Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

eren kömürlü-efes

• karete • 3 Haziran 2005 02:17 • #470305
    pek hoşuma gitmedi okadar reklama karşılık
  • eTSuLu_aLBiNo • 3 Haziran 2005 10:02 • #470311
    sevdim ben yaw hoş olmuş.tebrikler.
  • nere • 3 Haziran 2005 11:06 • #470316
    evet arkadaşlar artık link'de var..buyrun dinleyin efes'i...
    tabi ki mutlaka beğenen de beğenmeyen de çıkar,herkesin canı sağolsun....
    tabi ama beğenenlere ayriyetten çok teşekkürler...
  • souls_for_rent • 3 Haziran 2005 11:15 • #470318
    güzel olmuş da... ben daha iyisini bekliyordum. ama bu da güzel. tebrikler...

• Ktulu • 3 Haziran 2005 14:43 • #470350
    Birazdan muzikpark'a da koyuyorum linki.

Demo hakkında biraz yorum yapalım...

Sürat olarak bence gayet iyi. Ritm riffleri sağlam. Ama soloları beğenmedim açıkçası. Bir de klavye yakışmamış parçaya. Ritm rifflerini çok beğendim, tonlar da çok iyi ayarlanmış, lead gitar için de ritm için de. Ama ne yalan söylüyim besteyi beğenmedim. Parça bi "bütün" değil. Dinlerken Efes'e çağrışım yaptırabilicek bişey bulamadım şahsen. Gitar olayında yetenekli olduğun belli ama beste konusuna çoooook daha eğilmen gerekiyor bence.

Teknik detayları bilmem onları daha iyi eleştirebilecek arkadaşlar var burda. Müzikal açıdan da, teknik açıdan da.

Davulcunuz da iyiymiş bu arada ;) (Bassçının sesi soluğu pek çıkmıyo.)
  • mustafa1135 • 3 Haziran 2005 18:39 • #470390
    bu efes herhalde harabe olanı değil.pilsen olanı herhal. gayet kemik,ilik,melankolik.. eren tarz olarak efeste kabuk değiştirmiş.
    Ama gayet güzel olmuş.Ama bu yaşta olup da bazı şeylerden etkilenmemek mümkün değil...Üzerindeki kabukları ata ata kendini bulacaksın.
    Bence bir solist bul kendine,sözler üzerine de yoğunlaş...
    Çabaların gayet güzel... Devamını sabırsızlıkla bekliyorummm..................................................................................................................................................
  • nere • 3 Haziran 2005 23:48 • #470471
    arkadaşlar buyrun dinleyin şarkıyı...
  • nere • 3 Haziran 2005 23:54 • #470479
    bakın 6,7 yazı yukarda karate arkadaşımız link vermiş buyrun dinleyin..
  • sdqantaris • 9 Haziran 2005 00:50 • #471579
    Evet sonunda dinledim Eren bir kaç kere üst üste. Ha şöyle, ortada fiziki bir şey olsun da onlar konuşulsun.

Geçelim şarkıya ve kayıda.

Giriş gerçekten hüsran. Metronom yok belli ki, melodi sallanıyor, dolayısıyla arpejin üstüne koyduğun delay de saçmalıyor ve yanlış oluyor milisaniye babında. Üstüne gelen sweep melodi de alakasız, çorbaya dönmüş.

Çok sert bir giriş yaptım ama parçaya geçince ilk verse güzel, melodi akılda kalıcı ve sevimli ama arada yine bir sürü nota basıcam derken bozmuşsun sadeliğini. Sonraki verse çok da anlamlı gelmedi, sweep de sweep. Sonra ritmler giriyor güzel ilk 4 tur hoş, o sweep iniş yakışmış. Sonra aynı ritm üzerine solo güzel ama altında sweep var yine, baymış. Parça yavaşlıyor, hoş olmuş. Hızlanıyor, güzel. Yavaşlıyor derken başka bir rife geçiyor. Lüzumsuz bu da. Kopuk. Şu oldu bu oldu derken kaçırıyoruz artık trafiğin başını sonunu. Parça duruyor klavyeler. Eh öh sonra sololar yine bir ton.

Eren, güzel başlamışsın ama birbirinden kopuk bir sürü şeyi ardarda bitiştirmişsin. Şu sweep işine de bu kadar takma kafayı. Yapabilmek ayrı, yerinde yapmak ve tadında bırakmak ayrı.

Daha iyi şeyler yapacaksın ileride umarım ama bu çalışmayı heba etmişsin.

Kompozisyon yazmak hem çok kolay hem de değil. Biraz daha düşün çalışmalarının üzerinde.

Bu şarkıyı da baştan düzenlersen bir hayli güzel bir şey çıkar bence, çıkar at bir sürü alakasız rif var, güzel olan şeyleri de lüzumsuz sweepler ve "çok nota basıcam" kaygısı batırıyor. Otur baştan yaz şarkıyı, üşenmeden ve farklı kaygılarla.

İyi çalışmalar. Başarılar.
  • nere • 9 Haziran 2005 10:26 • #471596
    teşekkür ederim,aslında şarkının çok değişken olduğunu baştan sizlere söylemeliydim,çünkü elimden geldiğince klasikleşmiş düzenlemeleri kendimce yıkmaya çalıştım,ayrıca efes'i anlatmaya çalıştığım için tıpkı efes'in tarihi gibi çok değişken oldu,savaşları,suküneti,hastalıkları,efes'in bir harabe haline gelmesini anlatmaya çalıştım ve bunların hepsini anlatmaya çalıştığım için tarz olarak çaok farklı şeyler anlatan melodileri bir şarkıda toplADIM.bir de sanırım yaptığım düzenlemelere,kompozisyona deneysel sıfatını eklersek daha açıklayıcı olacak sanırım...
    saygılar,sevgiler.