Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

ROCK SÖZLÜĞÜ - yazan: garaj elemanları

• eelmaa • 11 Kasım 2004 17:39 • #443408
    az önce garajda metin solmazın kitabıyla ilgili bir yazı okuyordum ve bu topici açmak aklıma geldi.kendi sözlüğümüzü kendimiz oluşturalım diyorum.rock müzikle ilgili bilmediklerimizi öğreniriz.sizlerde benim gibi rockla ilgili sözcükler bulup bir kaç kelimeyle de tanımlarsanız sevinirim.amaç paylaşım, öğrenmek.temelinden başlıyorum:

rock:ingilizce de kaya demektir, bir müzik türüdür.
    jimi hendrix:gitarın allahı....
    gibi.

hadi bakalım.
  • cc_baran • 11 Kasım 2004 18:08 • #443410
    metallica - rock tarihinin en berbat grubu
    megadeth - rock tarihinin en sağlam grubu
    Dani - evrenin en iyi brutal vokali
  • SoFineSlash • 11 Kasım 2004 18:19 • #443411
    Slash-Evrendekı en karızma gıtarıst ve 90 derece ile gıtar calan sahsıyet....
    Iommi-Isteyenın herseyı yapabılecegıne bır kanıt,en baba gıtarıstlerden...
    ALICAN ACAR-Benı gıtara baslatan uzun sarı saclı karızmatık gıtarıst kardesım ama artık o bu dunyada degıl topragı bol olsun kardesımın...
  • Repulsificator • 11 Kasım 2004 18:29 • #443412
    TİMO TOLKKİ= Dünyanın en iyi gitaristi üstüne tanımam..
    Metallica=dünyanın en kral metal grubu
    Stratovarius= TARTIŞILMAZ!
    Avantasia=en kral melodik power
    Concerto moon:avantasia ya 10 basar:))
    ESP=ne denebilir ki...
  • blackened69 • 11 Kasım 2004 18:48 • #443413
    Metallica bir rock grubu değildir! Bir metal grubudur. Ve metali de kendi kafalarına göre yaparlar. Bunca yıl böyle dayanabilmişlerse bu kendine özgü olmalarındandır! Öyle 'dandik mandik' gibi sözcükler kullanmadan bunu öğrenmeliyiz.

Metallica : Tarihteki en güzel metal şarkılarını yapmış olan ilahi topluluk.
    ESP : Dünyanın en iyi gitarı!
    Apocalyptica : Sadece yaylı çalgılar ile Metallica parçalarını bile yorumlayabilen tek grup.
  • gokcen • 11 Kasım 2004 18:49 • #443414
    dream theater:gelmiş geçmiş en iyi progressive metal grubu
    black sabbath:herşey onlarla başladı...
    testament:brutal dinlenir mi diyenler utansın
    j.petrucci:duygu ustası
    metallica:o şimdi hacı..
  • eelmaa • 11 Kasım 2004 18:55 • #443415
    headbang:rock dinlerken kafa sallama.ilk kez led zeppelinin bi konserlerinde yediği nane.
  • cc_baran • 11 Kasım 2004 19:27 • #443417
    sayın blackened69 metal müzik rock müziğin bir dalıdır. bu durumda metallica aynı zamanda bir rock topluluğu olmuş oluyor.

tarja - "rock" müziğin ( nightwish bir metal grubudur !!! ) en güzel seslerinden biri.
  • Repulsificator • 12 Kasım 2004 01:10 • #443420
    blackened69 baba sonuna kadar destekliyorum seni aslanım:))
  • Repulsificator • 12 Kasım 2004 01:12 • #443421
    SoFineSlash kardeşin için üzüldüm kayıtsız kalamadım ve bende bir başsağlığı diliyim dedim..benimde üzüldüğüm insanlar napalım bu işler böyle..