-
biliyorum bende izledim şimdi albüm belgesel film ne varsa
toplayacağım.Ama gitar onada bi çözüm bulmam lazım acaba
antalya da blues la ilgilenen birini bulabilirmiyim.Bana blues ile ilgili ne varsa gönderirseniz sevinirim.
-
blues yapmak için sana fender tele öneririm. ama strat tonları da blues için çok uyumludur. clean tonda strat üzerine blues yapılacak gitar tanımıyorum. bu bir fikir. ama fender blues için 10 numara gitardır. özellikle bass gitar fender olmasa bile fender tadında tok ve güçlü bi tona sahip olmalı blues müzik için. yani bi nevi jazz bass kullanılsa daha iyi olur. bunun yanında ne kadar lazım sana bilmiyorum ama blues için en iyi davul markası da yamaha diyebiliriz. çünki yumuşak tonları anlaşılır altoları var. tabi
ki seçici bir trampetin olması gerekir blues için.
Fakaaaaaat. blues yapmak istiyorsan eğer hiçbişeyi önemseme elinde kütük gibi akustik gitar bile olsa seni hiçbişey caydırmasın. yukarıda saydıklarım olsa sadece daha iyi olur. sonuçta blues hüznün ve hissin müziğidir.
-
sana bir de bikaç isim vermek isterim. dinlediğin zaman sana gerçekten klavuz olacaklardır. bi kere jimi (hendrix)den vazgeçme. eric clapton bluesun yaşayan efsanelerindendir. bb king tam bir blues müzesi gibidir. buddy guy , clerance gatemouth brown , chuck berry , miles davis(ne kadar jazz cı olsa da blues sever birinin hoşuna gider) , louis armstrong , ray charles ve blues un sevimli grubu blues brothers.
çok isim var unuttuğum ama sen zaten onlarla da karşılaşacaksın.
bir de her sene efes pilsen blues festivali yapılıyor. antalyaya geliyor mu bilmiyorum ama güneyde bi şehre gittiğinden eminim. takip etme fırsatın olursa kaçırmamanı öneririm.
harlem , new orleans ve memphis in müziğine bir hayran daha katıldığı için seviniyorum.
saygılar
koray
-
stevie ray vaughan, jon butcher, rick derringer, john mayall & the bluesbreakers, homesick james, robert johnson, buddy holly, muddy waters ı da unutmamak lazım tabi...
-
muddy waters ve buddy holy yi unutmamam lazımdı harbiden.
-
skip james gibi üstadların mp3lerini imesh den veya kazadan indirebilirsin...:)
-
ya çok sağolun arkadaşlar
şimdi bi kaç gündür sitelerden bilgi topluyorum.
Bu arada dün buraya cevap yazmak istedim bir gün sonra yazabilirsiniz diye bir ileti çıktı bu ne anlama geliyor.
Ve direct mp3 indirebileceğim bi site yok mu ben şirketteyim kazaa
gbi programları indirmek istemiyorum.
-
ben bi şerkette çalışıyorum pc ye program indirmek istemiyorum hiç bunları indire bileceğim beleş biyer yok mu?
-
sana bi site önereyim. parçaları download edemiyorsun ama mp3 kalitesinde winamptan otomatik olarak dinliyorsun. www.soundclick.com hertürlü müziği burda bulabilirsin. ama sen blues bölümüne gir , chartlardan herhangi bir parçayı hi-fi olarak winampta dinleyebilirsin.
herkese tavsiye ederim bu siteyi.
-
arkadaslar ben göremedim ama jeff beck de unutulmamali bana kalirsa...
"the blues" serisinden de özellikle "red white and blues" hosuma gitmisti benim...
bir de ares gibi paylasim programlarindan bulabilirsin sanirim, eric clapton,jeff beck ve jimmy page ortak çalismalari....mükemmel...!