Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

neden pop müzik bu kadar dandik??

• GaRaJ Arabası • 26 Temmuz 2005 18:03 • #479601
    Popüler adı üstünde tabi ki herkes dinleyecek. Bu pop müziğinin iyi bir müzik olduğunu göstermez...

Rock müzik fabrikasyon değil, çünkü ekstradan pop müzikte kayıtta extrem efecktler kullanılmıyor. Pop müzikte tempo da drum var rock da davul var. Basslar orjinal ve çoğu kez bağımsız gidiyor. Bildiğin üzre gitarlar da orjinal. İşte bu yüzden pop müziğine fabrikasyon diyoruz. Vokal hariç neredeyse herşey bilgisayarla yapılıyor. Sence bu ne kadar müzik?
  • dexter_holland • 26 Temmuz 2005 18:09 • #479603
    Evet yeni pop müzikte durum böyle ama George Mciheal'ın Faith'i ya da her ne kadar pek sevmesem de Dido'nun bazı şarkılarını düşün. Ayrıca bu tür bilgisayarla yapılan sesler müziğin kötü olduğu anlamına gelmez. Beatles'ın Let it Be'si de öyle bir albümdü ama bu onun içinde çok sağlam parçalar olmasını değiştirmedi. Maggie Mae'den ve Dig It'ten bahsetmiyorum tabii.
  • GaRaJ Arabası • 26 Temmuz 2005 18:31 • #479606
    Kötü demiyorum ki dandik müzik diyorum. Müzik eğer bilgisayarda yapılacak bir olaysa herkes müzisyendir..! Buna da imkan sağlayan müzik türü poptur.
  • dexter_holland • 26 Temmuz 2005 19:14 • #479607
    Bilgisayarla yapılan beste değil ki... Ha bilgisayardan çıkmış sesler ha enstürmanlardan, dinlediğin şey aynı nasıl olsa. Bu Matrix'teki ajan Smithler bilgisayarla yapıldığı için Matrix dandik bir film demekle aynı. Ama değil, senaryo iyi, oyuncular, yönetmenler iyi...
  • GaRaJ Arabası • 26 Temmuz 2005 19:34 • #479615
    Wasshh... Ben artık yazmıyorum sana... Ya senin yaşın kaç?
  • dexter_holland • 26 Temmuz 2005 21:56 • #479626
    16, niye sordun ki?
  • Shit_Happens • 26 Temmuz 2005 22:38 • #479628
    neden bu topic bu kadar dandik? desem nasıl olur? çünkü aynı mantık.
  • _betrola_ • 26 Temmuz 2005 23:44 • #479634
    o zaman sen "dandik"olmayan bi topic aç da görek
  • GaRaJ Arabası • 26 Temmuz 2005 23:59 • #479638
    16, niye sordun ki?

16 yaşındasın ve benle müzik tartışmasına girebiliyorsun. Ok gir ama somut bilgiler olsun lütfen. Müzik hakkında konuşuyoruz sen gidiyorsun Matrix filmine giriyorsun ne alaka ise? Bir de diyorsun ki 11 yıldan beri piano eğitimi alıyorum. Bethoven bile senden erken başlamadı piyanoya :)
  • Gözdev • 27 Temmuz 2005 03:05 • #479661
    ya yaşla ne alakası var.bence dandik olmasının nedeni sözlerle müziğin bi türlü bi ruhta birleşememesi ve sürekli önüne gelenin popçu olması...yani biri çıkıyo hüzünü içinde barındıran sözlerin arkasına diskoluk bi müzik koyuyo ve bütünlük olmuyo insanı alıp götürmüyo...sözleri sallamayıp tempoyla kopıyimmı yksa...?!en iyisi rock sinirlendiysen bişeye ya da birisine müziğin sertliğiyle rahatlıcaksın.bu arada herse3ye zıt gidenleride anlayamıyorum kardeşim başlık ya da konu sana salakça geliosa yorum yapma bişe yazmak zorunda diilsinki