-
o tarz sözleri ben açık oturumlarda televizyonlarda dinliyorum ve orda kulağa çok daha hoş geliyo.
Üstelik sadece sözleri anlamlı diye rep dinlenmez
ya allah aşkına bi liquid thension experiment'in yaptığı müzik ile dünyada hangi repmidir hiphopmudur nedir onun müziğini karşılaştırabilirsin ???
enstrümanel anlamda bi şey ifade etmeyen bi müzik türü sözleri nasıl olursa olsun dinlenmez...
-
şuan hip-hop ın halini mi anlatayım sana...
80 lerde rock nasıl dı? ve şimdi nasıl?
90 larda rap nasıl dı? ve şimdi nasıl?
ikiside çıktığı zamanlar iyidi ama şimdi onalarda popilizm kültürüne istemeden de olsa girdiler ve tiky kısmın eğlencesi haline geldiler...
şebnem ferah barikat adında bi grupla (rap grubu) feat yaptı ayrıca bu grup erol büyükburç ve kayahan lada feat yaptı... (konuyla alakası yok ama aklıma gelmişken söylemek istedim)
ben sizin hip-hop tan neden nefret ettiğinizi biliyorum... çünkü onu zengin sosyete piçlerinin müziği sanıyorsunuz... YANLIŞ!!! tam tersi... çünkü gerçek rap şarkılarında sürekli sosyeteye küfür edilir...
rap eleştiri müziğidir isyan müziğidir.. rapte sanat yok diyenlere şunu söylüyorum... rapte HİCİV sanatı vardır... AŞIK VEYSEL in yaptığı gibi yani... rapper = günümüzün ozanları
-
diye düşünüyorsan eğer o halde CLASİK müzik dinle çünkü söz yok sadece müzik ve sanatsal müzik...
çok fazla üstüme geliyosunuz en sonunda evdeki bütün slipknot, nirvana, metallica, iron madian, cradle of filth, scorpions.... gibi kasetleri ve cd leri yakçam ... beni metal den soğutacaksınız.... bize özenti diyorsunuz ama asıl özenti sizsiniz + istanbullu varsa aranızda bilir... KARAVAN, ŞİŞE, 45'LİK, GANDALF, GİTAR... uğrak yerlerimdendir... buralarda bile hip-hop takıldım ve kimse bana yan gözle bile bakmadı.. kadıköy manowar tayfası ile iyi anlaşırız... (tanıyan varsa)
-
assiktir ya şebnem ferah+bi rap grubu he
bi de kayahan var iyice dumur oldum şimdi bi de erol büyükburç var üç idolüm sabah akşam dinlemekten vazgeçmediğim stüdyolarda sürekli parçalarını coverladığımız üç dünyaca ünlü müzisyen ben böyle olduğunu bilseydim tapardım hip hop'a tüh...
-
clasik müzik zaten dinliyorum...
kimse sana yan gözle bakmaz tabi niye baksın??
yapmış olduğunuz müzik buradaki çoğu insan için birşey ifade etmiyo scarface'e sonuna kadar hak veriyorum...
kadıköy manowar tayfasıyla iyi anlaşamaman için bi sebep yok ne sen nede onlar uzaydan gelmediyseniz tabi...
-
yaaa adamım yaaaa... bende dumur hatta dusdumur olmuştum...hemde düet yaptıkları adamlar, hip-hop çı olmalarına rağmen nefret ediyorum onlardan çünkü palyaço gibi giyiniyolar... palyaço şapkaları takıyolar uyuz oluyorum onlara hip-hop ı kirletiyolar die... (ama adamlar hakkaten protest yapıyolar)ki bu yüzden şebnem ferah, erol büyükburç ve kayahan bunlarla feat yaptı, bende bu 3 ismi çok sewerim ama o barikat la feat yaptılar die uyuz olmuştum...
ayrıca başka feat lerde var
candan erçetin feat ceza=şehir
ceza da ipne gitti popçulara ana avrat sövdü ilk albümünde sonrada onlarla feat yaptı... bunlar hip-hop ı kirleten şahıslar işte
-
offf ya offf sana laf anlatmak... müslüm gürsese rap söyletmekten daha zor heralde
-
Yeni üye sen beni dinle!!!!!
ha bu arda tepetaklak atmak hip-hop kültürü arasında ama rapçiler tepetaklak atmaz tepetaklak atanlara B.BOY (break boy) denir... hip-hop ta ki break dance, metal de ki poga ;) anlayacağın...
ben b.boy lardan nefret ederim.. ipneler kız tavlamak için dans ediyorlar... kesinlikle hip-hop felsefesinden haberleri yok... artislik olsun diye gösteriş amaçlı, karizma olduklarını sanıyorlar...
b.boy lara ölüüüüümmmm
-
:)
kime cevap verdiğim belli canım....bak mesajın noktalarını takip et en üstte nereye gidiyomuş :)))
ayrıca senin için müzik sayılma(ma)sı önemli değil ki :) benim için de mesela amy lee vokalist değil ama beğeneni var, beğenmeyeni var...öyle değil mi? :))
-
sen o en üstteki yazıyı okumuşsun ama anlayamamışsın... gogle de searc bara "RAP" yazdım ve RAP DİNLEMEK CAİZMİDR die bi yazı gördüm, tıkladım ve bu siteye girmiş bulundum