Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

solosuz metale hayır!

• miami_karpuzu • 18 Eylül 2005 21:13 • #485389
    belkide calamamislardir o kadar becerikli degildir gitaristler =))
    davullarini falan caliyo super bence kroslar falan davulda.onlar on plana bass ve davulu cikariyolar.demekki gitarlarda is yok. pardon artik tek gitar var.konserlerede tek gitar mi cikayorlar.
    iyi tas atmisim demi
  • Serpent_King • 18 Eylül 2005 21:40 • #485392
    Yoo korn un gitaristleri cidden gitarist diğil o yüzden şimdi burda yok abi saygından ötürü çalmıyolar filan dicekler ama diğil arkadaşlar power basma ustası onlar.
  • dıırrşkk • 18 Eylül 2005 21:42 • #485393
    örnek olarak offspring i vermiş adam .. alala ne alaka abi punk ve mutlak gereken solo..?? alakayı kuramadım.
  • rickenbacker • 18 Eylül 2005 22:05 • #485395
    offspring i örnek vermen biraz garip olmuş ama bu korn falan adamlar bence metali deforme ettiler! gitaristi ancak (bende pek gitar bilmiyorum ama) cıjn cıjn diye gereksiz ritimler vermesini bilir!verebilirse tabii... o grubu dediğin her ne kadar doğru olsa da buraya almamak gerekiyodu... offspring e bişii diyemem zaten...

ama o deli sololar gerçekten metal müziğin ağır topu dur ... tabii tek gitar solo da değil yeri geldi mi davulundan bassına(örn:orion, dream theater şarkıları falan) sololar gelmelidir yani
  • re-arranger • 18 Eylül 2005 23:18 • #485411
    abicim gereksiz konuşmalarımızı uzatmayalım lütfen.
    Korn'un yaptığı şey numetaldir ya da siz her ne derseniz.
    Onların yaptığı müziğin heavy metalle alakası yoktur ve sırf bunun için yok işte gitarist solo atamayıromuş, one ın solosunda kesiyolarmış falan. çok bilmişlik ya da başka bir deyişle artistik yapmanın anlamı yok.
    profosyonel olarak müzik yapan insanları bu tür saçma şekillerde eleştirmenin ya da karşılaştırmanın anlamı yok.
    one'ın solosunu ya da çok olmasını istediğiniz soloları 2 yıllık elektro gitarist yapıyor. Yıllardır profosyonel olarak bu işten para kazanan herkes (Korn ya da offspring olması gerekmiyor)için bu tür şeyler çok kolaydır ve eleştirmenin anlamı yoktur.
    Eğer siz onlardan daha iyiyseniz sizi dinleyelim ya da daha iyi olduğunu düşündüğünüz kişileri dinleyin. Korn'a Offspring'e veya başka herhangi bir profosyonel müzik grubunun herhangi bir elemanına yeteneksiz ya da artistik yapıyo deme hakkınız olması için sizin daha iyisini yapmanız daha büyük ve daha önemli birisi olmanız gerekir.
    O adamlar farklı bir tür müzik yapıyor ve sırf solo yok diye böyle konuşmanın anlamı yok.
    Yeni müzik piyasası da bu artık. Beğenmiyorsan underground takılırsın. Eğer koca müzik endüstrisini değiştirebilecek güce sahip olduğunu düşünüyorsan kolay gelsin.
  • Serpent_King • 18 Eylül 2005 23:49 • #485413
    korndaki elinde gitar tutan adamlara "gitarist" bile diyemezsin çünkü yaptıkları bişey yok , görmedim yaparlarken de , varsa video filan böyle yaptıkları en azından progressive bişeyler çalarken filan yollayın görelim düşüncemiz değişsin...ayrıca ben anlyıroum gitardan.

ayrıca laflarından senin müzik piyasasını mtv den filan takip ettiğini anlıyorum çünkü yeni albüm yapan tonlarca thrash , death , black grubu var yani piyasayı birden bire nu metal yapmışsın helal olsun.
  • re-arranger • 18 Eylül 2005 23:58 • #485414
    yok ama bulursam topic açacağım zaten.
    sum41 "master of puppets" çalıyor solosu da var. yeterli mi?
    o elinde gitar tutan adamlara sen gitarist demeyebilirsin ama ben diyorsam buna da karşı çıkamazsın.
    o zaman malmsteen a, steve vai da gitarist demiyorum ben. gerçek gitaristler caz ustalarıdır.
    senin de buna karşı çıkma gibi bi hakkın olmaz o zaman.
    yalnış mıyım?
  • Serpent_King • 19 Eylül 2005 00:19 • #485415
    Haksızsın :) çok da komiksin hatta , master of puppets ı 2 sene gitar çalan adamlar da çalıyo dimi ? solosunu one ın filan ? kendileri yazmışlar mı öyle solo , öyle güzel solo yazmışlar mı ? madem gitaristler bir şarkılarında da power basmak yerine adam gibi riff koyarlar , slipknot da nu metal yapıyo ama gayet güzel riffler var onlarda...

malmsteen ve steve vai nin parçalarını her önüne gelen çalamayacağı için saygı duyarsın , ama sen ve senin gibi jazz tripçileri şu jazz denen olayı o kadar çok büyütüyosunuz ki saçmalıyosunuz artık bence , gitarın aslı jazz da başlamadı ve gelişimini jazz da tamamlamadı ki niye bu kadar abarıp saçmalıyosunuz bilmeden duymadan konuşuyosunuz.Neden klasik müziği böyle bok durumlarına sokuyosunuz.Gidin birazcık bach , mozart bişey dinleyin de ne bu jazz jazz üstün yaptınız jazz ı.
  • re-arranger • 19 Eylül 2005 00:29 • #485416
    ben cazjılar iyidir lafını ters, ya da aksine bi örnek vermek amaçlı söyledim.
    malmsteen kötüdür jazz iidir falan öyle şeylere de girmem zaten.
    yani ben korn dinliyorsam ve ondan hoşlanıyorsam, sololardan ya da senin sevdiğin herhangi birşeyden hoşlanmıyorsam bu benim zevkimdir ve sen benim dinlediğim ya da sevdiğim kişiye daha gitar çalmasını bilmiyo diyemessin.
    hadi demiş ol onu ama bu o insana ve onu dinleyenlere hakaret etmek olmaz mı.
    Kurt Cobain'e de gitar çalmasını bilmiyor diyebilirsin ama onun devrim niteliğinde işler yaptığını kabul etmek zorundasın.
    bu arada forumda ki arkadaşlar ve sen yeteneksiz diyorsun o adamlara
    yani yaratıcılık yetenekleri yok falan demiyorsunuz.
    ben o adamlar o soloları atabilirler diyorum.
    yazabilirler demiyorum.
  • death_glory • 19 Eylül 2005 00:33 • #485418
    Kurt Cobain'e de gitar çalmasını bilmiyor diyebilirsin ama onun devrim niteliğinde işler yaptığını kabul etmek zorundasın.

:D:D:D:D:D