bu kadar şekle dayalı algılamamamız gerektiği... Rock ya da metal müzikte en önemli unsur converse ya da siyah giymek değil ki. Ama şu noktada haklısınız; yolda yürürken senin gibi giyinmiş ya da sevdiğin grubun tişörtü üzerinde olan biriyle karşılamak çok güzel o insana diğer insanlara göre daha rahat güvenirim onunla tanışmak isterim. Ama sadece; bu müziği dinleyenler böyle giyinir diye yaklaşırsak hani tv.de satanislerin nasıl giyindiğine dair haberler çıkmıştı biara ya. O haberi hazırlayan zihniyetten çok farkımız kalmaz. Sorun nu-metal ya da bizim gibi giyinmeye başlayan tikiler değil.(Tamam nu-metal daha ticari kaygılar güden bir tarz doğru olabilirsin.)
Asıl sorun; rock ya da metal müzik sadece müzikten ibaret değil. bir fesefesi ve diğer müziklerden daha kapsamlı yaşam tarzı anlayışı var. Ama artık bu boyutları göz ardı edilmeye başlandı.
muhalif ruhunu yitiriyor. Hiç bir konuda tutucu olmamıza gerek yok. Ama muhalif ruhumuz konusunda hiç olmadığımız kadar tutucu olmalıyız.
yani var olan ruhumuzu korumak bir de hiç beceremediğimiz bişeyi; organiza olmayı başarırsak emin olun tikiler vebenzerlerinden kaynaklanan hiç bir problemimiz kalmayacak.
-
bu muzik turlerini giyislerle sembolleştirme olayına anlam verebilmiş değilim. Converse su turun ayakkabısıdır, yok adidas bunun ayakabısıdr demek anca sizin gibi "sığ" zihniyetlere yakışır. İstediğim türü dinler istediğimi de giyerim. NUmetal dinliyorsam converse giymek için metalcilerden izin mi istiyecem? Hepsini geçtim converse(all star) isminden de belli olduğu gibi basketçi ayakkabısıdr. NBA için üretilmiştir. Herhangi bi müzik türüne ayakkabıyı benimsetmek gibi salakça bi işe kalkışmadan once tarihini bi araştırın.
Gene aynı şekilde wikipedia dan googledan bi numetal yazın ve hangi türlerden esinlendiğini gorun. Hangi metal guruplarının numetal dinlemekten zevk aldığını hazmedin. Limp Bizkit değil deftones ve korn'un numetalin onculeri olduğunu anlayın...
soyle saçma topicler açılmıomu tilt oluyorum...
-
okudukça sinirleniyorum bu yazılanlara
sizin yaş ortalamanız kaç? 14-15 yaşında liselilerle muhatapsam hiç uğraşmıcam nasıl olsa 5-10 sene sonra anlayacaksınız insanları dineldikleri müziklere ve giyimlerine gore yargılamanın anlamsız olduğunu
-
grungy benimle çıkar mısın?
-
24 haziran 2006da gidip görecez ne olduğunu...:)
-
Açıkçası son fikrim bu müzik türü hakkında; oturup üstene kafa yorulucak-düşünülecek bir müzik değil..
-
...
-
demir cematinin genel adı
-
iki sorum var converse çalışanımısın çünkü uluslararası sermayenin en yüce kurumunu nasıl özdeşleştirebiliyorsunuz rock müzikle....
rap müzik ne zaman varolmuş neye hizmet etmiş ve nerede rock müzikle ortak payda olmuştur hııııııııııı
bi fikrin var mı