Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

solosuz metale hayır!

• Serpent_King • 19 Eylül 2005 22:15 • #485480
    doğru anlamışsın , therion sakin ol :)
  • dıırrşkk • 19 Eylül 2005 22:23 • #485481
    ben slipdon u da sevmiyorum süha =)))

X-LoMBaRDo
  • Serpent_King • 19 Eylül 2005 22:24 • #485482
    bilmiyorum ayni fikri paylasan insanlar var mi ama bana kalirsa jazz bir müzik dinleyicisinin ulasabilecegi son nokta, gerek teknikleri,gerek anlattiklari gerek hissettirdikleri ile.o yüzden jazz i savunan arkadaslara sonsuz saygilarimi iletiyorum, jazz i ne kadar "üstün yaparlarsa" yeridir...!

çok kişisel ...

hayatı boyunca kemanıyla Paganini çalışmış ve olağanüstü teknik besteleri olan adamın yaptığı işle jazz daki öğelerden hangisini bağdaştırabiliceksin ? ha demekki en teknik müzik o diğilmiş en teknik müzik diye birşey yokmuş her müziğin kendi içinde üst sınıf teknik olabilirmiş.

Ama hiçbir zaman en teknik gitar jazz dadır diyemezsiniz ben ona kızdım , ha derseniz aşırı saçmalarsınız işte , yarın öbür gün bi klasik gitar resitali dinlersiniz aklınız başınıza gelir diyorum.Sakın bana o tekniği bu tekniği anlatmaya kalkmayın alakasız şeylerden bahsedersiniz ben sadece en üstün gitar jazz dadır fikrine karşı söyledim bunu , en üstün gitar klasik müzik de de diğil ayrıca.

Ha bir de jason becker in arpejlerini , sweeplerini vs. bunun yanında michael romeo nun şarkılarını da dikkatle dinlemenizi de tavsiye ederim.
  • re-arranger • 19 Eylül 2005 23:07 • #485483
    ama o tür bir solo "yazmadıktan" sonra atmak bence pek bir işe yaramaz! o zaman o adam taklitçidir we bence yeteneksizdir! kendisine gitarist deniosa yazması da gerekir birşeyler değil mi?

kurt cobain de bana göre devrim niteliğinde hiçbirşey yapmadı!!!

başkalarının düşüncelerine saygı göstermemek konusunda inat ediyorsun.
    tamam sence yeteneksizdir ama bence yetenekliyse benle bu konuda tartışamazsın. saygı göstermek zorundasın. ayrıca birşeyler yazması gerekiyor ne demek. önemli olan karmaşık hızlı ve teknik gerektiren sololar mı yazmaktır yoksa müzik yapmak mı. yani müzik denen şey solodan mı ibarettir. o adamın yaptığı şey müzik değil midir onun yazığı rifleri müzik olarak kabul etmez misin sen?

kurt cobain e laf atmak gibi son derece salakça ve artistik seviyesi yüksek birşey yapma bence.
    kurt cobain olmasaydı hepimiz "Micheal Jackson" ve kopyalarını dinliyor olurduk büyük ihtimalle birçoğumuzun rock denen şeyden haberi olmazdı böyle bir müzik sitesinde tartışıyor olamazdık. halen itirazın varsa başarılarının devamını dilerim.

jazz, klasik müzik, metal gitar teknikleri hakkında falan bir yorumda veya eleştiride bulunmadım. bilmediğim bir konu hakkında da konuşmam zaten.
    numetalde solo yoktur, doğrudur, olsaydı numetal olmazdı zaten.
    numetal farklı bir tür müziktir ve solo yoktur, istersen dinlersin, istemessen dinlemezsin olur biter. istemiyorsan numetal de demek zorunda değilsin s.ktir boktan müzik dersin olur biter.
    ama dinleyenlere de saygı göstermek zorundasın.
  • Serpent_King • 19 Eylül 2005 23:14 • #485484
    saçmalama mühendisi misin ? o adamlar yeteneksiz demedi kimse , çok iyi gitar çalmıyorlar dedik , gerçektende hiçbir şarkılarında iyi gitar çalmıyorlar , korn un müziğine bişey demedik ayrıca beğenen beğenir beğenmeyen dinlemez , sen one ın solosunu çalabiliyorlar demişsin ama bu onların iyi gitar çaldıkları anlamına gelmez arkadaş onun için yazmaları bestelemeleri gerek demek 2 yıldır gitar çalan one ın solosunu atar ama o derece güzel bi solo yazamaz çünkü o kadar iyi diğildir önce bunu anla.

Kurt Cobainden önceki gruplardan bazıları : W.A.S.P , Death , AC DC , Megadeth , Metallica , Judas Priest , Iron Maiden , Ozzy Osbourne ... Kurt Cobain sivilcelerini patlatırken bunlar ROCK yapıyorlardı , hala yapıyorlar... neyden bahsediyorsun ya ?
  • re-arranger • 19 Eylül 2005 23:31 • #485485
    o adamlara yeteneksiz demedi kimse

???
    az önceki mesajda alıntı yapmışım görmedin mi?
    ben de o adamlara çok iyi gitar çalıyor demedim bu arada hatırlatırım
    korn un müziğine bişey demedik ayrıca beğenen beğenir beğenmeyen dinlemez

bunu diyorsan da benle tartışmanın anlamı yok.
    profosyonel müzik çok farklı birşey ayrıca.
    kornun gitaristi veya başka herhangi bir gitarist çok iyi solo yazabilecek yeteneğe sahiptir belki.
    ama bunu sergilemez çünkü numetal yapması para kazanması lazımdır bi sorun var mı burda?

rock'ı kurt cobain yarattı demedim. yaptığı müziği de çok sevmem.
    Demek istediğim şu:
    7-8 tane grup saymışsın orda.
    eğer kurt cobain ortaya çıkıp da rock ve türevlerini bu kadar popüler hale getirmeseydi ya da insanlara sevdirmeseydi
    şu an biçoğumuz rock müzik denen şeyden habersiz olurduk ya da çok azımız bilirdi.
    yani o 7-8 grubu sayamazdın herhalde. belki 1 tanesini bilirdin.
  • Serpent_King • 19 Eylül 2005 23:50 • #485486
    yine komik..

ben hayatımda dinlemedim cobain , dinlemek de istemem açıkçası , onun sayesinde rock müziği popüler olmuş olabilir ama o bir idol filan diğil intihar ederek meşhur olan bir kişilik , keşke olmasaydı , rock müziğinin amacı popüler olmak diğil çünkü , popüler olmakla bi sürü zarara uğradı , nu metal gibi tüketilebilen türevleri ortaya çıktı.

Ben hala korn un gitaristlerinin örneğin chuck schuldiner kadar çalamayacağını düşünüyorum , ya da dave mustaine kadar ya da ne bileyim alexi kadar . adamın gitarla ilgili bir geçmişi yok çünkü profesyonel olmuş olması sadece bir şirketle anlaşması olduğu için.

Müzikteki profesyonellikle futboldaki profesyonellik aynı şeyler diğil sen bunları karıştırıyosun sanırım.Profesyonel anlamda müzikle uğraşan gitarist mutlaka süper gitarist sanıyosun heralde..sen bu fikirlerinden umarım yakın zamanda vazgeçersin.
  • re-arranger • 20 Eylül 2005 00:13 • #485487
    Profesyonel anlamda müzikle uğraşan gitarist mutlaka süper gitarist sanıyosun heralde..

Kesinlikle böyle bi durum yok.
    Yani profosyonel adam sahnede ya da şarkıda 3 akor atınca sadece 3 akor biliyo sanıyorlar. Diğerlerini bilmiyorum ama Dave Mustaine'ı Korn'un gitaristiyle karşılaştırmam bile.

Rock müzik hep underground kalsaydı sen bilir miydin acaba? ya da ben? benim dediğim şey bu. yani numetalden falan şikayetçi olabilirsin ama kurt cobain olmasaydı rock denen şeyden haberin olur muydu? cevabın evet ise eyvallah.
  • Serpent_King • 20 Eylül 2005 00:17 • #485488
    Bilirdim ben sen merak etme sevgili mühendis arkadaşım o yeterki öyle underground kalsın , işin içine daha fazla para hırsı, prodüktör gibi müziği kısıtlayan ruhu emen şeyler olunca olmuyo işte.

Ben black sabbath , iron maiden sayesinde rock la tanıştım hayatımda cobain dinlemedim . daha cobaine kadar neler var neleer..
  • -Hatebreeder- • 20 Eylül 2005 00:23 • #485489
    bi kere kimse kimseye saygı göstermek zorunda diildir, kimse de "kimseye sen şunu diyemessin" gibi yasaklamalar koyamaz koysa bile geçerli olmaz.

Kurt Cobain kardeşimiz tabi ki o soloları atamaz (şarkılarındaki çok basit soloları kötü çalmasından varıyorum bu sonuca) atmıyo da iyi yapıyo. Zamanında ağır abi triplerine girip teenager ortamını etkilemiş bi amcamdır. Oysaki insanlar müzikten çok sözlere dikkat ettikleri için zaten Kurt Cobain in iyi müzik yapmasına da gerek yok.

Jazz dediğimiz şey ise doğaçlama tekniği gerektiren bi müzik. Farklı bir armonisi var. Ama "en teknik müzik jazz" büyük bi yalan özellikle de gitar için. Ayrıca jazz elitleştirilmiş bi müzik ve ben ve saz arkadaşlarım bundan dolayı jazz dan nefret etmiş bulunuyoruz. Zaten sevemedik bi türlü. Jazz dan anlamassın derseniz belki anlamam ama gitardan anlarım ve enstrüman tekniği konusunda jazz dan çok ama çok daha teknik şeyler var. Jazz a b.k atmaya çalışmıyorum burda sadece artık şu jazz ı vay en zor müzik jazz en kaliteli müzik jazz diye ön plana sürmeyin.

Ayrıca kirk hammet ta keşke o solo atmayan gitaristler arasına girse de keşke biraz kulaklarımız dinlense.
    Solo atmayı bilmeyen solo atmasın kardeşim. Çalışsın öyle gelsin atsın. Ayrıca solo = hız diyenlerin de alnını karışlarım.