-
vallahi telefon bu aralar kafayı kırdı Manga dinlemekten.
evden okula okuldan eve giderken heryerde Bir Kadın Çiziyorum :)))
neyse Manga güzel ( geliyor bu aralar benim ruh sağlığıma).
byesz.
-
abi konu manga ama benim biraz farklı bir sorum olacak!
nedir bu bilmem kimin Türk versiyonu muhabbeti ben anlamıyorumkalite böyle mi ölçülür oldu bi yabancıya benzerliklemi?
bizim hiç birşeyimiz özgün olamaz mı?
ya da eğer başka birinin yaptığı bir şeye benzemiyorsa bir dönem şerefsiz avrupalıların dediği gibi "Türkler beceremez" mantığıyla kötü ve kalitesiz mi oluyor!
biliyorum konuyla ilgisiz biraz ama gördüm manga linkin park'ın Türkiye versiyonu lafını cinlerim tepeme çıktı yine!
bırakalım bu ezikliği hep başkalarıyla kıyaslanma güdüsünü artık!
ayrıca linkin park ne ki taklidi bi şeye benzesin!(bu arada manga taklit falan değil bana göre)
-
numetal - new metal
manga gurubu new metal(numetal de diyorlar ama aynı şey mi bilmem) tarzında müzik yapıyor. gerçekten de en bariz örnek limp bizkit. ben onları bundan 3 sene kadar önce cover yaparlarken dinlemiştim. açıkçası pek beğenmemiştim. ülkemizde örneğine rastlanmayan bir tarz, en azından o boşluğu dolduruyor. o boşluğun dolması gerekli miydi onu da bilemem.
-
numetal - new metal
heimdall ın değindiği konu çok doğru...neden Türk grupları bisi yaptığında hemen onun bunun gibi deniliyor.Bu artık bir gelenek haline geldi nedense.Bence durum basit.Dünyada belii bir tarz müziği yapan çoook grup var.Bizde nadiren bişey yapan çıktığında hemen kulağımıza tanıdık bir tını geliyor.Bizde aaaa bu şarkı falancanın filancasına beziyor diyoruz.Otomatikmen grubuda benzetmiş oluyoruz.Nese ya bu konu derin konuştukça bişeyler çıkar.
-
Linkin Park'a özenerek daha ne kadar gidecekler gerçekten merak ediyorum...
-
Yooww giydikleri şapka bile limp bizkit özentisi hakketen sööyledikleriniz doğruu..!Zaten şarkılarıda öölee ağım şahım bişey değill..İnsan kendi ürettikleriyle bir yere gelmeli yabancı gruplara bakıp onun aynısını yapmakla değil.Tabiyki bazı grupları örnek alırsın ama bu kadarıda fazla be abi puhahah..!bi arkadaşta sert yazmış bu grubu sadece o arkadaşa gülüyorumm hatta osurarak ehueheuhu.:!
-
ya bu Linkin park, limp bizkit ve türevlerinin yaptığı müziğin nu-metalle alakalandırılması çok saçma. Hiç mi nu-metal dinlemediniz!? Adamlar zaten piyasaya çalışıyo.. "Metal" kavramıyLa alakaları yok.. Mangaya gelince o da yaptığı müziğin farkında olmadan ya da farkettirmeden nu metal yapıyoruz diye geçiniyolar. Tek kelimeyle "piyasa" olmuşlar.Ayrıca sertlikle alakaları yok. Bi şarkılarını dinledim onda da gitar sesi duyulmuya zaten ve sertlikten bahsediyolar. Komik..!!
-
şaçmalık!
-
arkadaşlar bi şeyi eleştirirken o şeyle ilgili herşeyi göz önünde bulundurmak lazım. manga'yı ilk yeni melek'de bi konserde izledim ve gayet iyi buldum.yaptıkları gangstas paradise ve du hast coverlarıyla ve kendi uğraşıp yaptıkları şarkılarıyla gayet iyiydiler.
bir kadın çizeceksin adlı şarkının klibini gördüğümde hayal kırıklığı yaşadım ama yine de gidip albümü aldım. iyi ki de almışım çünkü gerek sound, gerek şarkı sözleri bakımından bence gayet kaliteli bi grup. sonuç olarak adamlar uğraşmış ve yapmış kardeşim saygı duymak lazım.çünkü o şarkı sözlerini ve o melodileri yazmak hiç kolay değil...
iz bırakanlar unutulmaz, yalan, kal yanımda, bi harika; diğer şarkılar da gayet güzel.başka da diyecek söz bulamıyorum...
-
mor ve ötesi,duman,kargo ya da athena gibi gruplar neden piyasada kendilerine yer buldular? biliyosunuz ki bu grupların hepsinin tarzı farklı ve hepsi tarzlarında türkiye de ilkler. manga da yaptıkları müzik açısından bu tarz da türkiye de bir ilktir ve piyasada da kendilerine rahatlıkla yer bulabilceklerini düşünüyorum ve şuan manga yı konuşmayan da yok. onları konuşturan şey farklı olmaları..