-
ARKADASLAR BU ADİ RAPCILER BARDA DUDUKLUYECEK ADAM BULAMAMISLAR TABI BOLE OLUNCA ROCK BARA GITMISLER TABI MUSAFİR UMDUĞUNU DEĞİL BULDUĞUNU DOĞAL OLARAK METALCILER BUNLARI ... METALCI YAPMIS AMA ICLERINDE HALARAP OLUNCA BOYLE UYDURUK BISEY CIKMIS
-
cbb sana katılıyorum hem nu metal o kadar da adi bişey degil ona da bi çaba harcanıyo hadi limp bizkit e ne derseniz deyin ama lp ye laf ettirmem bunu bilin chester gibi bi herif bi daha zor gelir
-
piyasa kurtlarının "ulan bu yeni, paralı, gaza getirilebilite liseli gençliği nasıl sömürebiliriz ki?" arayışlarının sonucu olan, 3-4 dallamanın toplanıp "aha bakın biz akor basıyoruz, ses çıkıyor, bak arkadaşta davul çalıyor, hem kolay ki bi kaç elini salla ses çıkıyor zaten, vokal'de önemli değil, sen sıç, biz bilgisayarla efekt mefekt yaparız bişiler sorun değil" muhabbetleri ve ossuruktan teyyare "i hate myself and want to di e, i hate everyone in the world, fuck the world oh yeah baby fuck you" imajı ve aynı iğrençlikte şarkı sözleriyle oluşturdukları müzik türü, yok tür değil kategori, yok o bile değil, hatta yok böyle bişey?.
bizim geçliğimizin (sadece bizim mi bilmiyorum), "trend nerdeyse oraya akarım abi, hadi system of a down, slipknot dinleyelim ve birbirimizden nefret edelim oh yeah" söylenişleri arasında bu tuzağa düşmeleri ise ayrı bir başlık altında uzunca işlenebilecek başka bir sorundur.
e ama, yem var ise ortada, ve o yeme balıklama dalan balıklar da var ise, bırakınız yapsınlar, bırakınız etsinler demekten başka da diyecek bir şeyim yoktur.
ha bir de acırım onlara tabi, evet, öyle bir duygum vardır. zaman gelecek onlar da "aha kaliteli müzik şu imiş, kalitesiz ise bu imiş" diyerekten kaliteli müzik ile kalitesiz müziği ayırabilme yetisini kazanacaklardır, ve işte o zaman "boşa geçen günler için kafamı edyim" diyeceklerdir.
kısacası, böyle bir oluşum olmasaydı keşke, ama olmuş madem, ""metal" ismini ne bokuna lekeliyorsunuz ulan bre zındıklar" demekten de kendimi alamıyorum doğrusu..
-
Evladım...Converse şirketi ayakkabıları satarken müşterisine " sen "rocker" değilsen sana yok, git "popper" bi ayakkabı al" diye sormuyor da ondan...
Bırakın bu "popper" aşağı "rocker" yukarı, "metaller" yan tarafa geyiğini ya...
İnsanın Erkut Abi yöntemlerini uygulayası geliyor...
Hadi her şeyi geçtim yoldan geçen adamın "popper" mı, "rocker" mı olup olmadığını anlayınca noolcak?
Gitarlarımızı vermeyiz diyorsun, önce bi Yavuz Çetin'i özümse, ardından Paco de Lucia denen adam neler yapıyor bi bak, sonrasında Al di Meola'yla bi tanış, sonra vs..vs...ondan sonra aç önüne metodunu çalış çabala, işte o zaman bütün bu anlattıkların senin derdin bile olmayacak, paşa paşa müziğini yapacaksın, kimseye de karışmayacaksın...müziğe duyduğun aşk giydiğin ayakkabıdan çıkıp yüreğine işleyecek....
-
Converse, benim bildiğim kadarıyla "kendini kısıtlamayan"lara hitap ediyor reklam kampanyasıyla. Yani converse belli bir kesime değil genci yaşlısı, tikisi alternatifçisi herkese hitap etmesiyle seviliyor. Yoka converse kendisi üretmezdi bir yandan deri, zımbalı siyah modeliyle bir yandan dantelli, pembe-beyaz modelleri. Şahsen ben çiçeklileri, dantellileri giymekten çok mutluym ve karışacak adamın bacaklarının arasına hoş bir tekme geçiririm. Müzikle ayakkabıyı bir şekilde bağlayan zihniyeti de alkışlamak gerek yani. Helal olsun!
-
nu metal nedir? cevap :saçmalık!!
yeni neslin müzik zevkinikörelten yegane hıyarlıklıktır, rapten çok dah kötüdür çünkü rapkendi kendine bi tarzdır rocktan metalden ayrıdır fakt numetal güzelim heavy metalimizin yozlaştırılmış,entrümantel yeteneği açısındankıt insnalarca çalınmış versiyonudur, Korn nu metaliicra eden ilk gruptur,gitaristlerinin gruba alınması giar çalmayı becerememesine rağmen uzun saçlı olmasndandır yani tamamen şekile dayalı popüler kültüre alın tüketin bunu dercesine sunulmak üzere tasarlanmış bir türdür..ayrıca slpnot ta numetaldir hardcore çok farklı bi tarzdır,zaten slipknot,deftones gibi üç beş tane kulağa iyi gelebilecek numetalgrubundan gerisi çöplüktür,bu iyi diyebileceğimiz gruplarda popüler kültürün uşağı olduğundan bikaç yıla unutulacaktır
-
converse giymiyorum, baştan aşağıya her gün siyah da giyinmem. Bırakın kim ne giyerse giysin...Ne dinlerse dinlesin ama işin özünü bilsin... BU arada superstar ben de giyiyorum ama dediğiniz şeyi ilk defa duydum. Müzik giydiğiniz paçavralara sığmaz bunu da bilin.
Heavy Metal ve tüm dalları sonsuza dek insan emeğiyle yaşayacaktır...
Forumda geyik yapmakla değil..
-
adındaki metal kelimesinden başka metalle hiçbir alakası olmayan, müzik piyasasının yeni nesil özenti gençliği avlamak için uydurduğu bir tür müzik. orgy, linkin park, limp bizkit, deftones, static-x, system of a down, korn, slipknot türün en önde gelen grupları. genel olarak müziklerinde ne teknik var ne de kalite. parçalar bir kaç akorluk gaz ritmlerden oluşmuştur ve bu grupların hepsinin ortak özelliği sanki anarşist, asi, düzeni tanımayan serseri imajına sahip olmalarıdır. tabii müzik endüstrisinin oyuncakları bu adamların bir kaçı hakkındaki şu gerçekler bunların ciddiyetini göstermeye yetiyor: linkin park'ın limuzinli fotoları, korn'un eminem'in fan kitlesinin çalması..
gitarla gürültüler yapmak isteyen küçük kibirli fırlamalar daima var olacak. rock asla ölmeyecek(dave edmunds).
converse için ise;
eskiden insanlarin gercekten sevdigi ve rahat buldugu icin giydigi dunyanin en guzel ayakkabilarindan biri olan all-star modelini ureten,fakat iflasindan sonra bu urunun fiyatini 3-4 katina cikarmasiyla tikilerin igrenc ayaklarini süslemeye başladigi için ayni zamanda beni bu üründen biraz uzaklaştırmıştır... ha eskiden (70-80'li yıllarda "tikky" kavramı portakaldaki vitamin iken) insanlar gönül rahatlığı ile converse giyebilir/giyer (parası yeter), kimse de "sen tiki misin?" diye sormazdı ya da rock alternatif özentisimisin diye damgalamazlardı.neyse işte böyledir durum yanii..
-
Numetal plak şirketlerinin iki müziği de yapalım parayı alalım mantığından ortaya çıkan bir teneke gıcırtısıdır.Tikky müziğidir.Genellikle Metallica'yı bilirim derler ama üzerlerinde Reload tişörtü vardır,ilk 5 albümden haberleri yoktur.Manowar,Iron Maiden vs. ise onlara korku filmi gibi gelir.KArı kız avlamak için ben rockerım mantığı taşırlar.
-
Nu metal nedir b.ktan bir müzik türüdür.Sadece plak şirketlerinin çıkardığı amacı müzik yapmak olmayan gruplardır.Hem nu metal metal değildir içine rap çalkalanmış rock türüdür.Böyle müzik olmaz kardeşim.SOAD,Linkin Park,Slipknot cart curt bunlar pazarlama amaçlı şeyler.Bunların hepsi reklam grubu.Rock ı nasıl çirkinleştirip bayalaştıralım diye uğraşan denyolar ve özentiler bunlar.Hepsi mtv grubu bunların.Başka da birşey değil.Amacı müzik yapmak olan adamın böyle pazarlamalar yapması gerekmez.Güzel ve içten müzik yapıyorsa verdiği mesajlarda samimiyse zaten bir şekilde keşfedilir,beğenerek de dinlenir.Zaten bu grupların hepsi Iron Maiden,Metallica,Megadeth dinliyoruz hayranıyız filan derler etkilendiklerini söylerler.Zaten Megadeth ten etkilenen şahıs adam gibi müzik yapar en azından nu metal gruplarından çok daha iyi olur.Ayrıca Deftones grubunu da nu metal türüne sokmaya çalışıyolar.Bence onlar öyle değil.Adamlar öğle içten müzik yapıyolar ki dinlerken kendinizi iyi hissediyorsunuz.Ayrıca Deftones gibi haysiyetli ve iyi müzik yapan grubun Linkin Park ve Limp Bizkit gibi karı kız tavlayıp,özenti gibi Metallica tişörtü giyip Mtv ye röportaj vermek gibi bir kaygıları yok.Deftones un debut albümü white pony i bir dinleyin.Ne dediğimi daha iyi anlayacaksınız.