-
yukardan aşağı
E2--->en kalın tel
A2
D3
G3
B3
E4
normalde böyle ok de, gitarı bi de re ye göre akor ediyolar o zaman sıralama nasıl oluyor??
-
reye göre akortlayınca noluyomuş??
-
Re'ye göre akortlamak derken neyi kastediyorsunuz? Drop D? Double Drop D? D modal? D minor? D wahine, daha bilmediğim bir sürü Re akortlu sistem var. Hangisini istiyorsanız hepsinin sistemi farklı haliyle.
-
yaw normalin bi düşüğü işte ben de tam bilmiyorum en kalın tel D2 oluyo ama gerisini bilmiyorum.onu soruyo heralde
-
bazı gitarlarda en üst teli reye çekmeye yarayan bi mekanizma oluyo reyle ilgili en yakın teori bu..(tom morellonun geliştirdiğibi tekniktir)böylece beşli akorlar tek parmakla basılabiliyo..tabi bi kaç tane daha var ama bence arkadaş bunu merak etmiştir..
-
neyime lazım benim 5lilere tek parmakla basmak.. mutluyum ben bu halimle, karıştırmamak lazım ortalığı!!
-
bazı şarkılar varmış, 1-2 telin akortunu bozup çalıyolarmış.. özelliği ne bunun bi de bunun bi ismi var mı müzikte??
-
Bunu genelde vocale kolaylık olsun diye yaparlar.Albüm kayıtlarında mi den çalan gruplar konserlerde re ye inebiliyr.Metallica mesela.Vocal ince seslere inerken daha az zorluk çeksin diye yapılır.Ben pek tasvip etmem ama hemen her grup böyle yapıyor.Albüm kayıtlarında da re ile çalan gruplar vardır.Mesela Children Of Bodom.Demek o sesi seviyolarmış..
-
yanlış yere açmışsın konuyu
-
benim canim dostumun cok anlamli bi sozu vardir,hep derki si den gir fa dan cik...