Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

stairway to heaven'ı tersten çalarsanız ne olur?

• deep thinker • 30 Temmuz 2005 17:30 • #480004
    forumu fazla araştırmadım, o yüzden başka konu başlığı altında konuşuldu mu bilmiyorum..

dün gece samanyolu tv de haberlerde bir haber vardı, büyük ihtimalle ana haber bülteninin tekrarı idi..

haberde "led zeppelin adlı grubun stairway to heaven adlı şarkıyı tersten çaldığınızda satanizm temalı sözler ortaya çıkıyor" benzeri şeyler iddia ediliyodu. sonradan bunu da jimmy page'in satanizmle ilgisi olan bir adamla ilişkisi olmasına bağlıyodu falan..

ben haberin tümünü izleyemedim. yorum da yapmicam. olayla ilgili bişey bilenler varsa onları yazsın.
  • ThErİoN • 30 Temmuz 2005 17:41 • #480006
    haberim var gerçi hiç tersten dinlemedim ama aynı konu bir süre önce metaltr forumlarında da baya tartışılmıştı, bilmiyorum dinlemedim hiç, denemek lazım

satanist de olsalar umrumda değil açıkçası led zeppelin gibi bir gruptan bahsediyoruz sonuçta....!

bu arada aynı şey özellikle jimmy page için de çok söylenir, bilenler bilir evinde mr.crowley'nin esyalarini bulundurmasi falan....
  • deep thinker • 30 Temmuz 2005 17:55 • #480008
    internete biraz baktım da, bu olay yeni değilmiş. hatta başka şarkıları da tersten çalıp böyle satanik içerikli sözler çıkarmış olan bir site de var..

bu arada tekrar hatırlatayım. ben yorum yapmıyorum, adam satanistmiş değilmiş beni ilgilendirmiyor. sadece haber ve işleniş şekli ilgimi çekti o kadar..
  • dexter_holland • 30 Temmuz 2005 18:00 • #480009
    İlginç, ama Samanyolu bu, inanasım gelmiyor. Bu arada nasıl tersten dinleyeceğim ki? Plak gerek hewrhalde tersten dinlemek için.
  • kutay__ • 30 Temmuz 2005 18:04 • #480010
    mp3 ü wave editorunde tersten caldırabiliyosun. (soundforge,cool edit vs.) aman ya onlara kalsa harmandalını kasap havasını bile tersten calınca şeytani bişeler oluyor. geçin bunları azizim :)
  • deep thinker • 30 Temmuz 2005 19:16 • #480013
    http://www.goyk.com/flash.asp?path=1312

bu linkte bişeyler var konuyla ilgili..
  • craSSa • 30 Temmuz 2005 21:15 • #480023
    Boş söylentiler. Kimse kasmaz "Öyle bir şarkı yapayım ki tersten çalınca satanik sözler çıksın" diye. Laf. Hatta alın bir tane de ben söyleyeyim. Dio'nun logosunu ters çevirip dikkatli baktığınızda Dio ne oluyor? Devil !!! James Dio ise bunun talihsiz bir rastlantıdan ibaret olduğunu söylemiş.
  • rickenbacker • 30 Temmuz 2005 22:26 • #480034
    stv de çıkan haberleri kaale ne alıyosunuz . sabah akşam sırlar dünyası gibi deli saçması şeyleri yayınlayan bir kanaldan ne bekleyecen ki. hem öyle olsa ne olur led zeppelin led zeppelin dir
  • ThErİoN • 30 Temmuz 2005 22:41 • #480039
    hakkaten ya led zeppelin gibi bi grubu tartismaya gerek yok bence!
  • paradigm_shift • 30 Temmuz 2005 22:46 • #480040
    samanyolu tv de belgeseller de oluyo çocuk hedef kitleli..:

"ne kadar büyük bi ağaç..neredeyse 3 minare boyunda.."