Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

neden pop müzik bu kadar dandik??

• beeftech • 26 Temmuz 2005 00:34 • #479559
    abi simdi bi doktor olsan nerden baksan en az 1+6+5 yıl(hazırlık+tıp+uzmanlık)+bi kac yıl da akademik kariyer vs en az 15 yılda esaslı doktor oluyosun adam gibi para kazanmaya baslıyosun

bi mühendis olsan 4+1 sene üniversiteye gidiyosun sonra mastır falan filan 700 milyona seni ise alıyolar

bi popcu olsan simdi iki g*tünü veriyosun klip cekip sarkı söylüyosun b*k gibi para kazanıyosun

hangisi daha kolay?

iste millet sonuncusunu seciyo.. kimsede ruh kalmamıs ki su ülkeye bisey vereyim diye herkes parayı düsünüyo ya da parası olan insanları hayal ediyo...
    abi insanlara ruhlarını geri vermeden millet daha cok popcu olur semra hanım izler "caponlar yapıyo ya" diyip durur elalemin yaptıgı kameralı telefonlarla birbirlerine hava atar vs..

al sana "Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi"!! illa kaleleri askerlerle isgal etmek zorunda değiller GENCLER(ben de dahil) KAFALARI İSGAL ETMİSLER DAHA NE DURUYORSUNUZ??(ben ne duruyorum?) garajda hazır var hep birlikte tekrar okuyalım
  • GaRaJ Arabası • 26 Temmuz 2005 02:06 • #479564
    Bu şekilde ayıralım; Batı sentezli pop, Türkçe pop ...

Gençlerin %80 inin hayali birgün popcu olmak, popstar olmak... Ne kadar yazık...
  • saglamadam • 26 Temmuz 2005 02:22 • #479565
    başarısız bi genelleme yapmışsın bence... şu an türkiye'de POP(ular) olan bişey varsa o da rock müziktir... gençlerin yüzde elli gibi bi kısmı nerdeyse amatör olarak müzisyendir ya da kendini öyle zannetmektedir... ayrıca pop müziğin dandik olduğu kısma katılmıyorum... gerçek anlamıyla pop müzik yapan müzisyenlerin hakkını kimse yiyemezki bu insanlar yurtdışında elton john gibi, ülkemizde ise kenan doğulu gibi müziğe yıllarını vermiş insanlardır...
  • GaRaJ Arabası • 26 Temmuz 2005 15:47 • #479586
    başarısız bi genelleme yapmışsın bence... şu an türkiye'de POP(ular) olan bişey varsa o da rock müziktir... gençlerin yüzde elli gibi bi kısmı nerdeyse amatör olarak müzisyendir ya da kendini öyle zannetmektedir... ayrıca pop müziğin dandik olduğu kısma katılmıyorum... gerçek anlamıyla pop müzik yapan müzisyenlerin hakkını kimse yiyemezki bu insanlar yurtdışında elton john gibi, ülkemizde ise kenan doğulu gibi müziğe yıllarını vermiş insanlardır...

Müzik piyasanın içinde misin dostum da bu kadar rahat konuşuyosun? Türkiye de popüler olan senin dediğin rock değildir..! Alternatif müziktir. O senin dediğin rock müzik Türkiye de sen daha hayatta yokken vardı. Şimdi Türkiye de rock müzik yapılmıyor.

Pop müzik dandiktir, fabrika müziğidir. Sözleri boştur, avuntudur. Müzikal açıdan hiçbirşey ifade etmez. Bunun aksini iddia eden varsa gitsin konservatuar okusun.
  • _betrola_ • 26 Temmuz 2005 16:09 • #479587
    her müzik piyasası içinde olan müzikten anlıyo diye bi görüş olmaz,olamaz.
  • dexter_holland • 26 Temmuz 2005 16:12 • #479588
    İşte burada da sen saçmalamışsın. Öncelikle belki sanatçıları tamam ama müzik türlerini eleştirmeye kimsenin hakkı yoktur. Sen kim olabiliyorsun da Sezen Aksu'nun, George Micheal'ın, Cat Stevens'ın müziklerine müzikal açıdan birşey ifade etmez diyorsun? Kaç tane konservatuar mezunu bir rock müzisyeni gördün şimdiye kadar?Eğer pop müzikten anladığın Britney Spears ve Justin Timberlake ise zaten müzik dinlemiyorsundur. Zaten bir türü "dandiktir" diye genelleyebileceksen sen müzikten anlamıyorsundur. ( Ve defalarca da söyledim pop kelimesi popülerin kısaltılmışıdır ve popüler müziğe klasik, jazz ve folk müzikleri dışında herşey girer. Rock, alternatif, hiphop, dans...) Bence at gözlüklerini çıkartıp boş konuşacağına farklı şeyler dinle biraz.

NOT: Sözler boş ha? Peki punk müziğin kralı The Ramones'un I Wanna Be Sedeated şarkısının sözleri çok mu derin? Ya da Linkin Park o kadar para kazanmalarına rağmen hala "çok yalnız hissediyorum, uyuştum, çok uğraştım, çok zorladım ama sonuçta birşeyler ifade etmedi" sözlerini gerçekten hissederek mi yazıyorlar? Eh?

NOT 2: Konservatuar eğitimi görmek seni müzikal açıdan hiçbir şekilde geliştirmez, konservatuar öğrencileri sadece klasik müzik dinler ve öğretilen tek şey müziksel terimler ve enstürmanının nasıl çalınacağıdır öğrenciye.
  • _betrola_ • 26 Temmuz 2005 16:18 • #479589
    round -1
    fight!!!
  • dexter_holland • 26 Temmuz 2005 16:30 • #479590
    Yok ya... Valla kavga etmek vya da kendimi kanıtlamak gibi saçma sapan amaçlarım yok. Sadece milyonlarca sadık dinleyicisi, Elton John, Whitney Houston gibi bu işe yıllarını, emeklerini, kendilerini vermiş onlarca yetenekli sanatçıya hakaret olarak görüyorum hiç düşünmeden 'dandik, fabrikasyon' demeyi. Sanki rock müzik hiç fabrikasyon değil. Sevmiyorsan sevmiyorsun, kendi sevmedikleri şeyleri kötüleyen insanlar egomanyaklardan başklaları değildirler.
  • GaRaJ Arabası • 26 Temmuz 2005 17:38 • #479595
    Öncelikle belki sanatçıları tamam ama müzik türlerini eleştirmeye kimsenin hakkı yoktur.

Neden eleştirme hakkı yoktur kimsenin? Pop müzik çok üst düzey bir müzik midir? Bilgin varsa, birikimin varsa eleştirirsin bu 1..!

Sen kim olabiliyorsun da Sezen Aksu'nun, George Micheal'ın, Cat Stevens'ın müziklerine müzikal açıdan birşey ifade etmez diyorsun?

Etmez... O kadar albumlerini toplasan sadece 2-3 parçaları hit olmuştur. Sana ne katıyo sözleri aşktan başka? Aşktan başka bu dünyada bir bok yok mudur? (Sezen Aksu yu saymıyorum) George Mıcheal ve Whitney Houston sadece parça yorumluyorlar, diğer herşeyleri ayaklarına kadar geliyor. Album için sadece stüdyoya girip çıkıyorlar. Bunlar sadece vitrin için... Olayı hep üst taraftan görüyoruz sadece, içini açıp bakmak aklımıza gelmiyor değil mi? He bir de sen kimsin ki gibi kelimeleri kullanma istersen fena g*t olursun...

Eğer pop müzikten anladığın Britney Spears ve Justin Timberlake ise zaten müzik dinlemiyorsundur.

Benim bu prodüktör maymunlarınla işim olmaz zaten dostum merak etme...

( Ve defalarca da söyledim pop kelimesi popülerin kısaltılmışıdır ve popüler müziğe klasik, jazz ve folk müzikleri dışında herşey girer. Rock, alternatif, hiphop, dans...) Bence at gözlüklerini çıkartıp boş konuşacağına farklı şeyler dinle biraz
    .

Sadece gülüyorum :) Bana bazı şeyleri ders vermeye kalkıyo :D

NOT: Sözler boş ha? Peki punk müziğin kralı The Ramones'un I Wanna Be Sedeated şarkısının sözleri çok mu derin? Ya da Linkin Park o kadar para kazanmalarına rağmen hala "çok yalnız hissediyorum, uyuştum, çok uğraştım, çok zorladım ama sonuçta birşeyler ifade etmedi" sözlerini gerçekten hissederek mi yazıyorlar? Eh?

Ne linkin park dinlerin ne de Ramones... Bana bunları örnek gösterme... Linkin parkı genellikle 14-17 yaş arası. Bildiğin başka grup yok mu?

Sanki rock müzik hiç fabrikasyon değil

:) Ya sen çok komik bi insansın ya :) Sen daha müzik nasıl yapılır bilmiyorsun gelmiş burda iki ileri bir geri söylediğin sözlerle ahkam kesmeye kalkıyorsun. Nickinden belli senin hangi müziği dinlediğin ve bu şekilde konuşman. Punk dinleyen bir insanla hiç anlaşamam o yüzden hiç yanaşma...

NOT 2: Konservatuar eğitimi görmek seni müzikal açıdan hiçbir şekilde geliştirmez, konservatuar öğrencileri sadece klasik müzik dinler ve öğretilen tek şey müziksel terimler ve enstürmanının nasıl çalınacağıdır öğrenciye.

Konservatuar okuyan öğrenciye ilk olarak ölçüleri, notaları, partisyonları, armoniyi, modülasyonları, kontrpuanı, tonaliteyi, solfeji öğretirler. Bunun sonucunda da öğrenci pop müziğinin ne kadar basit olduğunu görür ve anlar. Dediğin gibi bazıları klasik müzik dinler, çünkü klasik müzikteki ölçüler, gamlar, yarım vuruşlar, aralıklar, diziler ve ensturmanlar dikkat çekicidir. Pop müzikteki 4x4 ölçüyle la ise başlayıp sol ile bitmez..
  • dexter_holland • 26 Temmuz 2005 17:52 • #479599
    Senin gibi hepsine alıntı yapamayacağım üzgünüm. Pop müzik bir türdür, bunun iyisi de var kötüsü de. Genel olarak eleştirmek sadece müziği eleştirmek gibi birşeydir.
    George Micheal'ın sadece stüdyoya girip yorum yapması da saçmalık, adam kendi şekılarını besteliyor herhalde birçok iyi popçu gibi. Linkin Park'ı ve The Ramones'u önek gösteriyorum çünkü iyi bilinen gruplar bunlar, herhalde senin neler dinlediğini bilemem zaten önemli olan senin dinlemen değil, sadece pop müzikte anlamsız sözler olmadığını göstermek için onalrı örnek gösterdim.
    11 yıldır piyano eğitimi alıyorum ve doğal olarak konservatuar öğrencilerine bunları öğrettiklerini biliyorum ama müzik zevki gelişmiş hiç bir konservatuar öğrencisiyle karşılaşamadım daha. Basit müzik demek kötü müzik demek değildir. Ona bakarsan tarihin en büyük gruplarından biri olan The Beatles'ın şarkıları son derece basittir ama yine de mükemmeldir.
    Söz olayına gelince de açıkçası çok umrumda değil aşkmış ya da değilmiş. Beni müziği ilgilendiriyor sözleri değil. Hiçbir zaman sözlere önem vermemişimdir, versem şiir dinlerdim herhalde.
    Sen kim oluyorsun sözüme gelince de kesinlikle kimseyi küçük gördüğüm falan yok. Sadece kimsenin milyonlarca insanın dinlediği, uğraştığı şeye 'dandik' demeye hakkı yok. Sevmiyorum demek daha mantıklı.

- Birşeyi unutmuşum, çok komiksin demişsin. Lütfen açıklar mısın? Rock müzik neden fabrikasyon değil pop gibi? Tabii hepsi aynı diye genelleme yapmıyorum.