-
az önce garajda metin solmazın kitabıyla ilgili bir yazı okuyordum ve bu topici açmak aklıma geldi.kendi sözlüğümüzü kendimiz oluşturalım diyorum.rock müzikle ilgili bilmediklerimizi öğreniriz.sizlerde benim gibi rockla ilgili sözcükler bulup bir kaç kelimeyle de tanımlarsanız sevinirim.amaç paylaşım, öğrenmek.temelinden başlıyorum:
rock:ingilizce de kaya demektir, bir müzik türüdür.
jimi hendrix:gitarın allahı....
gibi.
hadi bakalım.
-
metallica - rock tarihinin en berbat grubu
megadeth - rock tarihinin en sağlam grubu
Dani - evrenin en iyi brutal vokali
-
Slash-Evrendekı en karızma gıtarıst ve 90 derece ile gıtar calan sahsıyet....
Iommi-Isteyenın herseyı yapabılecegıne bır kanıt,en baba gıtarıstlerden...
ALICAN ACAR-Benı gıtara baslatan uzun sarı saclı karızmatık gıtarıst kardesım ama artık o bu dunyada degıl topragı bol olsun kardesımın...
-
TİMO TOLKKİ= Dünyanın en iyi gitaristi üstüne tanımam..
Metallica=dünyanın en kral metal grubu
Stratovarius= TARTIŞILMAZ!
Avantasia=en kral melodik power
Concerto moon:avantasia ya 10 basar:))
ESP=ne denebilir ki...
-
Metallica bir rock grubu değildir! Bir metal grubudur. Ve metali de kendi kafalarına göre yaparlar. Bunca yıl böyle dayanabilmişlerse bu kendine özgü olmalarındandır! Öyle 'dandik mandik' gibi sözcükler kullanmadan bunu öğrenmeliyiz.
Metallica : Tarihteki en güzel metal şarkılarını yapmış olan ilahi topluluk.
ESP : Dünyanın en iyi gitarı!
Apocalyptica : Sadece yaylı çalgılar ile Metallica parçalarını bile yorumlayabilen tek grup.
-
dream theater:gelmiş geçmiş en iyi progressive metal grubu
black sabbath:herşey onlarla başladı...
testament:brutal dinlenir mi diyenler utansın
j.petrucci:duygu ustası
metallica:o şimdi hacı..
-
headbang:rock dinlerken kafa sallama.ilk kez led zeppelinin bi konserlerinde yediği nane.
-
sayın blackened69 metal müzik rock müziğin bir dalıdır. bu durumda metallica aynı zamanda bir rock topluluğu olmuş oluyor.
tarja - "rock" müziğin ( nightwish bir metal grubudur !!! ) en güzel seslerinden biri.
-
blackened69 baba sonuna kadar destekliyorum seni aslanım:))
-
SoFineSlash kardeşin için üzüldüm kayıtsız kalamadım ve bende bir başsağlığı diliyim dedim..benimde üzüldüğüm insanlar napalım bu işler böyle..