-
arkadaşlar bu konuya kendi çapımda takmış durumdayım.sizce de öyle değil mi??ya yeni bi grup çıkıyor.işte yok şuna özenmişler..yok şunun taklidi..yok bunlar da müzik mi yapıyor??ne bu ya???ya da ne biliyim işte kurbanın bilmem hangi şarkısı bilmem hangi şarkıya benziyor??valla insanları anlamıyorum.tamam bende hani beğenmediklerimi eleştiririm ama bazı tipler oluyo ki resmen bişey yakalasak da nasıl b.k atsak diye bekliyorlar..hem bir grubu çok seviyoruz deyip,destekliyoruz deyip.sonra da gidip internetten albümlerini indirrmelerine de sinir oluyorum insanların..destekliyosanız eğer gidin orjinal albümlerini alın..zaten ne kadar satıyolar ki??birkaç ay önceki blue jeande kurbanın albüm kritiğinde şöyle yazar;".....bu grupları(MvÖ,duman,kurban..)yurt dışında değerini bilen yok.bu adamlara bizden başka sahip çıkan da yok.bu yüzden bu adamların değerini en iyi biz biliriz."sizce de öyle değil mi??
-
burası hadi bok atalım memnun olalım şekil olalım karizma yapalım ben daha çok biliyorum seni göt ettim işte mantığı olan tiplerle dolmaya başladı...
yerli rockta bari orjinala albüm alalım.yoksa hep aynı yerinde sayıp durar:)
-------------------KORSANA HAYIR----------------------------
-
TeUFeL ağzına sağlık abi ben yeniyim ama şuana kadar okuduğum en mantıklı yazı seninki abi millet bırak grupları (yenisi eskisi fark etmiyor) birbirine bok atıp ilgi çekme boş yere tartışma gayesinde kimsenin umrunda değilimdir belki ama sitenin şu görüntüsünden dolayı soğudum
-
Ya, açıkçası bana bir gruba sırf Türk diye destek olmak çok saçma geliyor. Konu müzik olunca kesinlikle taraflı davranamıyorum. En sevdiğim grup bile olsa Offspring'i çok ciddi derecede eleştiririm mesela. Kurban'a Dumana'a gelince, tama iyi gruplar ama yurtdışına açılmaları için hiçbir neden yok. Bir farkları ya da üstünlükleri yok çünkü. Mesela Direc-t'in yurtdışına açılmasını isterdim çünkü farklı, özgün ve güzel müzik yapıyorlar. Athena da öyle. Ama Mor ve Ötesi'nin Türkiye'deki en iyi guplardan biri olması (ya da öyle olduğunun söylenmesi) bana yetmiyor. Ya da Manga... Dinlemem, dinleyene saygı duymam, destek olmam.
(Haha, Teufel ben senden daha çok biliyorum, göt ettim işte seni) (şaka bu arada, n'olur n'olmaz)
-
bakınız örnek 1'de anlatmak yazdıklarım nasıl açıklanmış:))))
tabi yerli yabancı fark etmiyor ama en azından kendi gruplarımıza destek olmaya çalışalım:)
Don't turn away, don't turn away
Come out swinging
Come out alone
They're in your way
But as long as you're swinging
Strong then you'll get by
-
Bak bir de beni sinir etmek için şarkı sözlerini yazıyor... Kırarım kafanı.
-
fazlasıyla haklısın abicim. Kurban niye dağıldı mesela. Bazı salaklar halen Burak Athena'ya geçti diye dağıldı diyerekten sinirlerimi bozmaya devam ediyorlar. "İnsanlar" albümü beklenen satış rakamlarına ulaşmadı ondan dağıldı.
Elemanın teki de gelmiş yok İnsanların introsu çalıntı yok Şebnem Ferah niye bağırıyo, işte yok mor ve ötesi popüler, manga özenti, duman g.tne bşey sokmuşlar gibi bağırıyo, zarttır zurttur.
Neyse işte böyle yapmaya devam edersek yani bazı arkadaşların yaptığı gibi müziği sanki Türk değil de başkası yapmış gibi değerlendirirsek, orjinal albümlerini almassak vb.vb.vb. zart zurt işte. Hiç bi b.k olmaz Türkçe rock böyle kalır. Yükseleceğe de benzemiyo. İyi gruplar çıkar mı? Çıkar. Ama büyük bi sektör haline gelmesi uzun zaman alır. Neyse böylesi daha iyidir belki de. Ticaret haline gelince üretilen müziğin kalitesi de düşüyo zaten.
Neyse işte ben uğraştım biraz ve öğrendim ki benden önce de birçok kişi aynı çabayı göstermiş. Bi b.ka yaramıyo işte. Boşwer.