-
ya hoşgeldin bu arada :)
heh.....az önceki açıklamama (noktaların gittiği yer) göre bana yazılmış farzederek düzeltiyorum....sana yazılmadı ki :)
-
hoşbulduk abiiii... kusura bakma... hemen bi rap sözü parçalayalım...
diyeceğin varsa geç söyle
yanlışım varsa af eyle...
(CARTEL) KARAKAN a.k.a KING SIZE TERROR
-
1) rap bir müzik değil diyemezsin; kötü bir müzik, sevmediğim bir müzik diyerek eleştiri getirebilirsin.
2) rap müziği sevmiyorum ki aslında "anti-hiphopçılar buraya" forumunda bunun nedenlerini uzun uzun anlatmıştım.
ama bir run d.m.c. vardır ki chuck d. sağolsun rap de dinledik. yani genelleme yapmak rap kötüdür diyip işin içinden çıkmak kaçmaktan başka bir şey değildir. rap diye bir müzik türü var. bir şekilde iyi rapperlarında olduğu chuck d. ve çetesi tarafından da kanıtlanmıştır.kötü rapperların çoğunlukda olması bir şeyi değiştirmez. bu aynı rock müzikde iyi müzisyenler ve kötü müzisyenler olması gibi bir şey. dinleyene saygılı olmak zorundayız. tabi burda doğru düzgün insanlardan bahsediyoruz. 50 cent gibi pezevenklerden değil (pezevenk olduğunu kendisi de söylüyo zaten meymenetsiz şaşkoloz). rock genellemlere karşı bir müzik türüyse, rock severler de genellemelere karşı insanlarsa, insanları direk eleştirmek veya daha kötüsü yok saymak yerine karşındakini dinlemek ve eleştirisini ona göre yapmak zorundadır. ben şahsen şimdiye kadar bu rapçi arkadaşımızda bi yamuk göremedim. aksine oldukça mantıklı ve orta yollu konuşuyo. rap müzik değil diyip bir kenara atmak saygısızlık ve kaçmaktan başka bir şey değil bence.
-
pepperrina çok haklısın adamım... bende 50cent, jayZ veya nelly gibi adamlardan değil seninde söylediğin gibi RUN DMC, PUBLIC ENEMY, 2PAC, DR.DRE, c.o.o.l.i.o (eski hali), MC HAMMER (ki bunu herkes sewer "you can tuch this" şarkısını bilmeyen yoktur).... gibi adamlardan söz ediyorum...
BU RADA BİLMEYEN ARKADAŞLARA SÖYLEMEK İSTERİM RAP PROTEST MÜZİKTİR, ÖZGÜN MÜZİKTİR VE HİCİV SANATIDIR...
sakın her gördüğünüz hip-hop çıyım diyen züppelere inanmayın...
ve gelelim 50 cent in pezevenk olduğuna..
o şerefsiz 50cent reklam olsun diye öyle diyor ve doğru da olabilir aslında... bi aralar yapmış olabilir ama şimdi gereği yok (çünkü şimdi çok parası var), 50cent G-UNIT adında ilk defa piyasaya çıktı ve tutulmadı, ozman sitilleri ve rapleri iyidi gerçek GANGSTA RAP yapıyorlardı çok düşmanları vardı ve hep kavga içindeydiler EMINEM bunları keşfetti ve bunlara yeni bi kimlik verdi ama şöhrete kavuşmaları için bi sansasyona ihtiyaçları vardı ve 50cent albümü çıktıktan 1 gün sonra vokalistleri vuruldu ve hapse düştü... 2 hafta sonra suçsuzluğu kanıtlandı ve dışarı çıktı (bu oyun yapıldı çünkü GANGSTAR olduklarını ve yaptıkları GANGSTA RAP in gerçek yaşantıları olduğunu kanıtlamak istediler, çünkü GANGSTA rapçi sadece başından geçen olayları anlatır)... ama bu sadece bir oyundan ibaretti...
NEYSE BUNLAR DERİN KONULAR SİZİN İLGİNİZİ ÇEKECEĞİNİDE SANMIYORUM...
TEK SÖYLEMEK İSTEDİĞİM HER BOL PANTALON GİYİNİP, HER HİP-HOP DİNLEYEN HİP-HOP ÇI DEĞİLDİR BU BİR FELSEFEDİR + EN BÜYÜK RAPÇİ DİYE BİLİNEN N. BIG VE 2PAC HEP TAKIM ELBİSE GİYİNİRDİ... ha unutmadan CARTEL'den KARAKAN'ın albüm kapağında adamlar takım elbise giymişlerdi... ;)
SAYGILAR
-
hay ağzını öpeyim :) (mecazi olarak :)) )
-
:D aman yanlış anlaşılmaya ;)
-
abiler bırakın gariben müziğini savunsun oda bu metal deryasında boğulup gider
unutmayın buradan kimler geldi kimler geçti
-
unutmayın,
eğer bir forumda herkes aynı fikri savunuyorsa o forum ankete döner...gerçek tartışma için ayrı fikirleri savunan insanların seviyeli muhabbet etmesi gerekmektedir.
-
hımsss aslında bütün formu okusaydın zaten benim metal müzik sewdiğimi de anlardın... ben sadece sizlere yanlış tanıdığınız rapi doğru olarak anlatmaya çalışıoyorum...
size kendi sözümle rapi öztleyeyim...
yer6 rap yoktur çünkü rap zaten yer6'dır. diğerleri doğan görünümlü şahin gibi, rap görünümlü pop tur.
yani sizin rap die sandığınız ve nefret ettiğiniz şeyler aslında pop ve bizde onlardan nefret ediyoruz...
mesela siz ÖZLEM TEKİN i rock çı olarak görüyormusunuz...? bizde USHER gibi adamları rapçi olarak görmüyoruz...
rap sert sitil, hard core dır... public enemy biçok şarkısında jimmy handrix in altyapılarını kullanmıştır...
ve dediğim gibi DR.DRE feat METALLICA var ayrıca türkiye de de.. biçok rapçi ve rockçı düet yapmıştır...
hatta benim şarkıalr için çalıcak adam lazım ... mesela bi gitarist, kalvye ve baterist olarak bi grupla çalışmak isterim...
-
ya beyler...ben size saygısızlık etmek istemedim.
Bu benim düşüncelerim.Tamam ben size saygı duyuyorum
ama burada fikrimi söyledim...Birşeyden de kaçmıyorum.
Sınırları aşmamak kaydıyla istediğiniz kadar tartışalım.
Yanlız şu no_remorse son yazıyı kime yazmış?bana ise onada cevabım
var 2 satır.