Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Gülmeyin ama aklıma takıldı işte :P

• Electromanya • 5 Eylül 2005 17:17 • #484158
    Günümüzde bildiğiniz gibi birçok müzik türü var.Her insanın tarzı değişik,insan kimisini seviyor kimisinden nefret ediyor.peki bu kategorileşme neye göre oluyor?İnsan bi türü sever veya nefret ederken neyi göze alıyor? Fikirlerinizi rica edecektim.(hayır metalde bile söz olarak bi cümleden bile müzik yapabiliyorlar,mana çokluğu diye birşey yok ama hoşlananalar var ve Rap'te ise tam tersi,bircok konu ve aksiyon var ve o da seviliyor :))Demek istediğim anlaşılmıştır umarım.
  • cigaracı • 5 Eylül 2005 18:22 • #484172
    bence ruh hali,sosyal ortam,arkadaş ortamı,ilgi,kulak okşaması ve pek hoş karşılamadığımız özenti olayı vb...
  • hollabackgrl • 5 Eylül 2005 18:37 • #484175
    cigaracı arkadaşıma takılıyorum kesinlikle ruh hali diyorum vede tarz olayı yani bi insan arabesk dimlemiyodur çünkü onu bayıyodur ama rock dinliyodur.zevk yani kulağına ne hoş gelirse..
  • -TeUFeL- • 5 Eylül 2005 18:48 • #484177
    cigaracı yine formda:)ben mesela bu aralar 5. kattan sıçılmış bokk gibiyim...bu aralar edip dinliyorum normalde blink falan filan ruh hali zevk meselisi

ZEVKLER VE RENKLER TARTIŞILMAZ
  • unvoiced • 5 Eylül 2005 19:29 • #484183
    şimdi rap ve hard metalleri sevmiyorum neden? neye göre rap içinde aşk barındırmaz ve sürekli toplum sorunlarından yaşanılan olaylardan vs bahseder ama bir müzik sana birşeylerben his taraftarıyım hissettirmeli ya da hisslerini anlatabilmeli ben rock seviyorum ama rapçilere ve metalcilere saygı duyuyorum onlarda onu seviyo onlarda onalr için önem taşıyo ve her alan içinde bir güzellik bir profosyonellik taşıyo metalde sevmediğim şey ise şu anırmaya benzer çığlık ve gırtlak parçalama olayı ööööö falan ama çok güzel soloları olabiliyo slipnot hiç sevmem ama vermilon volume 2 si akustik gitarda ve daha insancıl yapılmış haline tapıyorum öyle işte ben böyle düşünüyorum
  • Noryth Aquanum • 5 Eylül 2005 19:31 • #484184
    Çevre.
    Psikoloji.
    Sosyoloji.
    Karakter.
    Öyle.
  • dexter_holland • 5 Eylül 2005 20:11 • #484187
    Bilemiyorum. Sadece seviyorsun işte, kendinden birşeyler buluyorsun. Ben hiçbir türü seviyorum ya da sevmiyorum diyemiyorum. Son bir-iki haftadır hiç Offspring de dinlemedim. Sadece Manhattan Transfer'le idare ediyorum. Ve o da bana yetiyor.
  • rickenbacker • 5 Eylül 2005 20:22 • #484191
    valla zamana göre değişiyor. ama bırakamadığım şeyler de var: metallica,anthrax,maiden,testament,exodus... bunları her daim dinlerim ama gerçekten insanın beyin ve duygu yapısı ile ilgili birşey . iki insan aynı tarz müziği dinleyebilir ama dinleme nedenleri farklıdır sadece ortak noktalar vardır.

to live is to die
  • Electromanya • 5 Eylül 2005 21:39 • #484208
    Düşünüyorum ... ( alkışlamayın sakın :) )

bazen içim içime sığmaz bağırıp çağırasım tepinesim gelir. kırlarda koşmak yatıp yuvarlanmak isterim böyle coşkulu bi zamanımda acaba slow bişey dinleyebilirmiyim diye düşünüyorum da..olasılığı yok. Terk edilmeyenimiz yok peki o durumda iki kadeh şarap içerken rap dinleyeniniz varmı arkadaşlar? Ya arkadaş eğlencelerinde vals yapmayanımız disko dans etmeyenimiz varmı. Anlaşılacağı gibi sözleri silin atın müzik evrenseldir içinde bulunduğunuz psikolojik durum yetişme yapınız bunu belirler. Birde bu arada büziği araç olarak kullanmak isteyenler vardır ideolojik görüşlüler valla onlar için ne diyeyim bunu marş olarak kullananlar bile yapıyo bi yere kadar evet ama artık insanlara gaz vermek için kullanılıyorsa müzik şahsen ben buna karşıyım
  • Diane • 7 Eylül 2005 09:18 • #484368
    Mana çokluğu

Ben bir cümle ile yapılan şarkı ve mana çokluğu sözlerine takıldım. müzik sadece sözden ibaret değil ki. Bu tabi günümüz 'pop' şarkılarının çoğunda olduğu akılda kalıcı olsun diye yaratıcılıktan eser olmayan sözlerle de kabul edilebilir anlamına gelmiyor tabi. Bu müzik ve kategorileşme sözlere bağlı değil. Üstelik tek bir cümle bile bir çok şey anlatabilir. alt alta dizilmiş bir sürü cümle ise saçmalıktan ibaret olabilir. Türleri birbirinden ayıran söz değildir. Tekniktir; çalış farkıdır, yaşam tarzıdır ve müzik sözler olmasa;ve müziğin sözün ötesine geçebilme gücü vardır. Bir de müziğin sanat olduğu ve sanatta mana aranıp aranmayacağı tartışması çıkıyor buradan...