-
1- lenin gorki'ye demişki, ya şu romanlarında biraz daha komünizm ağırlıklı konuları işle de, halk okurken beyinlerine fikir yoluyla girelim. maksim gorki de demişki, eğer sanatı ideolojiye kurban ederseniz ortada sanat manat kalmaz, geriye sadece siyaset ve ideoloji kalır.(bunu müzik üzerinden düşünün)
2- insanlar müzik diye yola çıkarlar ama yaptıkları işe illaki kendi hayat felsefelerinden birşeyler katarlar. black metalciler tanrıyla isayla incille bozmuşlardır kafayı mesela. marilyn manson ve eminem amerikaya ve tüm ahlaki değerlere karşı çıkmışlardır. new model army ise ingiltere kraliçesiyle, yaşar kurt orduyla uğraşmıştır.
3- bir de hiç ideolojiyi müziğe taşımayan adamlar var. tek hayat felsefeleri müzik, notalar, yeni bir tını bulmak, yeni enstrumanlar üzerinde çalışmak, en iyiyi yakalamak, sevgi adamı olmak... gerçek müzikadamları kutluyorum...
-
2. maddede de 3. maddede de yazdıklarının hepsi gerçek müzik adamları, ne NMA ne Yaşar Kurt ne de Pink Floyd sadece siyasi eleştirel amaç güden adamlar değil.
Lüzumsuz formatlama girişimi. Söylenenler ışığında Lenin'e de saygı duyarım, Gorki'ye de, Maksim'in söylediği de bir yere kadar doğru.
Görüşünü desteklemek adına açtığın bu başlığı ve yazdıklarını tutarlı ve mantıklı buluyorum. Ama içeriğine çok da katılamıyorum.
Müzik=Hayat - Her şeye karışır, her şeyden etkilenir, her konuyu işler.
-
rakınkak'tan esinlendim ve yazdım.
fikirlerime destek istemiyorumki:) aksine farklı neler söylenebilir merak ettim. formatlama falan da yok ortada :)) kişisel birşey yok burada. sadece bir başlık ve bir konu.
bu şekilde neler düşündüğünü de öğrenmş oldum. efendi efendi yazmışsın sağol. bunu herkes başaramaz.
-
rakınkak'tan esinlendim ve yazdım.
Destek istediğin hissine kapılmadım. Kişisel bir şey var sanki, 3. maddeyi desteklediğin gibi. ["en iyiyi yakalamak, sevgi adamı olmak... gerçek müzikadamları kutluyorum..." demişsin ya o açıdan]
Neyse.
Efendi olmak çoğu zaman güçleşiyor benim için bu sitelerde, ama sakin olmalı her daim...