-
abi ne kadar HAYVANLAŞMIŞSINIZ ya
bir bayana karşı daha kibar davranmanız gerekinken söylediklerinize bir bakın
müzisyen olmaya çalışan bir insan öncelikle kendine ve cinsiyet ayırt etmeden insanlara saygı duymalıdır
bu sizin yaptığınızı hiçbir şeye sığdıramıyorum
ben 6,5 senedir müzikle ilgileniyorum
birçok bayan arkadaşla çalıştım şu anki grubumda da solistim kız
hiçbir problem yaşamadım hatta istedikleri zaman biz erkeklerden çok daha iyi iş çıkartıyorlar lütfen kendinize gelin!!!
-
scarlespaul sana katılıyorum ama sadece bayana deil herkese kibar davanılmalı müzik yapmak isteyen zaten her koşulda yapar isterse bütün grubu kızla dolsun ne farkeder
-
Eğer gruba katılan her yeni müzisyen direkt hatuna yazmazsa eminim karmaşa olmaz...
Bu çok sık yaşanan bir şey çünkü.
Bence bunu da düşünün..
Hayır bu tip şeyler hiç olmaz diyen var mı??
Sanmıyorum mutlaka bu sorun oluyor her grupta.
Sonra da bayan müzisyen sex objesi mi bilmem ne ::?*
Ne salak bir konu bu??
Yerine zamanına göre değişir.
-
bu konuya inanamıyordum ve açıp yazılanları okumamakda da fayda görüyodum ki sonra merakıma yenildim. evet divinemusic oldukça açık bir şekilde ve tarafsızca sormuş sorusunu. erkeklerde şimdiye kadar ki tecrübelerine veya arkadaşlarının gözlemledikleri tecrübelere veya tanıdıkları kızlara göre değerlendirerek daha iyi olduğunu savunmuşlar. şimdi...
1-divinemusic ve aynı sözcüğü kullanan arkadaşlar dikkat etsinler: bayan kelimesi kadın anlamına gelmez. kadın-karı-hatun-kız gibi kelimeler söylemekten çekinmeyiniz çünkü öyleyiz. ama bayma işlemini yapan anlamına gelen bayan terimini forumdan uzak tutalım. ısrarla rica olunur.
2- bu konuda bu kadar kesin bir görüşte karar kılan arkadaşları kınıyorum ve kınamaya devam edicem. kadınlar ÇOĞUNLUKLA bir grubun dağılmasına yol açıyo olabilir. istatistikler bunu gösteriyo olabilir ama istatistiklere güvenmek yanlıştır bence. pekala grupta bir kadının olması eğer iyi bir enstrümancıysa, arkadaş canlısı, üyelerle iyi anlaşan, samimi, güvenilir bir dost olabiliyorsa, grup içinde bir erkekten farklı olmaz, sadece dişi bir arkadaş olur. ama kabul ediyorum ki biz kadınlar/kızlar bazen gerçekten çekilmez ve sinsi olabiliyoruz. ama ben kendi adıma bir istisna olduğuma İNANIYORUM. ama bundan emin olamam tabi... yani sonuç olarak bu soru anlamsız bir soru çünkü istatistiksel bir soru. ve kadınların bu soruyu yanlış anlamasıda çok normal çünkü tam da damarımıza basan ve dert yandığımız konu. kadınız diye gruplara almaktan çekinileceğimizi öğrendim -daha doğrusu bunu biliyordum ama emin oldum- ve böyle bir sitede böyle bir önyargı olmasından nefret ettim. divinemusic yanlış anlama lafım sana değil sen bişey dememişsin zaten. önyargılı davranan arkadaşlara.
-
Bizde olamaz, konsepti çizer. Ama bi gerçek te var ki Bayan eleman gruba her kapıyı açar(Bar sahne vs..)bilen bilir.
-
ilk önce bu yazdığın şeyden dolayı seni kınıyorum..nedemek her kapıyı açar?anahtar mıyız biz?ya da sizin işlerinizi yoluna koyacak birer maymuncuk..?bilen biliyosa bilir kardeşim!herkesin bildiği kendine..böyle yazıyorsun ama umarım bi gün seninde anneni,kız kardeşini,ya da çok yakın bir kız arkadaşını'KAPI AÇMAK'için kullanırlar..senden,bu sitedeki tüm bayan arkadaşlara yaptığın saygısızlıktan dolayı özür dilemeni istiyorum.siz erkekler artık bizi'ÇOK KULLANIŞLI BİR ET PARÇASI'olarak görmekten vazgeçin..farkındamısınız bilmiyorum ama bizde bir RUH taşıyoruz...
-
bence erkek egmen grupta bayan çok sakıncalı olmakla birlikte hep güzel sesli bir bayana back vokal yapasım, arkasında gitar çalasım vardır. bir de ben pek bayan sesinden hazzetmiyorum niye bilemiyeceğim ama bazı olayı bitirmiş kişilikler var önlerinde saygıyla eğilirim(bu cümle çelişkili oldu da yanda saydığım gibi şarkı söyleyen bayan vokallere hiçbir lafım yok olamaz da) bkz. Sam Brown, Aretha Franklin. Türkiyeden de ille de Sertab! :)
-
VIXEN PHANTOM BLUE HOLY MOSES çok ta yumuşak sayılmayacak şeyler bayan var bu gruplarda komple veya bi tane de olsa ki benim yazmadığım onlarca bu tip grup var özellikle 80 lerde ama ne olursa olsun içerik sıkı rock hard rock heavy metal filan ise olayın haleti ruhiyesine bayan olayı pek uymuyo bence sert bi müzik yapıyosun duruşun tavrın sahne performansın sert ve efemine değil he bayan kişi yada kişiler sert de olabilir ama bayan da da o sert hal ne kadar hoş oluyo bilemiycem ben genellemeye falza girmeden diyimki her türlü müzikte bayanlar oluyo hatta erkeklerden çok daha iyi de oluyo ama olay hard'n heavy ise erkeklere daha çok yakışıyo bu olay....tornado of soulsun solosunu çalarken seyrettiğimiz megadeth bayana grubu olsaydı aynı tadı alamazdım ben .aynı şekilde la isla bonitayı da james hetfield ve saz arkadaşları çalıp söylese nefret ederdim...şövenizm değil bu sadece sert müzikteki yorumum gerisinde erkekmiş kadınmış farketmez müzik güzel olsun sahnede seyrederken zevk alasın bunlar önemli bence.....
-
bana göre avril lavigne amy lee gibi tiplerin gruplarda bulunması zamanla grubun ticarileştiğini gösteriyor.bence gerçekten müzik yapmak isteyen bayanların da biraz artık çaba göstermesi lazım şahsen sadece vokalistlik değil gitar klavye davul gibi işlere de el atarsak bence bayanın grup içindeki konumu ve grubun geleceği daha iyi olabilir
-
kadınlar ilham kaynağıdır , erkekler değil(istisnalar kaideleri bozmaz kuralını ele alıyoruz), kadınlar tek birşey üstüne yoğunlaştıkları zaman başka bir işe konsantre olamazlar bu yüzden tek bir şeye konsantre olmak istemezler, erkekler ise konsantrasyon konusunda daha yeteneklidir , kadınların iqsu daha hızlı gelişir erkeklerin eqsu daha hızlı gelişir bunlar bilimsel gerçeklerdir , istatistiksel olarak bakarsak bir enstrümanda virtüöz olan erkek ve kadın sayısı karşılaştırınca erkeklerin daha yoğun olduğunu görebiliriz , bu olayı aslında yaradılış meselesi olarak görüyorum , erkek kadını kadında erkeği tamamlayan parçalardır , bu yüzden doğru kişiyle iş yapıyorsanız grubunuzda bir kızın olması o grubu başarılı ya da başarısız yapmaz o grubu başarılı ya da başarısız yapan grubun içindeki kız erkek farketmez yeteneği , ahlakı ve disiplinidir , ahlakı bozuk olan ister erkek olsun ister kız girdiği grupta huzursuzluk yaratır , unutmayınki hayatta herşey karşılıklıdır , tabi bunlar benim görüşlerim , ama lütfen tüm erkekler böyle tüm kızlar şöyle gibi aptalca cümleler kullanmayın unutmayın anne ve babalarımızda erkek ve kadın olarak sınıflandırılıyor :)